6 74422

Диетата на Лидия Ковачева, която лекува всичко

 • диета-
 • лидия ковачева-
 • болести-
 • лекува-
 • гладолечение

Гладуването за определен период от време е по принцип много стар и отдавна известен метод за лекуване на всякакви болести

Диетата на Лидия Ковачева, която лекува всичко - 1
Снимкa: Shutterstock

Гладолечението на легeндарната Лидия Ковачева е един от най-невероятните и успешни методи за пречистване, излекуване, подмладяване на тялото и помага при абсолютно всички болест. С лечебния глад не само ще свалите качествено и трайно килограми, но и ще излекувате тялото си, ще подмладите организма си и ще си възобновите имунните и жизнени сили. Хиляди хора правят това в последните години в клиниката на д-р Емилова, но може да го направите и сами у дома. Запознайте се с пълния режим и го спазвайте стриктно, за да не постигнете обратен ефект и да навредите на здравето си, пише struma.bg.

Гладуването за определен период от време е по принцип много стар и отдавна известен метод за лекуване на всякакви болести. Във времето, в което ние живеем, е умишлено позабравен, поради маркетинговата кампания на фармацевтиката, аптекарския и „докторския“ бизнес. Съществуват много начини за гладуване и всеки може да ги прави стига да има малко повече от едно зрънце воля. Тук ще опишем най-приятния и най-лесния метод на Лидия Ковачева – гладуване с плодове и билков чай.

Какво се яде

Спира се всякакъв вид храна, като се приема единствено до 800 г плодове (общо за деня) и билков чай (може да е овкусен с мед и лимон). Чаят и плодовете се редуват през 2 часа, като не се приемат заедно, поради ферментацията, която би се образувала в такъв случай. По-малко от тези количества може, но не и повече. Ако се храните с повече от 800 г на ден, лечебният ефект би бил много бавен.

Как действа

При всяко едно гладуване организмът включва механизма за „автоизхранване“. Какво означава това? Когато спрем да приемаме огромните количества храна, а започнем да приемаме съвсем малко плодове, сок или чай или въобще нищо, организма започва да разгражда собствени вредни тъкани, шлаки и болни клетки, т.е. той започва да се самопочиства като ги разгражда и унищожава и едновременно с това си набавя енергия. Всеки от нас с години трупа токсини, вредни вещества, тлъстини и като не сме дали шанс на тялото ни да си почине от непрекъснатото разграждане на храна, то трупа вредните вещества от храната къде ли не (с идеята, че по-късно ще се занимае с тях, но това по-късно така и не идва). По време на гладуването в нашето тяло стават 2 процеса – разграждане на вредните тъкани и клетки и изграждане на нови, здрави такива.

Колко време се спазва

Колко дълго – всеки сам определя продължителността, като за да има пълен лечебен ефект, тя е 20 дена 2 до 4 пъти в годината. Но дори и за по-кратко време резултатите са невероятни. Още от втория ден на гладуването започват да се разграждат мастните натрупвания около талията и ханша, от 8-ия ден започват да се разграждат токсичните натрупвания във вътрешните органи, налепите в дебелото черво изчезват, разграждат се лошите тъкани в черния дроб и далака, бъбреците се изчистват, натрупванията по стените на кръвоносните съдове, натрупванията по ставите и прешлените, и така всички органи и клетки един по един се изчистват и възобновяват. След 15-16 ден на гладуването идва ред и на очите и ушите. Затова срокът за най-пълноценно гладуване е около 20 дена, за да се даде шанс на тялото успешно да изчисти всички системи и органи.

Какъв е ефектът

Резултатът – всеки ден от режима осезаемо ще започнете да сваляте килограми. Ако сте с голямо наднормено тегло свалянето на килограми ще е по-видимо. А ако сте в норма за целия период на провеждане ще свалите общо 3-5 кг. Но не това е най-важното. Най-грандиозния резултат от този режим е, че ще се излекувате физически, психически и емоционално. Здравословното ви състояние ще се подобри многократно, сетивата ви ще се изострят, жизнеността и младостта ще се възвърнат, кожата ще засияе, имунната система ще се повиши, всякакви нервни разтройства ще изчезнат (депресия, апатия, черногледство), дори забележете младите кариеси изчезват. В практиката на гладолечението по каквито и да е методи са лекувани всякакви болести. Във всяка част от вашето тяло ще усетите видимо подобрение.

Има ли рискове

Какво да очаквате по време на режима – в началото може да ви е трудно, ще изпитвате постоянен глад, но глада всъщност е от мозъка ви. Във вашето тяло има достатъчно храна (дори си имате достатъчно за 20 дни пълно гладуване ако не и повече). Мозъкът е този, който е свикнал с навика постоянно да пъхате храна в устата си. Дори може да възникнат „болки“ от глад, но това се случва рядко. Режима по принцип е най-лекия и приятен от всички видове гладолечения. Към средата на периода може да почувствате разколебаване и вътрешна борба (мозъка ще ви казва „недей да продължаваш“, „веднага си хапни едно сиренце или едно саламче“), ако издържите на тези атаки след това ще сте много благодарни и доволни от себе си. Друго, което може да очаквате, е кожата да се обрине силно, акнето или екземите ви да пламнат още повече или да започнете да усещате болните си органи. Това само показва колко отчайваща нужда сте имали от такъв режим. Защо се случва така? Кожата е най-големия отделителен орган и когато провеждаме гладуване се извършва екстремно отделяне на токсини чрез нея и чрез дебелото черво. Затова в първата половина на периода всички проблеми ще се изострят, но след това един по един ще затихват и оздравяват. Също очаквайте езика да започне силно да се облага, ще се покрие с бял, жълт налеп, което е още едно доказателство, че тялото ви е пълно с токсини. Към края на гладуването той ще стане розов и ще спре да се облага.

Захранването е задължителнo

Ако смятате да правите какъвто и да е вид гладуване, без да направите старателно и качествено захранване, въобще не го започвайте. Захранването е изключително важно. Ако не го направите както трябва, ще си навредите още повече.

Ден 1 от захранването – протича стандартно както дните от режима, но този път заменяме плодовете в едното хранене със сезонен зеленчук. Най-добре да консумираме зеленчуците рендосани или на много ситно нарязани, трябва много старателно да сдъвкваме. Не бива да се добавят никакви овкусители – сол, оцет, подправки.

Ден 2 – същия като ден 1, количествата леко се увеличават.

Ден 3 – към хапванията се добавя 1 сварен картоф или някакъв зеленчук, приготвен на пара.

Ден 4 – може да се премине на следния режим

сутрин – чай и след това плод

обед – малка салатка без сол, може да се добавят пресни подправки (магданоз, копър, 1 скилидка чесън)

следобед – чай или плод

вечеря – отново салата

Ден 5 – като ден 4

Ден 6 – към храненията може да се добавят и зърнени храни (покълнало жито, пълнозърнест хляб и др.)

Ден 7 – към храненията може да се включат и малко ядки.

Ден 8 – ако държите да ядете млечни продукти чак сега може да ги включите, но съвсем малки количества.

Ден 9 – сега може да хапнете и малко бобови и варива (леща, грах, фасул).

Ден 10 – започнете да се храните така:

до обяд – хапвайте нищо друго освен билков чай, прясно изцеден сок, лимонов сок или някакъв плод. Сутрешната обилна закуска не позволява на тялото да се изчисти от токсините и отново започва да ги складира. С плода, сока или чая му помагаме в процеса на изхвърляне на токсините

обедно хранене – хапвайте лека жива храна и никога не преяждайте

вечеря – и вечерята нека бъде лека и приятна и не много късна, защото храната поета в късни часове остава цяла нощ в стомаха ни без да се разгради, започва да ферментира, отделят се токсични газове, които се абсорбират през стените на стомаха и червата и преминават в кръвоносната ни мрежа и затова сутрин като станем сме без енергия, гади ни се, търсим двойното кафе, чувстваме се така сякаш сме бити цяла нощ, събуждаме се с лошо настроение и света ни е крив. Ако сте гладни вечер, не е защото „организма си иска своето“, а защото вие сте му създали този навик. Всичко се свежда до вредни навици. Ако го привикнете на обратното след време ще се чудите как сте живяли така въобще.

Ако държите да ядете месо, включете го в менюто си постепенно след 10-ия ден.

Ако правите 15-20 дневно гладуване захранването трябва да е най-малко 10 дни. Ако правите 10 дневно гладуване, захранването трябва да е минимум 5 дни.

Какво лекува

Гладолечението гладува абсолютно всички болести, освен в крайна фаза на развитието им понеже тялото няма да има достатъчно време, за да се самоизлекува, но има и много случаи, въпреки безнадеждността, здравето се е възстановявало. Ето кратък списък на многократно излекувани болести – хипертония, анемия, гастрит, колит, язва, запек, хемороиди, астма, синузит, кожни заболявания (акне, екземи, псориазис, алергични дерматити), болести на бъбреците, черния дроб и далака, артрит, генитални смущения, импотентност, затлъстяване, разширени вени, неврози и депресии и още много, много други.

Колко често да го правитe

Ако имаме тежки здравословни проблеми, е необходимо да се направят няколко курса от по 20 дена, като си правите почивка от 1-2 месеца. Ако ви е трудно, може да започнете гладуване с 5 дена, след няколко седмици да направите 10 дневно и така постепенно да увеличите до 20 дена. Когато през годината направите няколко курса, следващите години е достатъчно профилактично да гладувате веднъж на пролет и ще сте здрави дълго време след това (всичко зависи какво ви е менюто през останалото време). Добре е всяка седмица да гладувате за 1 ден, ето тогава наистина ще постигнете неочаквано добро здраве, младост и дълголетие.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 18 гласа.

Свързани новини

 • Радо Шишарката се ваксинира с шопска салата и ракия
  Радо Шишарката се ваксинира с шопска салата и ракия
  Шопска салата с ракия срещу коронавируса. Това е рецептата на легендарния поп фолк изпълнител от зората на чалгата Радо Шишарката. Той е категоричен, ...
  03.09.2021
  2 694
  45
 • Ваня Щерева отслабна до неузнаваемост
  Ваня Щерева отслабна до неузнаваемост
  След като преди време сподели, че е започнала акция по ударно отслабване, Ваня Щерева вече е видимо преобразена. Всъщност, в момента тя е толкова слаб ...
  28.08.2021
  5 343
  9
 • Рецепта на деня: Салата за отслабване
  Рецепта на деня: Салата за отслабване
  Необходими продукти: 500 г бяло зеле 2 моркова 200 г целина 2 ябълки 200 г кисело мляко сол на вкус 3 скилидки чесън 1 с.л. зе ...
  23.08.2021
  7 704
  5
 • Кога метаболизмът е най-бърз?
  Кога метаболизмът е най-бърз?
  Метаболизмът е най-бърз при децата на една година, а при хората над 60 - сериозно се забавя. Това съобщи Би Би Си, като цитира изследване на междунаро ...
  14.08.2021
  4 824
  11
 • Как се отслабва с 36 кг? (СНИМКИ)
  Как се отслабва с 36 кг? (СНИМКИ)
  Опал Стейси е на 32 години и живее в Маями, Флорида. Майка е на три момчета и се занимава със създаване на различно съдържание за социалните мрежи. По ...
  13.08.2021
  3 591
  14

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 въпросче

  2 4 Отговор
  "Спира се всякакъв вид храна, като се приема единствено до 800 г плодове (общо за деня) и билков чай (може да е овкусен с мед и лимон)." ЗАЩО МИ СЕ СТРУВА,ЧЕ ЩЕ РЕКЛАМИРАТЕ Д-Р ЕМИЛОВА И Т.НАР. Й "ДИЕТИ" ЗА ТЛЪСТИ ХОРА?!
 • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 3 ЛЛЛ

  8 1 Отговор
  Абе точно по Коледа едва ли някой ще гладува :)

  Коментиран от #7

 • 4 BLACK SEA

  9 0 Отговор
  С други думи........Вратата на хладилника ,да е обърната,към СТЕНАТА

  Коментиран от #12

 • 5 Тази дребничката бабичка самозванка

  4 6 Отговор
  Дето лекуваше като останалите си,, колеги,, не вярвам на такива....!?
 • 6 Алфа Вълкът

  9 11 Отговор
  Истинския глад идва когато дойде БСП на власт. Сега си мислите, че сте гладни, ама я вижте какви сте толупи! И кака Корни стана 150кг 🐖! А като си пусна от соца някое видео и митингите на СДС първите години. Всичко слабо и с жълти зъбки! А сега полубели зъби, корем да не може да си видиш краката. И задница кат на самосвал!

 • 7 МИ НАЛИ

  6 0 Отговор

  До коментар #3 от "ЛЛЛ":

  Преди Коледа е имало пости........И затова по празниците,яко захранване ,с каквото ти е кеф на душата.....
 • 8 Бебча

  2 1 Отговор
  А аз се запасих с тоалетна хартия ,с брашно и захар. От Флауканд.
 • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 10 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

  7 0 Отговор
  Когато Котаракът ми има проблеми,той спира да се храни и само лежи....После става и започва да се храни обилно и за гладуването си....Та от Лечението на Професорката Килца сваляте временно,а после пак ги връщате!За да сте Винаги в Кондиция ви Трябва лечението на Гросмайстора !20км на ден ходене пеша с БаВно темпо през пресечена местност!Това ще помогне на ендокринните ви Жлези да се прочистят и сърдечния ви ритъм да бъде като швейцарски часовник....По колко ви лапа парици професорката да и го......При мен е Безплатно за вас-Знанието!
 • 11 Личи и, че е професорка

  3 2 Отговор
  Но вместо да излекува, някого, може да го измори по бързо, слушала съм я как говори, едва едва, мерси от такива...виж за,, зависими,, може да помогнат нейните,, трудове,,.....!
 • 12 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

  2 1 Отговор

  До коментар #4 от "BLACK SEA":

  Едно време в Кореком имаше Хладилници с Ключалка!Сериозно!Аз бях купил на тъст и тъща ми и още стои и работи когато го включи човек.

  Коментиран от #15

 • 13 Гост

  13 0 Отговор
  През 2016 година японският учен Йошинори Осуми получи Нобелова награда за медицина за откриването и изясняването на механизмите за автофагия – фундаменталния процес за разграждане и рециклиране на клетките. Когато човек не поема храна от 24 до 72 часа, в зависимост от приетата преди това храна, започва процесът, известен като „автофагия“. Това е способността на организма да се самопрочиства от вредни, стари или болни клетки. По този начин гладуването стимулира възникването на нови клетки.
 • 14 гост

  9 1 Отговор
  Аз намали количеството храна , и най-важното - вечерям преди 18 ч. Свалих около 12 кг и се чувствам добре .
 • 15 BLACK SEA

  2 0 Отговор

  До коментар #12 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

  Вярно е.....имаше ги.....Коментара ти ,ме подсети.........
 • 16 на село

  0 2 Отговор
  Не яжте само 800 г.плодове,ще си имате проблеми!
 • 17 лоза

  2 0 Отговор
  В "Кореком" имаше 400 -грамови шоколади "Тоблерон". Единият струваше 3 долара.

  Коментиран от #20

 • 18 ученичка

  3 0 Отговор
  Учените казват, че един банан на ден прочиства дебелото черво. Дано имат предвид, ако го изядеш.
 • 19 кастроли

  5 0 Отговор
  Прекратявам здравословното хранене! Белих си мандарина и ми пръсна сок в окото. С пържола това никога не би ми се е случило.
 • 20 Дълбоко виждащ

  2 0 Отговор

  До коментар #17 от "лоза":

  А,сега такива големи с лешници-няма ли?шоколад от много години не съм ял!Мисля,че съм мярвал такива големи,нямам спомен къде.Тези шоколадовите яйца бяха по големи от сега и на по ниска цена.Бяха някакви бонове,а яйцата бяха по евтини,кое бе малкото на бона??Покрай Рождество в Германия пускат с намаление тези шоколадови яйца с играчки и купих миналата година една кора за внучка ми,от там знам.тези новите яйца са по дребни и с по малки играчки!

  Коментиран от #22

 • 21 Ина

  1 1 Отговор
  Издържа се само ако сте болни, иначе постоянно чувствате глад, поне с мен беше така, 10 дни си беше мъчение. Но, когато се разболях, дори не ми се ядяха плодове, пиех гореща вода с лимон и мед 4-ри пъти на ден - в 9, 12, 15 и 18 часа. На всеки три дни изяждах с голяма мъка по един портокал, защото се страхувах, че мога да си увредя стомаха. На 12-ия ден огладнях, болестта си замина.
 • 22 Хмм

  1 0 Отговор

  До коментар #20 от "Дълбоко виждащ":

  Големите яйца са за малки деца, играчките вътре са по-големи и се състоят само от две части. В момента ги предлагат в Кауфланд за 7 лева.

Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa или ca нaпиcaни изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg ще бъдат премахнати.