Last news in Fakti

21 Декември, 2020 13:13 8 023 11

Прокоба над семейството на Чочо Владовски

  • чочо владовски-
  • прокоба-
  • трагедия-
  • смърт-
  • семейство

Според колегите му животът му тръгнал надолу след бурната връзка с Лили Иванова, с която творяха и музика заедно

Поредна трагедия застигна родата на големия музикант Чочо Владовски. Преди дни от този свят отлетя неговият брат Трошан, който живееше в щата Флорида и беше женен за известната певица Сия от "Тоника“. 72-годишният батко на Чочо издъхнал неочаквано и внезапно, а причината била, че така и не могъл да си стъпи на краката и да преодолее загубата на своята дъщеря.

Племенницата на вокалиста на "Тангра“ загина преди почти 3 години в зловеща катастрофа в Америка. 31-годишната Лиа и нейният годеник – баскетболната звезда Ресуъл Бътлър, намериха смъртта си в Лос Анджелис в автомобилно меле, причинено от спортиста.

Малко преди трагедията двамата се бяха сгодили по особено романтичен начин, но загубиха животите си, преди да вдигнат сватба и да станат родители, сякаш прокоба бе надвиснала над тях. В България племенницата на Чочо не бе известна до смъртта си, но в Америка беше същинска поп икона. Едва 16-годишна тя стига до финалите на тамошния "Мюзик Айдъл“ и влиза в музикалната индустрия с летящ старт, като прави феноменална кариера на певица и продава хиляди копия от албумите си.

Самият Чочо има син, който обаче не познава баща си. Музикантът припознал детето, 2 години преди да почине, а то било плод на любовта му с приятелката му Светозара. Те обаче никога не са били в добри отношения с брата на Владовски, а напрежението помежду им се зародило на погребението на Чочо покрай подялба на спорен имот. Във въпросния апартамент преди точно 14 години музикантът починал, изоставен и безпомощен, тъкмо навършил 50 г.

Според колегите му животът му тръгнал надолу след бурната връзка с Лили Иванова, с която творяха и музика заедно. Раздялата им обаче бе скандална, а след това двамата се разминаваха по светски събития като бързи влакове. Примата не даде воля на чувствата си, докато сломеният рокаджия все по-често посягаше към чашката, за да дави в нея болката си. Доста преди смъртта си Владовски не криеше от медиите, че здравословното му състояние е плачевно.

Той страдаше от тежка форма на диабет, който бе увредил фатално органите му. Преди да почине, бившият любим на Лили Иванова се бе стопил почти наполовина. Последните 4 години от живота му бяха същински ад – нападаха го грипове, които сринаха имунната му система.

Получи тежко възпаление на надкостницата и ненадейно и двете му ръце се счупиха като клечки. При връхлетелия го алергично-диабетен шок горните му крайници се вдървиха в хоризонтално положение. Малко преди това пък го повали и инсулт. Според комшии на покойния музикант той напълно умишлено занемарил лечението на тежкото си заболяване, отказвал да си бие инсулин и злоупотребявал с алкохола, защото бил отчаян от живота, пише "Ретро".


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Грозна

    42 5 Отговор
    клюкарска драсканица. Без капка уважение към паметта на Чочо !
    Падение за т.н. "журналистика", която се рови в подробности за физическото му състояние и немощта в която е изпаднал. С това се хранят лешоядите. СРАМ... !!! Изглежда, нищо от духа на музиката на Чочо не може да ги възпре.

    Коментиран от #4

  • 2 r.i.p.

    31 3 Отговор
    "... А Дон Кихот, прегърнал здраво чашата
    във кръчмата спореше със неверници,
    които го закачаха от масите,
    че днес дори в музея няма мелници...."
  • 3 чудя се

    9 8 Отговор
    Не съм особено запознат с творчеството на човека, но някак семейството звучи криво, брат с име Трошан, млада бяла жена с тъмнокож, спорове за имоти погубили отношенията им и т.н. Нещо куца изначало.
  • 4 Ехоооо

    16 2 Отговор

    До коментар #1 от "Грозна":

    Колегите на Чочо от група "Тангра" и останалите от гилдията, с които е работил...Къде сте? На Луната ли сте?
    Нима ще премълчите тази гавра с паметта на Чочо?
    Не се ли замисляте, че след време и за вас може да четем подобни гадости?
  • 5 Охо Бохо

    8 1 Отговор
    Ами то народът си го е казал; много хубаво, не е на хубаво". Бог да го прости.
  • 6 Тия в тоа аутсайдерски сайт направо

    3 2 Отговор
    Се превьнаха в долен черен клюкарски нечовршки злобен злордстващ неуважителен скапан смотан убиташки боклукчийски нююз кенеф..
  • 7 meloman

    4 0 Отговор
    помня чочо беше много добър рок певец по времето когато той беше вокалист на група тангра групата беше в най-добрия си състав за времето си групата правеше най-добрите концерти и музиката им звучеше истински за разлика от сега жалко че се разпаднаха навремето заради интриги бяха на световно ниво като единици бяха групата с най-много концерти в българия и чужбина ако чочо беше жив днес група тангра щеше да остави голямо и стойностно музикално наследство
  • 8 meloman

    2 0 Отговор
    помня чочо беше много добър рок певец по времето когато той беше вокалист на група тангра групата беше в най-добрия си състав за времето си групата правеше най-добрите концерти и музиката им звучеше истински за разлика от сега жалко че се разпаднаха навремето заради интриги бяха на световно ниво като единици бяха групата с най-много концерти в българия и чужбина ако чочо беше жив днес група тангра щеше да остави голямо и стойностно музикално наследство
  • 9 меломан

    3 0 Отговор
    помня чочо беше много добър и уважаван рок певец по времето когато той беше вокалист на група тангра групата беше в най-добрия си състав за времето си групата правеше най-добрите концерти и музиката им звучеше истински за разлика от сега жалко че се разпаднаха навремето заради интриги бяха на световно ниво като единици бяха групата с най-много концерти в българия и чужбина ако чочо беше жив днес група тангра щеше да остави голямо и стойностно музикално наследство
  • 10 История достойна

    1 1 Отговор
    За сапунка
  • 11 васик атанасова

    1 0 Отговор
    Чочо беше голям пич !
    дано сега е на по добро място
    ДАЛИ ХАЗАЙКАТА ЩЕ ИДВА РАНО С ВИЕНСКА КИФЛА С КАНИЧКА КАФЕ ?
    помня го с дълги черни коси и черен лъскав панталон от кожа
    изнасяха концерти с лили иванова в летния театър на град Варна
    отишъл си е твърде млад !
    светла му памет