Last news in Fakti

8 Ноември, 2020 20:39 5 437 13

5 емоции, които бъркаме с любов

  • любов-
  • емоции-
  • объркване

Емоциите и чувствата играят огромна роля в това как ние преживяваме и се свързваме със света

5 емоции, които бъркаме с любов - 1
Снимка: shutterstock

Емоциите и чувствата играят огромна роля в това как ние преживяваме и се свързваме със света. За разлика от емоциите обаче, чувствата са по-дълготрайни и по-устойчиви... каквато е любовта.

Любовта е най-силното чувство. За всеки тя има различен цвят, усещане, представа. Покрай нея обаче, винаги кръжат куп емоции, които могат да ни заблудят, че сме влюбени и че обичаме, пише сайтът az-jenata.bg.

Вижте кои са те и как могат да ни объркат?

Нужда от стабилност

Когато вашият собствен живот е нестабилен, вие жадувате да намерите тази стабилност другаде. Започвайки да се срещате с някого, чийто живот протича по-гладко от вашия, много е вероятно да се влюбите в този човек. Но дали в действителност това е любов или просто вкопчване в тази личност, в идеята да подредите живота си и то да ви помогне за това.

Емоционално влакче

Може би всеки е попадал в него с човек, към когото изпитва силни чувства. Тук се редуват хубави и негативни емоции, като преходът към тях може да е с чудесно време прекарано заедно, след разочароващо събитие, сълзи. Лесно е да се подведеш и да започнеш да мислиш, че помежду ви има страст, дори любов. Всъщност това е заблуда и мъчение.

5 емоции, които бъркаме с любов
Снимка: shutterstock

Сексуална химия

Страхотният секс ни дава невероятно усещане, зарежда ни с приятни емоции, но за жалост, сексуалната химия не означава, че между нас и партньора ни има любов. Любовта, връзката се случва извън спалнята, в други нива на интимност, които съществуват. Хубавият секс е само допълнение. Затова, ако няма индикация, че взаимоотношенията могат да се развият извън спалнята, не бива да се заблуждаваме, че обичаме или ни обичат.

Някой е мил с вас

Още нещо, което може да се обърква с любов е доброто отношение на някой от противоположния пол към нас. Това може да е приятел, познат, колега, който е там, за да споделите вашите любовни драми, лични разочарования.Получаваме подкрепа, съвети, внимание и ако предишните ни мъжки персонажи са били разочароващи и им е липсвала тази емпатия, много е лесно да се объркаме, че сме влюбени или че ние сме привлекли интерес.

5 емоции, които бъркаме с любов
Снимка: shutterstock

Ревност

Ревността е част от любовните връзки. В малки количества, тя дори е „полезна“. Но ако постоянно се чувствате обсебени от мисълта, че партньорът ви изневерява, може би е време да спрете. Направете крачка назад и помислете защо се чувствате така. Не смятате, че сте достойни за този партньор или той ви е лъгал преди? Ревността също може да бъде объркана с обич. Може би ви липсва внимание, самочувствие.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Любовта

    17 4 Отговор
    Е сериозна болест! Но е добре всеки да се разболее от нея, иначе няма да е изпитал почти нищо в тоя живот
  • 3 Диверсант

    8 4 Отговор

    До коментар #1 от "ЕМОЦИИ":

    Който е имал баба и прабаба знае 😂 зимата със вълнено шалче на вратът защото има КОВИД, а дядо плющи пържоли, греяна с чер пипер и кисело зеле с ребра. 😂😂😂😂
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Хасан

    1 6 Отговор
    В началото на връзката ми с Абдул бе сексуалната
    химия. С течение на времето се опознахме и отношенията ни се задълбочиха, освен секса за нас сега са вазни взаимното уважение и приятелство.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Шамара

    0 4 Отговор

    До коментар #7 от "Катран ,ти кой си .?":

    Не се излагай повече, че ставаш смешен! Научи се да пишеш!

    Коментиран от #9

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 електрошок

    5 1 Отговор
    - Идеално гладка кожа,големи изразителни очи и тишина... Що е то?
    - Жена с противогаз!
  • 12 Кокорчо🙄

    0 1 Отговор
    Аз съм малко неук ама, като Виена ПАТКАТА до до която и да е, това лебов ли е случвало ми се е с всякакви, ама интересно че и пък с някои най вече с вирнати носове хич не ми действат
  • 13 111

    1 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Емоциите и чувствата играят огромна роля в това как ние преживяваме и се свързваме със света.

    Миленкееее, Миленке,

    "Емоции" и "чувства" са синоними и означават едно ми също нещо.
    Що не вземеш да се пообразоваш?