Last news in Fakti

30 Септември, 2020 10:05, обновена 25 Юли, 2022 17:27 8 619 9

Рецепта на деня: Вкусна пита с кайма и праз

  • пита-
  • кайма-
  • праз лук-
  • какво да сготвя

Подходящо за закуска, обяд или вечеря

Рецепта на деня: Вкусна пита с кайма и праз - 1
Снимка: Shutterstock

Вкусна пита с месо е предложението ни за рецепта днес. Домашно пълненото тесто е подходящо за закуска, обяд или вечеря, в зависимост от предпочитанията ви, пише trafficnews.bg.

Необходими продукти:

За тестото:

550 г брашно
200 мл топло мляко
200 мл гореща вода
10 г суха мая
60 мл масло
1 чаена лъжичка захар
1 супена лъжица сол

Относно пълнежа:

300 г кайма
1 голям праз
кимион
сол
черен пипер
смачкана люта чушка
масло

Начин на приготвяне:

Активирайте маята, след това добавете всички съставки и замесете гладко тесто. Оставете го да нарасне.

Запържете съставките за пълнене. Разточете тестото в кръг, след което разстелете пълнежа навсякъде. Затворете го от всички страни, след това го обърнете и го оформете отново в кръг с точилката. Направете дупки с върха на вилицата.

Намажете с разбит жълтък и заквасена сметана. Печете на 200 градуса за 30-35 минути.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Това с оформянето на

    9 5 Отговор
    кръг, след като е разстелен пълнежът, не е много ясно как става. А и защо в кръг, ако тавата е правоъгълна?
  • 2 Така де

    10 2 Отговор
    Звучи малко като процедурата при правенето на Калцоне, само че формата на Калцоне-то е полукръг.
  • 3 пенсионера

    13 0 Отговор
    Сложете повечко кайма, че да държи сито цял ден !!
  • 4 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 1 Отговор
    БЛАГОДАРЯ за поднецената рецепта
  • 5 селяния

    3 0 Отговор
    Туй е пак някаква родопска рецепта.
  • 6 Hujhgjj

    6 2 Отговор
    Отиваш на пекарната, искаш половин кило пълнозърнесто тесто. Разточвашрежеш по голям и помалък блат. Намазняваш и малко брашънце в тавичката, мяташ големия блат и след това каквото обичаш, но да е към два сантима и да е до полуготовност, кайма ли, зеленчуци ли, нз. Обръщаш тестото от блата над ръба на тавичката.загъваш с малкия блат и го покриваш с големия. Печеш на 180. Малко преди да извадиш намазваш с жълтък. Не знам как се казва, ама е супер.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Помийка та,

    6 0 Отговор
    Си гледам язи, това е сложно за мен...!
  • 9 Коко Шанел

    0 0 Отговор
    Който меси тесто, той знае. От 550 г брашно и 400 мл течност тесто не става. Не е точна рецептата и подвеждате хората.