2 997 3

Рецепта за вечеря: Домашни пелмени

С плънка по избор

Рецепта за вечеря: Домашни пелмени
Снимкa: Shutterstock
Необходими продукти:

3 ч.ч.брашно тип 500

1 ч.ч.вода

50 гр.масло

2 бр.яйца

1 к.л.сол

Пояснение: Продуктите за плънката не са посочени, тъй като са по избор.

Начин на приготвяне:

Брашното се сипва в купа, прави се кладенче, добавят се яйцата, маслото и солта. Тестото се замесва, като водата се сипва на тънка струйка, докато се поеме. Прехвърля се върху набрашнен плот и добре се омесва.

Оставя се да почине около половин час в купа, покрита с фолио. През това време се приготвя плънката. Тестото се разточва тънко (1,5 - 2 мм.), изрязват се кръгчета с чаша, слага се от плънката във всяко кръгче и се оформят пелмени. Пелмените се варят в подсолена вода около 7 - 8 минути.

Тестото е много приятно за работа, трябва да се получи меко тесто. Лесно се разточва и не се къса. Плънката може да бъде най-разнообразна - със зелен лук, яйца и извара, с варени картофи, лук и гъби, със спанак или коприва, с пилешко месо, риба..., с кайма, ситно нарязан лук и черен пипер.

Поднасят се залети с разтопено масло, поръсени с млян черен пипер, сол и 3-4 капки оцет на порция, пише kulinar.bg.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 10 гласа.

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • 1 ПО ДОБРЕ ПЪЛНИ С НЕЩО

    1 3 Отговор
    ВЕГЕТЕРИАНСКО. .ЗАЩОТО БРАШНО С МЕСО Е ВРЕДНО. .
  • 2 психо

    0 6 Отговор
    Пълна глупост са тия пелмени. Измислени са от някой пиян руснак сигурно
  • 3 Гажету на Буян фанатика

    1 3 Отговор
    Тоз път ши откажа, на диета съм...!

Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa или ca нaпиcaни изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки.