Необходими продукти:
1 кг. пилешко филе
3 портокала
100 мл. бяло вино
50 мл. соев сос
1 корен от джинджифил
50 гр. кориандър
1 чушка
1 ч.л. чили
сол и сусам на вкус
Начин на приготвяне:
Смесете малко портокалов сок, виното и соевия сос. После поставете вече почистеното пиле в дълбок съд и го залейте с маринатата. Поставете отгоре капак и го оставете да се маринова за около час, като от време на време разклащате съда, пише jenata.blitz.bg.
Докато това се случва, вие може да махнете кората на останалите портокали и да изрежете белия слой отгоре. След това нарежете пулпа с малък нож в една купичка и съхранете сока, който неминуемо ще се отдели. Обелете джинджифила, нарежете на ситно малко кориандър.
След това идва ред на чушката. Измийте я добре и след това я нарежете на равни пръстенчета. Добавете джинджифила и кориандъра към нея, портокаловата кора, солта и чилито в купата с портокалите и разбъркайте всичко добре. Оставете всичко в купичката така за 30 минути.
След това загрейте фурната на 200 градуса.
Запържете сусам в тиган. Поставете вече напоилото се в марината пиле върху кухненска хартия и печете 10-15 минути. След това залейте пилето със сместа с чушки и портокали и поръсете със сусам.
Поднесете с гарнитура от сварен ориз.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 пияницата
16:16 30.09.2020
2 Този коментар е премахнат от модератор.
3 бегай бре
10:47 01.10.2020