Last news in Fakti

12 Ноември, 2020 17:03 4 215 4

Стайни растения, пречистващи въздуха

  • растения-
  • стайни растения-
  • пречистват-
  • въздух

Има някои стайни растения, които горещо се препоръчва да имаме в дома си

Стайни растения, пречистващи въздуха - 1
Снимка: shutterstock

Има някои стайни растения, които ботаниците и дори специалистите по „фън-шуй” препоръчват горещо да имаме в домовете или офисите си.

Трите най-ефикасни естествени "чистачи" на въздуха от токсини са английският бръшлян, бамбуковата палма и спатифилумът.

Английският бръшлян е шампион сред стайните растения в почистването на вътрешни пространства от въглероден двуокис. „Умният” бръшлян има още едно важно и рядко свойство: той е естествен сорбент и почиства въздуха от соли на тежки метали, токсини и формалдехиди. Особено полезно е да закупите такова стайно растение за тези, които живеят в близост до оживени улици, на долните етажи на жилищни сгради или в мазета.

Бамбуковото палмово дърво (хамедорея) ще ви благодари само за факта, че му е отредено място, където слънцето ще го огрява по няколко часа на ден. Поливането на бамбуковата палма често е ненужно. Но това непретенциозно за отглеждане растение перфектно почиства въздуха. Поставете го смело до компютъра - това ще намали вредата от електромагнитното излъчване.

Красивият и аристократичен спатифилум „не бяга” от никаква черна работа. То безмилостно се бори срещу битови и промишлени токсини, абсорбирайки бързо изпаренията на амоняк, ацетон, етанол и бензин. Идеалният вариант е да закупите спатифилум за новия си апартамент или къща или в жилище след ремонт. Нито едно стайно растение не може да се справи по-бързо от него с вредните химикали.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 само питам

    3 0 Отговор
    А от кемтрейлса чистят ли?

    Коментиран от #2

  • 2 пръскачка

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "само питам":

    Оня ден хвърчаха едни бели паяжинки във въздуха и Ковидът се развихри.
  • 3 Академик

    7 0 Отговор
    ЗА ЗДРАВЕЦА НИТО ДУМА?
  • 4 За, Бил Гейтс това

    3 0 Отговор
    Има човека и много стаи, не,, коптор,,.....как красиво стоят растения в големи пространства.....!