15 Декември, 2020 12:55 7 437 11

Любомир Ковачев отбеляза 40 години (СНИМКИ)

  • любомир ковачев-
  • актьор-
  • рожден ден

Актьорът си направи равносметка на важната дата

Актьорът Любомир Ковачев, позовавайки се на вярванията, не чества своя 40-и юбилей, но за сметка на това намери не по-малко хубава причина за празненство, а именно равносметка за познанството му с онези определени хора, помогнали му с времето да се изгради като човек и личност, пише life.dir.bg.

"40-те дойдоха! Благодаря на всички вас! С вашето внимание и пожелания към мен, стоплихте сърцето ми! През тази трудна за целия свят 2020 г., по ирония на съдбата аз ставам на 40 години. Те не се празнуват, но аз празнувам срещата ми с всички хора през живота ми, благодарение на които съм това, което съм! Благодаря на семейството ми, на прекрасната ми дъщеря, на майка ѝ, на всички професионални срещи в театъра и киното. Дай, Боже, и за напред да правим хубави истински неща", написа той към свое изображение, качено в неговия личен Инстаграм профил преди ден, под което веднага заваляха пожелания.

Любомир Ковачев е роден в София. Малко се знае за детството му, понеже на 6-годишна възраст се мести в Париж със семейството си, където прекарва почти четири години. В родината се завръща, когато е на 9 г. От дете е запленен от магията на киното и театъра, но тъй като по природа е скромен и притеснителен, късно се отдава на тази своя страст. Всъщност, той може би никога нямаше да събере смелост да покаже таланта си, ако негов близък приятел не бе му вдъхнал нужната увереност, за да направи първите си стъпки към сцената.

Тогава той започва да посещава любителската група по актьорско майсторство в театър "Сълза и смях", където бързо става ясно, че притежава всички данни да се превърне в един от най-добрите артисти на своето време. Не след дълго се записва на консултации в НАТФИЗ при покойния проф. Стефан Данаилов, който му помага да развие потенциала си и да разкрие своите способности.

Само че Любомир е от онзи тип хора, които винаги се стремят към усъвършенстване, поради тази причина, както и желанието му да получи добро образование, той отново се отправя към Франция - почти десетилетие, след като се е завърнал от там.

Така той става студент в Театралната академия за драматично изкуство (ENSATT) в град Лион, от която се дипломира през 2006 г. Първите си професионални ангажименти изпълнява зад граница и дори се снима в продукцията "Не се обръщай" с участието на легендите Моника Белучи и Софи Марсо.

Връщайки се обратно у нас, става част от спектакъла "Идеалният мъж", поставен в Народния театър "Иван Вазов". Следват редица представления, филми и реклами, а работата му се разпределя между България и Франция.

Превъплъщението му като Кристиян Сартори в поредицата "Забранена любов" по Нова телевизия му носи популярност в държавата ни, превръщайки го в разпознаваемо лице от малкия екран. По-късно участва в предаванията "Отблизо с Мария" по БНТ и "Байландо - сцена на мечтите" по Нова.

За свой любим персонаж неведнъж е посочвал този, който е изпълнил в късометражната лента "Военен ботуш", осигурил му не само признанието на критиците, но и награда в Кан за главна мъжка роля. Любопитен факт е, че по време на снимките Ковачев е бил на косъм от смъртта. В една от сцените той е трябвало да виси от дърво, но нещата сериозно се объркали, вследствие на което е започнал наистина да се души. Първоначално екипът помислил, че това е част от играта му, но постепенно осъзнали, че действително го грози опасност. Животът му бил спасен едва ли не в последния момент.

Във филмографията си Любомир прибавя още в "Чужденецът", "Живи легенди", "Дъвка за балончета" и др., както и сериалите "Под прикритие", "Скъпи наследници" и "Съни бийч".

Той ревностно пази личния си живот в тайна - факт, който множество пъти е водил до най-различни спекулации в медийното пространство. Това, което със сигурност се знае, е, че през 2015 година дългогодишната му половинка Красена Кирякова, занимаваща се с пиар, го дари с дъщеричка - Катерина.

"Човек трябва да се научи да обича живота, а не да плюе върху него. Животът е богатство. Леонардо да Винчи е казал: "Тези, които не обичат живота, не го заслужават". Падения, изправяния, пропасти... Всеки носи своя кръст. Просто трябва да осъзнае какъв е неговият", казва той в свое скорошно интервю за сайта Сultinterview.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Естет

    11 0 Отговор
    Красавец

    Коментиран от #3

  • 2 Мдаааа

    8 6 Отговор
    А ето го и него - Жината-"Мъж"..
  • 3 Факт

    6 6 Отговор

    До коментар #1 от "Естет":

    Да, така е - манафите го обожават!
  • 4 Местач

    8 2 Отговор
    Абе джурналистите! Абе протърках го от местене бе! Само толкова ли си можете!?
  • 5 бау

    1 6 Отговор
    С този нос по стар изглежда!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Френско момче

    5 1 Отговор
    Участвало наистина в,, шедьоври,, затова не ми е познат като актьор, все пак е 40 годишен....!
  • 11 ГОСТ

    8 1 Отговор
    Да е жив и здрав и нови творчески успехи му пожелавам....!!!!!