Необходими продукти:
700 г чорбаджийски чушки
2 с.л. сол
6 с.л. захар
оцет до ръба
копър
чесън
2 моркова
1 зелена чушка
Начин на приготвяне:
Чорбаджийските чушки с отрязани дръжки се нареждат на скара и се пекат от всички страни. Изваждат се в тенджера и се покриват с капак, да се задушат.
Приготвят се два буркана с винтови капачки. Скилидките чесън се обелват и нарязват на едро. Нареждате чорбаджийските чушки почти до горе. Между тях поставям парченца чесън и клонки копър. Най отгоре се поставят кръгчета моркови и ленти от зелена чушка.
Във всеки буркан се сипва оцет до чертата и се допълва с вода. После сипвате течността от двата буркана в касерола, добавя се сол и захар и се загрява за кратко.
Може да опитате на вкус, ако не ви харесва, да добавите още сол или захар. Заливате чушките с марината, затваря се с капачка и обръщате надолу да се вакуумира. Нареждат се бурканите на тъмно и хладно място.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 пройчо
Коментиран от #4, #5, #7
10:09 28.10.2020
2 ГРАД КОЗЛОДУЙ
10:11 28.10.2020
3 глоги
10:15 28.10.2020
4 Ти остави, ама
До коментар #1 от "пройчо":
Оак някой се е надрънкал и копи-пейста му е през пръсти.10:20 28.10.2020
5 Този коментар е премахнат от модератор.
6 Помиите
10:25 28.10.2020
7 1/4,1/4,1/4
До коментар #1 от "пройчо":
И аз не се заяждам,аз ни най малко имам право на това...!Коментиран от #8
10:28 28.10.2020
8 пройчо
До коментар #7 от "1/4,1/4,1/4":
Благодаря :)..май е множко,ама е начално инфо...10:36 28.10.2020
9 Опитна
Коментиран от #10
12:13 28.10.2020
10 провинциалист
До коментар #9 от "Опитна":
- Вуте, ти коя черта най-аресваш на буркана?13:22 28.10.2020
11 Дано не е от
14:53 28.10.2020