Last news in Fakti

28 Ноември, 2020 15:33 8 912 27

Теория на конспирацията: COVID-19 е проект, който цели да постави човечеството на колене

  • covid-19-
  • коронавирус-
  • теория на конспирацията-
  • теза-
  • радио мария

Тази теза се разпространява сред милиони слушатели на италианското "Радио Мария"

Теория на конспирацията: COVID-19 е проект, който цели да постави човечеството на колене - 1
Снимкa: Shutterstock

"Коронавирусът е резултат от безбожен световен заговор“ - тази теза се разпространява сред милиони слушатели на италианското "Радио Мария". Директорът му отец Ливио Фанзага обяснява в сутрешното си предаване как, според него, се е стигнало до световната пандемия от COVID-19, пише burgas24.bg. "За мен тази епидемия е един криминален проект, задвижен от световните елити. Целта им: да създадат един безбожен свят“, твърди отецът.

"Проект, който цели да постави човечеството на колене"

Политиката и направляваните от нея медии били част от този заговор на Сатаната, обяснява италианският свещеник и радиоводещ. И добавя: "Това е проект, който цели да изсмуче силите на човечеството, да го постави на колене и да установи здравна диктатура. Да създаде нов свят, от който да изличи всички, които не повтарят тезите на този престъпен проект“.

Тези конспиративни теории се слушат ежедневно от 1,5 милиона души в Италия. Радиото е рупор на крайно консервативните католици в страната и разполага с толкова много честоти, с колкото иначе може да се похвали само държавната RAI.

Публицистът е имал възможност да прегледа годишния отчет на радиото: "Става дума за над 20 милиона евро, като голямата част от парите се използва за поддръжката на гигантската техническа инфраструктура с 874 честоти“. Радиото може да се слуша и в интернет, а освен това произвежда съдържания за социалните мрежи.

Най-влиятелната католическа радиопрограма в Италия възниква през 1986 като местно радио на свещеници в Ерба близо до езерото Комо. Няколко години по-късно то се разраства, след като дялове в него закупува богатият производител на моцарела Емануеле Ферарио. Отговорен за редакционното съдържание става отец Фанзага. Програмата представлява смесица от молитви, библейски съдържания, грегориански напеви и религиозни шлагери, но веднъж дневно в едночасово предаване отецът обяснява на своите слушатели събитията по света, като не пропуска да громи защитниците на абортите, хомосексуалните, мигрантите и исляма. Според оценката на отец Фанзага, новоизбраният американски президент Джо Байдън бил "оръдие на Сатаната“, докато десният популист Матео Салвини е "честен католик“. Салвини на свой ред връща комплиментите: "Да, аз слушам "Радио Мария". Прегледът на печата, подготвян от отец Фанзага, винаги е точно в десетката“, предава "Дойче Веле".

Във Ватикана не са съвсем съгласни с тази оценка. Канцеларията на Папата се извини публично, когато преди няколко години "Радио Мария" разтръби, че тогавашната серия от земетресения е наказание Божие заради приетия малко преди това закон за партньорството между хомосексуални. Ватиканът обаче няма възможност да оказва конкретно влияние върху програмата на радиото.

Дарения за милиони

Като частна католическа радиостанция, която междувременно е представена в над 70 страни по света, "Радио Мария" се финансира предимно от даренията на своите слушатели, пояснява публицистът Фабио Тоначи.

"Разговаряли сме с бивши служители. Те разказват, че ежедневно пристигат чували с поща, в които има и пликове с банкноти или съобщения за парични преводи. В програмата на всеки час се повтарят призиви за парични дарения, които слушателите очевидно следват. А типичните слушатели на радиото са самотни възрастни жени.“

"Радио Мария" има и значителни поземлени владения. Междувременно радиото притежава над 70 недвижими имота в Италия, повечето от които са наследени от верни слушатели и слушателки.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ъъъъ

    55 1 Отговор
    Е колко да е конспирация?

    Коментиран от #2

  • 2 мислещ

    51 6 Отговор

    До коментар #1 от "Ъъъъ":

    А, де...вече кажи-речи си го казват директно и досста масово това за "големия ресет".
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 зелен петел

    32 5 Отговор
    Кой да го създаде тоя вирус,освен авторитенаИслямска държава?! ОниямислителиотПентагона.
  • 6 Johansson

    8 5 Отговор
    В полунощ, в резултат на телевизионното предаване на нашия мач от Антверпен, бях доведен до състояние на умопомрачение. Всички мои близки са се оказали неспособни да обуздаят неразумните ми действия. Хвърлил съм новия цветен телевизор през прозореца. Живея на V етаж. Понеже сега нито има цветни телевизори, нито пък аз имам пари да си купя такъв, отправям иск към ФК "Витоша" да възстановят нанесените ми по тяхна вина щети. Искам нов цветен телевизор.
  • 7 Наблюдател

    6 15 Отговор
    Не търсете под вола теле... Просто няма, независимо дали това Ви харесва или не...
  • 8 Самотни

    16 0 Отговор
    Публикувано във Факти.бг. "В прoгрaмaтa нa вceки чac ce пoвтaрят призиви зa пaрични дaрeния, кoитo cлушaтeлитe oчeвиднo cлeдвaт. A типичнитe cлушaтeли нa рaдиoтo ca caмoтни възрacтни жeни.“
    Явно много самотните възрастни жени има в Италия, че даренията им осигуряват на радио "Мария" повече честоти отколкото има държавната RAI
  • 9 Човечеството

    11 0 Отговор
    Е вече поставено на колене, за съжаление..... повтарям често днес, човеци, човечество, ами все пак сме хора, не нещо друго....!
  • 10 Разликата

    11 1 Отговор
    Повтаряли на всеки час призиви за дарения... Сигурно е така. Но има РАЗЛИКА . Едни събират пари за да СЛУЖАТ. Други служат за да СЪБИРАТ пари.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Човека Коза

    11 2 Отговор
    Не съм вярващ, но съм напълно съгласен... Конспиративни факти бих казал.
  • 13 Просветен илюминат

    14 2 Отговор
    Освен филма Зараза искам да споделя още един интересен филм,в който има доста интересен сценарий за сръчкване,а в доста филми сюжета не е никак случаен:
    Действията във филма протичат в бъдещето (2072 година), след края на Третата световна война, в тоталитарният град-държава Либрия.[1] Оцелелите решават, че човечеството няма да може да издържи на още една война, и политическите ръководители решават да отърват света от конфликти. Стига се до извода, че човешката емоция е в основата на всички разриви, вследствие на което всички емоционално стимулиращи предмети, както и изкуствата, биват забранени. Всички такива обекти се маркират като „ЕС-10“ („емоционално съдържание“) и подлежат на незабавно изгаряне.[2]

    В допълнение е създадено веществото „Прозиум“, временно потискащо емоциите в човека. Центровете, където то се раздава на хората, се наричат Еквилибриум. Всички жители на Либрия са задължени да си го инжектират ежедневно, за да поддържат липсата на чувства в себе си. Властта е в ръцете на Съвета на Тетраграматона, оглавяван от издигнатият в култ Баща.

    Коментиран от #17

  • 14 Чонкин

    5 3 Отговор
    Е какво хубаво да ни очаква, като ядем трупове и си оглеждаме един на друг задниците ?
  • 15 Макс

    25 1 Отговор
    Че каква конспирация е това? Ясно е като бял ден, че световният елит (тези дето дърпат конците и ги няма в нито една класация на Форбс за богатство - с други думи, истинските батковци) е решил да задейства последния етап от плана за световен контрол. Целите за устойчиво развитие (Sustainable Development Goals) и План 21 (Agenda 21) на ООН, Големият Рестарт (The Great Reset) на Световния Икономически Форум не са тайна и са публикувани на сайтовете на тези организации. Как да не става дума за частни интереси след като е исторически факт, че централата на ООН в Ню Йорк е построена върху земя, дарена от Джон Рокфелер младши? И с това не се изчерпва "приноса" му за ООН. ООН е част от проекта за световно правителство. Разбира се, всичко се прави в името на общото благо от т. нар. филантропи.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Просветен илюминат

    8 1 Отговор

    До коментар #13 от "Просветен илюминат":

    Сюжетът постепенно разкрива промяната, която настъпва в главния герой Джон Престън, който по „невнимание“ чупи капсулата с дневната си доза „Прозиум“, и „не успява“ да се снабди с друга и така способността му да чувства се възстановява. Невъзможността за заменяне на счупената доза е, обаче, по-скоро рационализирана, пред по-дълбоко у него желание за света на чувствата, появило се след като преди момента, в който разстрелва „изобличения“ в чувстване свой партньор в службата, чува прочетени от него три стиха от У.Б.Йейтс: „...Но аз, беднякът, имам само своите мечти;/ мечтите си разстлях пред твоите крака;/ пристъпвай нежно, защото стъпваш в моя блян...“. На сутринта Джон се събужда с тези думи в главата си и отказва да взима повече дозите си „Прозиум“, скривайки ги. Той се променя и започва да има реална преценка за ставащото около него. Престън поначало е Пастор – специално обучен и въоръжен боец, владеещ почти свръхчовешки бойни и акробатични сили, чиято задача е да открива и унищожава тези, които чувстват.
  • 18 Просветен илюминат

    5 1 Отговор
    Постепенно самият той започва да изпитва емоции и в крайна сметка се обръща срещу системата, подкрепя силите на преследваните бунтовници — противници на дистопичното социално статукво на Либрия и изиграва ключова роля в детронирането на Тетраграматоните и лично ликвидира Бащата. Изключително вълнуващо е да се проследи как Джон Престън трябва да изпълнява задачите си, като в същото време се налага постоянно да крие чувствата си: най-драматична в тази насока се оказва родилата се любов към арестуваната от него самия Мери О'Брайън, срещите за разпитите с която са истински сблъсък между копнежа на Престън да покаже чувствата си и този – да ги скрие: да ги скрие както заради страха от новопоявилото се и непознато чувство на любовта, така и за да се запази като Пастор – най-висшото ниво в защитата на сигурността на Либрия, което от своя страна би му позволило да продължи официално назначените му опити за свързване със Съпротивата, чието откриване и унищожение му е заповядано, но което свързване за Престън вече има нова цел и смисъл – сриването на ... Либрия.

    Коментиран от #19

  • 19 Просветен илюминат

    5 1 Отговор

    До коментар #18 от "Просветен илюминат":

    Дълго потиснатото общество се събужда за ново, по-либерално бъдеще, чийто характер и траектория на развитие теперва остават да бъдат съградени.
  • 20 Шопо

    17 2 Отговор
    Ционистите иска популация от 500 000 000 ! Това е! Другите -мортос !!!
  • 21 Смотания старец

    8 5 Отговор
    При баи Тошко не беше така нямаше наркотици, ковид и маски имаше ред, казарма и дисциплина КОМУНИЗЪМ а днес ДЕМОКРАЦИЯ, ФАШИЗЪМ или модерен КОМУНИЗЪМ как да го наречем знае ли човек пък и страшно е да се пита

    Коментиран от #23

  • 22 Само БСП

    12 1 Отговор
    Ми то и комунизмът е конспирация !Човечеството до ден днешен не може да се излекува от тая зараза! Вижте само колко много изроди има още болни от вируса на комунизЪма в България?!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 марони

    1 4 Отговор
    Човешкият ум има два пристана на утеха,за всичко,което неможе да си обясни:Бог и теория на конспирацията!Винаги търси нещо за ориентир,та бил той и някакъв скрит зъл гений!
    Пандемийте тръгват от изостанали,нехигиенични и мизерни места,със липса на контрол и уреденост!
  • 25 Стоян, София, 46г

    5 0 Отговор
    Венче чакаме си статията за майсторлъка при аналните ласки, мани тия конспирации!
  • 26 Локо-Сф

    0 1 Отговор
    Някои от Вас гледат ли филма ,,Заразяване,, по БТВ?
  • 27 пророк Исай

    0 0 Отговор
    Този отец Ливио Фанзага е бил озарен от Божие вдъхновение ! Но , защо толкова късно , Бог му разкрива тази истина или отецът , чак сега е изтълкувал Словото Божие ?