Last news in Fakti

9 Октомври, 2020 10:05 4 973 5

Рецепта на деня: Руски олади

  • олади-
  • палачинки-
  • руска кухня-
  • какво да сготвя

Пухкави палачинки

Рецепта на деня: Руски олади - 1
Снимка: Shutterstock

Олади са малки, бухнали палачинки, които се поднасят солени или сладки. Вариантите за приготвяне на олади са безброй. Sladkoisoleno.com представя основната рецепта, а вие може да експериментирате със солени и сладки добавки

Необходими продукти:

2 яйца
1ч.ч. кефир или кисело мляко
2с.л. захар
щипка сол
1с.л. разтопено масло
1ч.л. хлебна сода
1ч.ч. бяло брашно
малко олио за пържене

Начин на приготвяне:

В купа се разбиват леко яйцата със захарта, млякото и солта. Добавя се разтопеното масло и се разбърква. Изсипва се наведнъж пресятото брашно и върху него - лъжичката хлебна сода! Разбърква се тестото и се оставя на плота за 20-30мин.

В добре загрят тиган се капва малко олио и с лъжица се изсипва от сместа, на купчинки, на разстояние една от друга. Огъня се намалява и оладите се пържат, докато на повърхността се образуват дупчици и тестото видимо се стегне. Внимателно, с лопатка се обръщат да се зачервят и от другата страна. Поднасят се топли предимно със заквасена сметана или сладко.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Въпрос

    5 1 Отговор
    Оти нямаше кефир през соцо?

    Коментиран от #2, #4

  • 2 баба Тотка

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "Въпрос":

    Оти имаше тиганици.
  • 3 друга тема

    1 1 Отговор
    Олади са малки, бухнали палачинки, които се поднасят солени или сладки. ОКОЛО ТЕБЕ АКО НЯМА И БУХНАЛА РУСКИНЯ,КОЯТО ДА ТИ ГИ ПОДНЕСЕ,НИЩО НЕ СТАВА. По соцо беше така. На морето.
  • 4 д0с9ск

    8 0 Отговор

    До коментар #1 от "Въпрос":

    А, оти през демокрацията киселото мляко е без мляко и му викат "Йогурт" ? Оти сега ядем сите химикалЕ на БАЙСЕФ и МОНСАНТО и после мреме в адски мъки?
  • 5 Солов играч

    2 0 Отговор
    Руската кухня е актуална и в България заради "живота" !!!
    Аз пък се чудя какво да правя и ми е чудно , може ли да имам красиво и нормално бъдеще ?
    Странна работа е живота !