Last news in Fakti

24 Ноември, 2020 10:05, обновена 16 Юни, 2022 16:51 3 715 3

Рецепта на деня: Карамелизирани пуканки

  • пуканки-
  • царевица-
  • карамел-
  • сладки-
  • какво да сготвя

Сладко удоволствие

Рецепта на деня: Карамелизирани пуканки - 1
Снимкa: Shutterstock

Пуканките със сладък вкус не са нищо ново, но едва ли някой знае как да си ги направи у дома. Ако все още не сте опитали карамелизирани пуканки, сега е моментът да го направите, пише trafficnews.bg.

Необходими продукти:

100 г царевица
100 г захар
20-30 г масло
70 мл мляко
2 супени лъжици вода
малко сол

Начин на приготвяне:

Намажете дълбок и широк съд с масло и добавете царевичните зърна. Покрийте и оставете царевицата да пука с почти най-висока температура на печката ви (например 7 или 8 от 9).
Прехвърлете пуканките в купа и оставете настрана.
Добавете захар в тигана и го залейте с две супени лъжици вода. Захарта ще се разтвори много бързо. Оставете я да къкри на слаб огън и когато стане кафява, добавете маслото.
Когато маслото се разтопи, добавете млякото и разбъркайте. Оставете да къкри около десет минути, като разбърквате от време на време.
Накрая добавете малко сол. Когато получите кремообразна смес с жълтеникав цвят, ще разберете, че карамелът е готов.
Изсипете карамела върху пуканките. Покрийте купата с пуканките и разклатете добре, така че карамелът да се разпредели равномерно върху всички пуканки. След това отделете пуканките с пръсти и сервирайте.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Тез, пуканки

    2 1 Отговор
    Стават за, деца, иначе не са, лоши, една торба изявам...!