25 Октомври, 2020 11:31 5 012 17

Гери Малкоданска е с коронавирус, семейството ѝ не

  • гери малкоданска-
  • коронавирус-
  • заразена-
  • covid-19-
  • семейство-
  • синоптичка

Съпругът ѝ обаче, преболедувал COVID-19 през лятото

Синоптичката на Нова телевизия Гергана Малкоданска е с коронавирус от една седмица и е изолирана вкъщи след положителен тест.

"Спазихме всички процедури на РЗИ. Тествахме хората, с които е била в контакт и всички бяха с отрицателни резултати. Гери е изолирана и се лекува", заявиха от телевизията.

Самата Малкоданска вече се чувства много по-добре.

"Спецификата ни на работа е такава, че често сме в контакт с много хора. Спазваме всички противоепидемични мерки и периодично си правя PCR тестове. Седмицата, преди да излезе положителният ми резултат, пак си бях правила, и беше отрицателен", разказа тя пред "24 часа".

Тя нямала сериозни симптоми - имала хрема, затова и решила отново да се изследва. Веднага щом разбира, че е с коронавирус, се изолира, уведомява всички, с които е общувала, и започва лечение, назначено ѝ от специалист.

"Болестта е сериозна и не бива ни най-малко да се подценява. За щастие, аз съм с по-леки симптоми. Не трябва да се пренебрегват и противоепидемичните мерки, защото с тях шансът да заразиш някого е минимален. Ние носим маски, спазваме дистанция, затова и няма хора, които да са болни около мен. И синът ми, и мъжът ми не са заразени", обясни Гери.

Всъщност в семейството ѝ вече са се сблъсквали с COVID-19. Мъжът на Малкоданска - Алекс Ковачев, е преборил вируса през лятото.

"Той го преболедува през юли. За щастие, и той изкара леката форма. Аз съм късметлийка, че имам лекар в семейството - брат ми Иван Малкодански. Спазвам всичко, което той ми е предписал", каза още тя.

Следващата седмица Гери ще си направи контролен тест, за да разбере дали организмът ѝ се е изчистил от заразата.

"Благодаря на колегите ми и на ръководството за разбирането и за взетите мерки. Хубаво е хората да обръщат повече внимание на здравето си и да се спазват правилата, защото, пак казвам, болестта не е за подценяване", завърши телевизионната синоптичка.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шперца

    26 5 Отговор
    Много е красива, бих искал да ми лепне ковид, докато съм вътре в нея и попивам сковете й каъо попивателна гъба

    Коментиран от #4

  • 2 Някой си

    27 1 Отговор
    Начи изневерява :)
    Сигурно е лапала някой корона-банан :)
  • 3 Бай Ганьо

    18 0 Отговор
    Както казваха едно време дъртите; Ше и мине, като на кученце. :-)
  • 4 МАНАФА

    16 2 Отговор

    До коментар #1 от "Шперца":

    Мани, бре.Самокато си помисли човек що семе, що нещо е Фърлил в нея сино на амет доан, и всичко да му се отще.
  • 5 О какво от това?

    20 1 Отговор
    Ще и мине но се използва за да се плашат хората. А колко са го минали вируса и не са разбрали? Били са обикновени хора и никой не ги брои за нищо! Тази е известна о веднага в новините. Защо се пише само за Ковид? Къде са заболелите от рак, бъбреци, черен дроб, кръвно и т.н? Значи вече се умира само от Ковид, така ли? Раково болните оздравява на тумби, сърдечно болните също, както и останалите????? Ще отговарят всички тези които плашат и създават паника, бъдете сигурно. Не знам колко ще порази вируса но от паниката и психясването резултатите ще бъда в пъти по-лоши.
  • 6 Пълни глупости

    18 1 Отговор
    "Тя нямала сериозни симптоми - имала хрема"...доказано е, че короната не причинява хрема, преди да почнете да си правите ПР поне се информирайте предварително, но пък за мисирка от НОВА е нормално да е с IQ клонящо към 0
  • 7 Хахаха

    10 1 Отговор
    Като ги слушам и чета тия умирам яко...от смях, все едно по цяла зима милиони българи да се оплакват по медии как са хванали грип, с тази разлика, че при грипа поне имаш симптоми
  • 8 Браво факти

    9 0 Отговор
    Ово е новина. Остана само да изброите още 1389 имена и ще сме информирани за всички останали прихванали вируса.
  • 9 С.С

    6 0 Отговор
    Грозно слаба изглежда на TV- сега след болестта корема й направо ще залепне на гърба й. Ходещи кокили ще е.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 муцунка

    3 0 Отговор
    Малкодаванска е рошава кукла. Сладурченце русо.
  • 12 пиленце

    3 0 Отговор
    На Гери ще й давам по една лъжичка шоколадов сладолед в минута.
  • 13 електрошок

    2 0 Отговор
    "Гери е изолирана и се лекува", заявиха от телевизията." Свалени й са бушоните и шушоните, и е увита в изолационни превръзки.
  • 14 цербер

    1 0 Отговор
    "Седмицата, преди да излезе РСR-теста с положителният му резултат, пак си бях правила ТАКЪВ тест, и ТОЙ беше отрицателен"
  • 15 пенсионера

    2 0 Отговор
    Ох на дядуууу, горкичката .....
  • 16 Има изключително голяма уста

    2 1 Отговор
    а каквато е устата на жената, такава е и отдолу.
    Имам написана дисертация по темата.
    Най вероятно мъжът и има помагачи.
    Някой от тях ще да е беладжията.
    Но по-вероятно е да лъже.
    Купила си е положителен тест и седи в къщи, а болничния си върви.
    Сега даже участва активно в пропагандата, понеже е известна и ще я говорят хората
  • 17 гост

    0 0 Отговор
    И как човек с хрема отива да си прави тест всяка седмица? На мен като ме лъхне вътъра и ми се запуши носа да се считам заразно болен ли? Жената като пуши и буха кашлица да я затварям в банята за две седмици ли? Пълни глупости са това. Ако имаш температура, тежка кашлица, силен стрес, отпадналост, силно главоболие в комбинация с симптоми на настинка, може да се тестваш, да. Ама всеки е карал грип, какви ли не грипове, заразни, висока температура, от която може да колабираш, двуседмични кашлици с пневмонии, дни наред отпадналост, ама просто се казваше, че идва грипна вълна и това е. Сега съсипаха икономиката и грипа пак си го има, що за идиотизъм е това?