Last news in Fakti

4 Ноември, 2020 13:12 10 949 10

Ferrari осъди Philipp Plein на 300 хил. евро

  • ferrari-
  • осъди-
  • уронване-
  • репутация-
  • philipp plein-
  • ферари-
  • филип плейн

За уронване на репутацията им

Ferrari осъди Philipp Plein на 300 хил. евро - 1

Филип Плейн загуби съдебната битка срещу производителя на спортни автомобили Ferrari - това предава италианската преса. Разногласията между тях започнаха преди две години, когато компанията не скри възмущението си от факта, че модният гуру използва тяхно превозно средство като част от представлението си, провело се в Милано през 2017 г. В шоуто си той включи леки коли и на марките Lamborghini и McLaren, но само от Ferrari възроптаха, пише dir.bg.

Капката, преляла чашата, дойде малко по-късно, когато германецът реши да публикува в социалната мрежа кадри на свой модел маратонки, на чийто заден план се вижда личното му возило - Ferrari 812 Superfast. Тогава разголените момичета, присъстващи на част от изображенията, разгневиха авто компанията, която взе необходимите правни мерки и заведе иск срещу Плейн за "уронване на репутацията".

Наскоро съдът в Милано стигна до решение Филип да плати обезщетение на ищеца в размер на 300 хиляди евро, както и да поеме адвокатските хонорари, наброяващи над 25 хил. евро. Освен това той е задължен да изтрие всички фотографии и видео клипове от профилите си в мрежата, изобразяващи Ferrari, а ако си позволи да качи нови - ще трябва да се раздели с 10 хил. евро на пост.

Собственикът на модния бранд обаче ясно демонстрира в своята лична Инстаграм страница, че изобщо не се вълнува изхода на делото, публикувайки нова снимка, на която позира до зеления си автомобил.

"Това в никакъв случай не е окончателна победа за Ferrari! Аз и юристите ми ще обжалваме присъдата. Следващото изслушване ще се състои през пролетта на 2021 година. Ще продължа да се боря за правата си. Сега е моментът да напомня на всички, че първоначално компанията искаше да платя обезщетение, равняващо се на 2 милиона евро!", пише той.

Плейн продължи посланието си, изтъквайки, че въпреки всичко все още харесва марката, а като доказателство посочи, че през последните години е купил 5 техни коли, три от които са негови, а останалите две е подарил на родителите си.

"Забавно ми бе да гледам как ръководството на Ferrari в продължение на 3 години се опитва безуспешно да постигне крайната си цел. Готов съм да платя исканата сума и да не обжалвам решението на съда, ако от компанията се съгласят парите да бъдат дарени за добра кауза, все пак има толкова много хора в нужда. Преди няколко месеца им предложих тази идея, но те я отхвърлиха. Ако и сега не се съгласят, то още 1-2 години ще водим безполезна война", гласят думите на Плейн.

В публикацията си той също така се заяде с Ferrari, споделяйки, че ако вложат същата тази енергия във Формула 1, то титлата им е в кърпа вързана.

"Един от вашите най-лоялни клиенти", с този ироничен подпис дизайнерът завърши текста си.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Абе

    42 9 Отговор
    Тия па тъпаци от Ферари намерили за какво да се заяждат.......вместо да се радват че реално човека им прави реклама(от другите две марки
    дето и тяхни коли са участвали в клиповете не са завели дела за подобна простотия нали)и че е редовен клиент, купил няколко от прескъпите им и чупливи машинарии те решили да го съдят........Идиоти! И неслучайно нямат титла във Формула 1 толкова време!

    Коментиран от #5

  • 3 Стронци

    18 2 Отговор
    Пресолили са рекламата и сега обратен ефект! Впрочем, защо толкова се напинят да се правят на монахини тези от ферари ?
  • 4 Алфа Вълкът

    25 1 Отговор
    Какви глупости, имам списание на Плейбой с голи женски в няколко ферарита. Дори болида на Ники Лауда е сред тях. Ама това беше преди 15г. Сега жените не са на мода.
  • 5 aazzssee

    7 8 Отговор

    До коментар #2 от "Абе":

    Ferrari не е Формула 1.
    Ferrari няма нужда от реклама

    Коментиран от #8

  • 6 Stéphanie 🎲

    4 4 Отговор
    Боли го че*а 😂на Philipp Plein ,това не е голяма сума за него !!!Липсва им на Ferrari, PR ли що ли ?Започнаха и те с цирка като забравените звезди на Холивуд да се бъркат в скандали,за да си припомним за тях 😁 Аз ако съм на мястото на Philip ще махна всички коли с марка Ferrari от личната си колекция!!Philipp Plein прави и много дарения за бедни,редовно раздава храна на бездомните в Америка ,рядко пресата пише за добрите качества на богатите ,сладура започва от нулата и случайно става дизайнер .А Philipp Plein го обожавам ❤ като дизайнер и ...един от най красивите мъже за мен

  • 7 8676

    3 0 Отговор
    осъди ЗА , не НА
  • 8 формула фен

    10 6 Отговор

    До коментар #5 от "aazzssee":

    Ферари живее чрез Формула 1 .Ако я няма Формула 1,Ферари изчезва,никой няма да си спомни за тях.
  • 9 селянина с колелото

    18 1 Отговор
    Тъкмо се бях наканил да си купувам Ferarri и тази статия ме отказа.
    Току виж утре и мен ме осъдили ?!?
  • 10 Dada

    7 1 Отговор
    Ако снимките бяха с голи гейове, от Ферари нямаше да се обидят. Пък и да се обидят, гейовете щяха да осъдят марката за хомофобия, защото гейовете и евреите са най-големите мафиотски структури.