Last news in Fakti

29 Октомври, 2020 19:36 4 689 23

Прясна свинска мас - идеална профилактика срещу COVID-19

  • свинска мас-
  • профилактика-
  • коронавирус-
  • covid-19-
  • здраве

Мазнините под всякаква форма няма да излекуват COVID-19, но могат да се използват като профилактика

Прясна свинска мас - идеална профилактика срещу COVID-19 - 1
Снимка: Shutterstock

Прясната свинска мас ще помогне за укрепване на имунната система и справяне с различни заболявания, което е особено важно на фона на пандемията от коронавируса. Украинският диетолог и генетик Людмила Гончарова говори за това в канала на Vesti Ua, предаде РИА Новости, цитиран от actualno.com. Тя припомни, че през студения сезон тялото особено се нуждае от животински мазнини, които ще помогнат за справяне с вирусите, а витамините А и Е ще спомогнат за укрепването на имунната система. Тя даде за пример любима нейна „мазна храна“.

"Вземете маруля, всякакви зеленчуци и нарежете бекон на тънки филийки, добавяйки го към салатата. Поръсете със зехтин, конопено или ленено масло, посолете с хималайска сол и можете да я консумирате", каза Гончарова. Според нея са достатъчни само 50 грама свинска мас на ден.

Също така, не загрявайте продукта до температура над 40 градуса по Целзий, тъй като това ще го лиши от полезните му свойства. Диетологът добави, че мазнините под всякаква форма няма да излекуват COVID-19, но могат да се използват като профилактика.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 zeus

    47 6 Отговор
    Пълна лъжа, Баце колко филии с мас изяде, по села и паланки се криеше и пак го пипна вируса :)

    Коментиран от #17, #18, #21

  • 2 ТаУмВзе

    16 4 Отговор
    Напълно тралялясахте бе! Мутрата стайл бичите.
  • 3 Последния Софиянец

    6 9 Отговор
    Донесете на Орлов мост.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Андрей

    0 0 Отговор
    Kovid 19 тест:

  • 6 Пацо

    18 3 Отговор
    В събота ще го пробвам това с кило водка още мезета и вратни пържолки и няколко тъмни бири и ще ви кажа как е. Яко е.
  • 7 Да ама

    20 1 Отговор
    Мюсюлмани те ко да правят
  • 8 Хасан

    11 1 Отговор
    Ощи сига ши заколя свинкята.

    Коментиран от #23

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    8 3 Отговор
    та БМБ ни се подиграваше щото хапвал филия с мас еми то няма прасета ХОРА ХОРАТА по селата отказват да отглеждат прасета
  • 11 Някой си

    7 1 Отговор
    Е бойкУ като е ял само филии с мас как така с ковид?!
  • 12 Пържени

    25 1 Отговор
    Картофки със чиста,бяла като сняг свинска мас.Ммм,ъммм! Няма нищо по вкусно зимата.И до сега усещам аромата и вкуса на хруптящите резени.Който не е опитал,не е хапвал истински пържен картоф.Милото ми бабче( светла ти памет,бабченце) само така ги пържеше.А два резена " шарена сланина" върху комат домашен хляб? Предишните поколения ядяха сланина,свинска мас на поразия.Чак до пролетта.Холестерол беше марсианска дума.От краката,ушите и , главата на грухчо,правеха пача.Със черно поперче,дафин,чесън.И пак ядяха на корем.Днешните млади,чак нос запушват,само като споменеш от какво се е правела.Но излязоха изследвания от" Р.Кох" че именно пачата, е подържала здрави ставните връзки на българи,украйнци,румънци.Това което сега му казват по модерному-колаген".Хвърляте сериозни пари за разни хелиурони- мелиоурони( абе звучат по- така модерно,западняшки)., а предците ви от живия живот са усетили,кое кое е! В заключение,тези експертите от " Кох" доказват,че този колаген от грухчовата пача,се усвоо от организма н човека на 97,3%.без никакви странични ефекти.Затова нашите предци са ходели километри без да изохкат,жънели са приведени с часове,работели са със брадва и мотика до 70-80годишна възраст.

    Коментиран от #13, #14, #16, #20

  • 13 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 2 Отговор

    До коментар #12 от "Пържени":

    прав си но това беше едно време сега много ХОРА ГРЛАДУВАТ
  • 14 Шопо

    6 1 Отговор

    До коментар #12 от "Пържени":

    Купи си 3-4 кила сланина ,сдроби я и я пръжни. Извади пръжките и се мези ,а с маста си пържи ксртофи
  • 15 Ако нямам проблеми със шекеря и кръвното

    5 1 Отговор
    На драго сърце....!
  • 16 Хасан

    8 0 Отговор

    До коментар #12 от "Пържени":

    Има по-вкусно!
    Това е сланинка с топъл хляб от фурната и лук!
  • 17 Бачо Киро

    5 2 Отговор

    До коментар #1 от "zeus":

    Ми не са му давали прясна бе, лъгали са го като малък горкия... А той си мислел, че е прясна мас връз порязаницата...
  • 18 Хоху

    4 4 Отговор

    До коментар #1 от "zeus":

    Айде стига бе вече е тотално банално да политизиране всяка новина и да ръсите едни и същи тъ пиз ми . Баце туй баце онуй . Ами като дойдат изборите си избираш По- хубав.
  • 19 Шишиииии

    2 2 Отговор
    Скри се докато премине пандемията. Да се скрият и бацо, цацата, агент Иван, ал.бож и други тежкотоварни
  • 20 София

    4 1 Отговор

    До коментар #12 от "Пържени":

    Прав сте но днес предпочитат да консумират месо от соя. За да се подържа здрав човешкият организъм са нужни съставки изграждащи тъканите за кръв, мускули, кости, кожа и т. н. Идеалната храна за човека е човешкото месо, защото точно там са идеалните аминокиселини съвместими с човешкият организъм но по етични причини и за избягване на канибализъм, се използва свинско месо. Семейство Свиневи са най - близки като съставки до човешкото месо , за това се храним със свинско месо, защото е нужно за физическото оцеляване. Веган се става само по убеждение ако наистина човек го желае и без страдание се лишава от храни от животински произход за да спаси животните - Уважение към истинските вегани и съжаление за модерните вегани, които просто следват само една мода и бизнес рискувайки здравето си.
  • 21 Малко е буал

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "zeus":

    св. Мас като дете мутрата, затва сека го копна 👑
  • 22 Да оставим Бойко

    0 0 Отговор
    Наистина в българска кухня на Бакантурист в рецептурите са описани с три варианта мазнина: растително, краве масло и свинска мас. Различават се по температурата на димене и вкусови и качествени свойства. Няма да пържа риба в свинска мас :) , но интересно ми беше да видя, че се ползва в сладкарството.
  • 23 Истината

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Хасан":

    Иване защо се пишеш Хасан?