Last news in Fakti

18 Ноември, 2020 15:25 4 744 6

Забраниха Фейсбук в още една страна

  • социална мрежа-
  • facebook-
  • забранена-
  • соломонови острови

Социалната мрежа е забранена и в Китай, Иран и Северна Корея

Забраниха Фейсбук в още една страна  - 1
Снимка: shutterstock

Правителството на Соломоновите острови реши временно да забрани Facebook заради злоупотреби в ползването и липса на регулации на дейността му, съобщиха местни медии, цитирани от ДПА.

Министърът на комуникациите Питър Шанел Аговака потвърди решението във в. "Соломон таймс" и заяви, че през тази социална медия са били повдигани спорни теми. Той добави, че има безпокойства от липсата на законодателство за "управляване на ползването на интернет".

"Недопустим език по адрес на министри, на премиера, клевети, нападки, всичко това са поводи за безпокойство", каза Аговака.

"Ползването на интернет на Соломоновите острови трябва да бъде подходящо регулирано, за да се опазят младите хора от вредно съдържание", заяви той.

Аговака увери, че медийните организации ще продължат да работят нормално, ако се изключи загубата им на достъп до Facebook.

Повечето жители на тихоокеанската нация ползват социалната мрежа, а премиерът пуска в нея на живо свои национални обръщения, отбелязва още изданието.

Аговака заяви, че правителството все още обмисля как да въведе регулацията и не уточни колко време ще продължи забраната на Facebook.

В момента социалната мрежа е забранена и в Китай, Иран и Северна Корея.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 13 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 глупчо

    17 3 Отговор
    Тръмп да забрани фейсбук и туитър в САЩ...под свяка негова публикация слагат, че това било "непотвърдена информация" и в разрез с "авторитетни източници"
  • 2 Рошко

    39 1 Отговор
    Затворете 50 най влиятелни евреи ако искате да има мир. Хенри Форд
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 no name no face no number

    13 0 Отговор
    Браво тази безполезна програма нанася само вреди на хората и техните семейстеа
  • 5 Агент Некой си

    7 0 Отговор
    Фейсбук уврежда главите на хората и обърква горките женици
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.