Last news in Fakti

24 Ноември, 2020 13:36 17 578 42

Семейството на любимата на Тато Дража Вълчева се къпе в лукс

  • дража вълчева-
  • тодор живков-
  • тато-
  • семейство

Партийната функционерка щеше да навърши 90 години през октомври тази година

Ако беше доживяла 2020 година, БКП функционерката Дража Вълчева щеше да празнува 90-годишен юбилей преди близо месец. През 2016 г. обаче тя почина тихомълком в съня си, както и живя след идването на демокрацията.

За разлика от наследниците на други соцвеличия, които едва свързват двата края след промените, тези на личната фаворитка на Тодор Живков тънат в охолство. Самата тя им оставя солидно наследство след смъртта си. Перлата в него е огромният ѝ апартамент на столичната ул. "Велико Търново", който се простира на близо 170 квадрата и се намира на метри от Докторската градина. Именно там Дража бе често засичана от съкварталците си да се разхожда с приятелки и с бастунче в ръка, преди да почине.

Семейството на Вълчева е решило да задържи ценния апартамент, който ѝ е подарък от бившия Първи, а да не го продава след кончината ѝ. В интерес на истината, потомците на партийната функционерка не се нуждаят от допълнителни финанси, защото така или иначе живеят в лукс, но не парадират с това в публичното пространство.

Лъжа е, че Вълчева е имала син. Единственото ѝ дете е дъщеря ѝ Саша, която удря джакпота на живота с брака си с бизнесмена Пламен Грозданов, който е и дипломат и бивш посланик на България в Москва. Той стартира бизнес кариерата си в производството на вино "Домейн Бойар“. Днес Грозданов е изпълнителен директор на Съюз "Произведено в България“, като зад гърба си има цяла бизнес империя. Заедно със Саша имат двама синове.

Внуците на Дража са неотлъчно до нея до края на живота ѝ. "Обичаше да се хвали с тях, че са високообразовани и много успели. Последно разказваше, че има и правнучета“, споделят познати на любимката на Тато. Щерката на Дража, която всъщност е основен неин наследник, успява да се опази от интереса на медиите към себе си и е известно име само в научните среди. Саша е дългогодишен кадър на БАН, където е сред най-влиятелните фигури в Института за икономически изследвания. Автор е на редица учебници, а напоследък пише разработки за селскостопанския сектор.

За близо четирите десетилетия, в които Вълчева е във властта, тя не дава нито едно интервю. Проговаря пред медиите единствено през 2012 г., когато признава, че взема пенсия от 300 лева, но дъщеря ѝ се грижи за нея изцяло и ѝ купува всичко, от което има нужда. След демократичните промени тя е изключена от БСП, но през последното десетилетие от време на време посещава сбирките на ветераните на "Позитано“ 20, но избягва да коментира политическите процеси в страната, пише "Ретро".


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 35 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Странджата

    105 5 Отговор
    Преход без коментар!Колко слепи бяха бащите и батковците ни също като нас сега!

    Коментиран от #27

  • 2 Сила

    66 5 Отговор
    Лиляна Дебелана и беше съседка!И кооперацията входа е откъм Сан Стефано а не Велико Търново!

    Коментиран от #28

  • 3 Нормално

    92 2 Отговор
    Който е бил във властта независимо дали народната или "демократичната" е подсигурил старините и на правнуците си но лошото е,че и тогава и сега няма нито един държавник попаднал при "бай Ставри".

    Коментиран от #18

  • 4 Наблюдател

    93 16 Отговор
    Вместо за апартамент в София на починала жена не е ли време да мисим за именията на сегашните щатско-турски слуги на запад.Плевнялиев защо продаде замъка на Халкидики ? Какво стана с къщата в Баеселона? Намери ли се купувач?
  • 5 Иванчо

    91 3 Отговор
    Как пък всички богаташи днес имат минало, свързано с БКП и с ДС? Как пък никой не ги разследва всички тия откъде имат толкова пари, как са започнали бизнеса си, с какви пъвончални капитали.......
  • 6 Еми

    25 9 Отговор
    Като не е почнала чекмеджета със злато и €€€ така ще е. С апартамент на ул. Велико Търново. Кой за каквото учил както се казва.
  • 7 Вярвам

    31 3 Отговор
    Един от най хубавите апартаменти за онова си време в центъра на Пловдив, другото не го зная, тя не ми беше неприятна, защото имаше,, излъчване,, със своя особен кок, тогава имаха привилегии, сега нямат, горките те.....!
  • 8 умна

    31 5 Отговор
    При Тато- Вълчева, при Бато- Лисичкова.
  • 9 И до

    32 4 Отговор
    днес е така с престъпната върхушка и потомствата на каскети , мандраджии и убийци грабливи !
  • 10 Колкото името ти е по изкелеферчено

    17 9 Отговор
    Толко повече се къпеш в лукс според комунистическия устав
  • 11 Хрусчов ги нарече хитреците от софия

    55 3 Отговор
    Тва са хора дето не вярват ни в комунизъм ни в капитализъм а само в мерцедесите некерманите и корекома....пропагандират мила родинооо а пращат чаветата си да учат в гнилия запад ...сега комунистите замениха култа към мумиите на ленин и димитров с култ към парите и материалното...това са чисто и просто тарикати дето се позиционират да грабят според международното положение
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Бългaрин

    36 15 Отговор
    Днешната "евроаттлантическа" върхушка краде в пъти повече, въпреки, че завря България на последните места.

    Коментиран от #30

  • 15 Мария

    24 2 Отговор
    Някои хора имат талант да се приспособяват към всяка власт и към влиятелни властимащи.Често морал, чест и достойнство са им чужди, но пък, наследниците им живеят царски. Да му мислят мислещите. Иначе - работят по 40 години и мизерстват с 300 лева пенсийка.

    Коментиран от #19

  • 16 Ох да ви имам

    44 5 Отговор
    Инфото
    Дража има цяла улица магазини във Виена
    Не знам какъв джакпот удря дъщеря и ама без парите и връзките на мама щеше да е обикновен научен сътрудник в БАН и едвам щеше да връзва двата края
    А дража трябваше да бъде публично разстреляна пред мавзолея заедно с още 239 члена на ЦК на БКП и тогава може би щяхме сега да приличаме поне малко на чехия или словакия
    Но не оставихме тези коити ни ограбиха 45 години да продължат да го правят и до ден днешен
    Бог да ни е на помощ
  • 17 Комунизма е творение на капитализма

    17 1 Отговор
    Целта е да има робове от изтока на развития запад и едните никога да не догонят другите а комунистическите вождове бяха агенти на службите на капитализма за да възпитават поколения в робство и себеотрицание и да създадат роби и консуматори за капитализма.....синът на хрусчов 1990г избяга в сащ с жена си и получи гражданство а наскоро почина в гнилия сащ...същия този дето беше съветник на хрусчов старши със специалност ракетна техника и беше с баща си на посещение в сащ в качеството си на съветник....горбачов какво направи?предаде ссср на сащ и получава дивиденти от гнилия капитализъм.....студената война и въоражаването беше бутафорно и никога не се използва по предазначение.....съветските ракети ги наряза американска фирма....за това ли беше това противопоставяне и секретност ?
  • 18 Крадец

    8 0 Отговор

    До коментар #3 от "Нормално":

    Бай ти Ставри още много време ще кара на самозадоволяване !
  • 19 5ко

    18 0 Отговор

    До коментар #15 от "Мария":

    Тези не се приспособяват, защото никога не са слизали от властта. Даже има приемственост в поколенията. И от позициите на тази власт си присвоиха (заграбиха) това което нашите родители, баби, дядовци създадоха за 45 години.
  • 20 Тодор живков

    20 2 Отговор
    Партията се погрижи бкп дейците да са добре в новата икономическа реалност
  • 21 Ю Кортес

    29 1 Отговор
    Апартамент до Докторската подарен от т Живков,разбирайте като присвоен от убитите собственици след 09.09.44
  • 22 Чочо

    10 4 Отговор
    Групата блокираща БНТ за панорама са точно внуците комунисти от идеалния център на София.

    Коментиран от #23

  • 23 Ю Кортес

    20 2 Отговор

    До коментар #22 от "Чочо":

    Някои го знаем,други,не.Цървулите терористи избиват българския елит и интелигенция за да им вземат апартаментите в София.Това се е случило с идването на болшевишките юдеи.
  • 24 Врулхфмш

    21 1 Отговор
    "За разлика от наследниците на други соцвеличия, които едва свързват двата края след промените,"-глупости,аз не знам някой друг да е успял да свърже двата края,ако не е наследник на соцвеличие,или не му е близал г,за.
  • 25 Охх

    15 2 Отговор
    Охх горската, с 300 лв. пенсия. Аман от комунистически боклуци.
  • 26 Значи

    14 2 Отговор

    До коментар #12 от "Българска поговорка":

    Добрия комунист е мъртвия живков с Каква пот на челото е вадил и подарявал не само на нея тези имоти /но вече връщане няма те са по наследство от тато
  • 27 PlimP

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Странджата":

    тъкмо щях да те питам ти прогледна ли, но сам си отговори
  • 28 ДАДА

    7 6 Отговор

    До коментар #2 от "Сила":

    Да ти кажа, че Лили живее в апартамента на баба си и дядо си... и е в съвсем друг квартал.
    А с внуците на Дража съм бил съученик и бяха възпитани деца. Ивчо все го отнасяше по руски

    Коментиран от #33

  • 29 666666

    11 3 Отговор
    Българина гледа в канчето на миналото за да засища завистта и алчността .Вместо да гледа как да разкара сегашните крадци ,които са в пъти повече от предишните.

    Коментиран от #37

  • 30 Наистина

    5 1 Отговор

    До коментар #14 от "Бългaрин":

    Абсолютно вярно ! Те дори са по - страшни !
  • 31 любител

    14 3 Отговор
    много хубав коментар хубав комунист е само мъртвия.окрадоха държавата и сега 10 поколения ще лежат на гръб.

    Коментиран от #40

  • 32 Емил

    6 0 Отговор
    се къпе в лукс (лат. светлина)...
    Що бе, да не са ѝ спрели водата?!
  • 33 Сила

    6 1 Отговор

    До коментар #28 от "ДАДА":

    Ъгъла на Сан Стефано и Търново в кой квартал е? Аз съм на Оборище.За внуци не знам и не коментирам.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Кой Той

    2 5 Отговор

    До коментар #29 от "666666":

    Сегашните крадци са бедняци спрямо истинските крадци комундрелите
  • 38 Черния, млат квазимодо

    2 0 Отговор
    Ако не вземаш. 300 лв пенсия, начи от друго се препитаваш...!
  • 39 Фолклорист

    4 1 Отговор
    А, бре, Дража пр.ста
    кой ти даде поста?
    Даде ми го вожда,
    който ме ... убожда.
  • 40 Всичките

    4 0 Отговор

    До коментар #31 от "любител":

    комунисти-любители се префасонираха след 1989 г. в СДС-комунисти-демократи и станаха крадци-професионалисти. Довършвай си изреченията.
  • 41 йокин

    2 1 Отговор
    Зная къде е живяла,ноооооооооооооооооо се говореше(70,80)години,че обитаемият,от нея дом,е на ИЗСЕЛЯНИ БУРЖОА.
  • 42 фен

    0 0 Отговор
    На ул.Иван Вазов''преди Тримонциум.