Олади са малки, бухнали палачинки, които се поднасят солени или сладки. Вариантите за приготвяне на олади са безброй. Sladkoisoleno.com представя основната рецепта, а вие може да експериментирате със солени и сладки добавки
Необходими продукти:
2 яйца
1ч.ч. кефир или кисело мляко
2с.л. захар
щипка сол
1с.л. разтопено масло
1ч.л. хлебна сода
1ч.ч. бяло брашно
малко олио за пържене
Начин на приготвяне:
В купа се разбиват леко яйцата със захарта, млякото и солта. Добавя се разтопеното масло и се разбърква. Изсипва се наведнъж пресятото брашно и върху него - лъжичката хлебна сода! Разбърква се тестото и се оставя на плота за 20-30мин.
В добре загрят тиган се капва малко олио и с лъжица се изсипва от сместа, на купчинки, на разстояние една от друга. Огъня се намалява и оладите се пържат, докато на повърхността се образуват дупчици и тестото видимо се стегне. Внимателно, с лопатка се обръщат да се зачервят и от другата страна. Поднасят се топли предимно със заквасена сметана или сладко.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Въпрос
Коментиран от #2, #4
10:06 09.10.2020
2 баба Тотка
До коментар #1 от "Въпрос":
Оти имаше тиганици.10:08 09.10.2020
3 друга тема
10:18 09.10.2020
4 д0с9ск
До коментар #1 от "Въпрос":
А, оти през демокрацията киселото мляко е без мляко и му викат "Йогурт" ? Оти сега ядем сите химикалЕ на БАЙСЕФ и МОНСАНТО и после мреме в адски мъки?10:18 09.10.2020
5 Солов играч
Аз пък се чудя какво да правя и ми е чудно , може ли да имам красиво и нормално бъдеще ?
Странна работа е живота !
10:33 09.10.2020