Last news in Fakti

13 Октомври, 2020 16:57 2 337 3

Картичка от Рим пристигна след половин век в Бавария (СНИМКА)

  • картичка-
  • поща-
  • рим-
  • туристи-
  • писмо

За бързината на пощите

Картичка от Рим пристигна след половин век в Бавария (СНИМКА) - 1
Илюстративна снимка: Shutterstock

Пощенска картичка, изпратена от Рим до баварски манастир в Германия, достигна крайната си дестинация след повече от 50 години, съобщава "Дойче веле".

Картичката била изпратена през април 1969 г. от жена на име Хилдегард, която посетила Рим и изпратила красиви снимки и поздрави от италианската столица, става ясно от публикация във Фейсбук страницата на абатство Мюнстершварцах.



Дамата, изпратила пощенската картичка, обаче допуснала грешка в адреса. Картичката не била доставена и попаднала в архива за недоставени писма на Дойче пост, където прекарала пет десетилетия. Миналата седмица обаче от архива я предали на манастира в малкия гр. Шварцах ам Майн, на 25 километра източно от Вюрцбург.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВъпросНаЧетене

    14 2 Отговор
    Т.е. да се чете ... немкаста точност не е успяла преди 50 години да намери адреса и никой не е и обръщал внимание на картичката. И сега 50 години по-късно все пак решили да го ставят на адреса ... и това е гордост:) Предполагам някой упорит немец не е искал да я достави, защото имало нещо сбъркано и наскоро се е пенсионирал и затова е пратена картичката :) Както наш политик е казал: няма да правя нищо освен ако Меркел не нареди.

    Коментиран от #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Цецо

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "ВъпросНаЧетене":

    Щом коментираш толкова компетентно, знаеш ли дали Български пощи имат архив за недоставени писма?