Last news in Fakti

24 Септември, 2020 18:05 25 945 13

Грешката на всички, които пият топла вода с лимон

  • вода с лимон-
  • вода с мед и лимон-
  • рецепта-
  • здравословно хранене

Какъв е най-добрият начин за консумиране на тази напитка

Грешката на всички, които пият топла вода с лимон - 1
Снимка: Shutterstock

Милиони "за" и "против" са изказани относно пиенето на вода с лимон. Някои казват, че трябва да се консумира само на празен стомах и че в това е смисълът. Според други това изобщо не е необходимо, защото няма никакъв ефект върху здравето, пише zdrave.to.

Трети съветват, че може да консумирате напитката по всяко време, защото независимо от значението, тя е сто процента естествен продукт и като такъв за тялото винаги е от полза.

Като цяло проблемът изглежда така: "От коя страна е по-добре да се счупи яйцето?" В крайна сметка всичко е индивидуално. Ще разкажем накратко защо можете и защо не, а също така ще добавим няколко рецепти за това как да приготвите тази напитка, така че да е проста, бърза и правилна.

ВОДА С ЛИМОН И МЕНТА

Смята се, че тази напитка почиства, хидратира и ободрява. Лимоновата вода влияе на енергийния метаболизъм и е отличен имуностимулатор, който помага да се противопоставим на всички видове грип. Тази вода също се счита за отличен начин за по-бързо отслабване.

Според различни хора топлата вода с лимонов сок е най-добре да се пие на гладно. Може би това е наистина полезно, но не забравяйте, че лимонът е кисел. А уелнес е когато всичко е нормално и работи правилно.

Следователно тези, които имат проблеми със стомаха си, повишена реакция към мазни и пържени храни и не дай боже каквито и да било проблеми с киселинността, тогава е нежелателно да пият вода с лимон. Полученият ефект не си струва да се изострят и без това проблемите.

Как се пие лимонова вода

Важно е да не прекалявате и да не пиете тази лимонада повече от два пъти на ден. Консумирайте я сутрин половин час преди хранене и вечер, час и половина преди лягане. Полезният обем е 200 милилитра, тоест една чаша. Грешката е, че водата може да се окаже твърде кисела и това просто ще „раздразни“ стомаха.

Между другото, зъболекарите казват, че лимоновият сок има пагубен ефект върху зъбния емайл, така че се въоръжете с вода за уста. Препоръчително е да пиете водата на малки глътки, така че тя да постъпва постепенно в стомаха. Самата вода трябва да е само топла, а не гореща. Топлата вода веднага се усвоява от тялото и не е нужно да изразходва енергия за нагряването ѝ. Желаният ефект се постига почти веднага.

Рецепта за вода с лимон и мента

Препоръчваме да разнообразите напитката, за да снабдите тялото с нова порция витамини и по-малко да дразните стомаха. За това използвайте само прости естествени съставки. Това са мента, джинджифил, мед и, разбира се, героят на случая, принц Лимон.

Топла вода с лимон

половин лимон

чаша топла вода

Това е класическата рецепта, която всъщност съдържа всичко. Подходяща е за тези, които решават да отслабнат, да спортуват или просто да мислят по-бързо сутрин. Ако стомахът ви може да се справи, тогава изстискайте сока на половин лимон в чаша топла вода и разбъркайте.

Лимонада за целия ден

половин лимон

1 чаша топла вода

2 супени лъжици захар

Това е опция за тези, които искат да презаредят батериите си за цял ден. Можете да си направите цял термос. В този случай умножете всички съставки по 5, за да получите литър страхотна тонизираща напитка. Пийте не в чаши, а отпийте няколко глътки. Достатъчно, за да се освежите.

Рецепта на Синтия Сас

1 лимон

супена лъжица настърган джинджифил

2 литра вода

10 листа от мента

1 краставица

Рецепта от американката Синтия Сас, която рекламира водата си като средство номер едно за поддържане на женското тяло в перфектна форма. В този случай лимонът трябва да се нареже на ситно заедно с кората (направете същото с краставицата), смесете с останалите съставки в удобен съд и приемайте през целия ден.

Вода с лимон и мед

половин лимон

1 л. пчелен мед

1 литър вода

Тази рецепта е по-подходяща за спортисти, които губят голямо количество течности по време на тренировка. Отлична възможност да възстановите част от изразходваната енергия и ефективно да утолите жаждата си.

Вода с лимон и мента

1 лимон

10 листа от мента

1,5 л топла вода

Нарежете лимона на ситно, добавете мента и залейте с вода. Напитката ще трябва да я загреете малко преди да я изпиете. Отличен начин за повишаване на имунитета ви и да държите далече всякакви настинки.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сложили сме

    22 3 Отговор
    300 литра вино.
  • 2 Българин

    11 0 Отговор
    Лимона помага при гадене и повръщане. Пробвано многократно.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Хаджи Папурко

    14 1 Отговор
    Аз лимонът го слагам във чашата си с вино.Полезно ли е или не.Не ,че ми дреме ама все пак.
  • 5 Радлер

    2 6 Отговор
    Аз го слагам в бирата
  • 6 Дзифт

    1 2 Отговор
    Да, да не мириша на младежа, на ВЧДЦ..!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Жаноария, що си катрань...?!

    1 0 Отговор
    И миришеш лошо, въпреки лимона....?!
  • 9 любопитен

    1 0 Отговор
    ???????????????????????????????
  • 10 Фактите

    2 0 Отговор
    Говорят...!
  • 11 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    Най-много ми хареса рецептата на Синтия Сас. Американките са дебели, защото пропущат една-две важни съставки и правят грешка в приготвянето . Ментата, водата и джинджифила се елеминират. Лимонът се запазва за печения на скара лефер.
    Краставицата / и не само една/ трябва да е кисела, втасала от туршията заедно с стръкче копър - обезателно. От него, само от аромата му, най-много се отслабва!
    Реже се на кръгчета- средна дебелина. Капва и се малко олио / може и зехтин - по вкус. На върха на чаена лъжичка се добавя смлян червен лютив пипер. В друга чаша се налива около 100 млтр. ракия 45 градуса - може и троянска сливова, може и сунгурларска гроздова. На мен ми е на сърце стралджанската , дето се майстори от гроздето в лозята около Лозенец.
    В друга чаша се налива същото количество ракия. Леферът се пече на скара или на тенекия върху морска сол. И......... се вика комшията - или комшийката, но само ако Тя искрено желае да отслабне .
  • 12 въпросче

    0 0 Отговор
    А уелнес е когато всичко е нормално и работи правилно. ТОВА "УЕЛНЕС" БЪЛГАРСКА ДУМА ЛИ Е? "Преведена буквално от английски, думата означава „да си добре“ или обратното на „да си болен“ и точно такова е било определението й в Оксфордския речник през далечната 1650 г. Думата се е използвала рядко и единствено като термин, означаващ липса на болест."
  • 13 майстор

    0 0 Отговор
    Американките са дебели лели,защото се тъпчат с тесто и мазнини. Американците също. И се хранят бързо,което не бива да става.