Last news in Fakti

29 Декември, 2020 16:59 6 007 16

6 признака, че сте скучна личност

  • скучни хора-
  • скука-
  • скучни-
  • скучна личност

За скучните хора да четеш книги е досадно занимание

6 признака, че сте скучна личност - 1
Снимка: shutterstock

Колко често се улавяте, че ви е скучно? Може би работата ви не е толкова вълнуваща, забравили сте как да търсите интересното в живота или пък близкият ви кръг не отговаря на емоционалните ви нужди. Казано накратко – имате контакти със скучни личности.

Ето по какво се различават те:

Говорят само за себе си

Още един белег на скучната и досадна личност е, че иска да говорят само за нея, проблемите ѝ или хубавите неща, които са ѝ се случили. Това е възможно най-лошият вариант на събеседник. Скучните хора често нямат нищо интересно за разказване, защото техните интереси са ограничени, но клюките ги забавляват. Ако попаднете в компанията на такава личност, дайте ѝ не повече от 5 минути и след това се опитайте да балансирате разговора с други теми, които ви вълнуват.

Не пускат телефона

Може би един от най-досадните навици на безинтересните личности е, че те постоянно са с телефон в ръка – снимат, губят време в социалните мрежи. Дори когато се срещат с приятели, си позволяват не да отделят време за социалните контакти на живо с тях, а отново са „залепени“ за мобилния си.

6 признака, че сте скучна личност
Снимка: shutterstock

Не оценяват жестовете и изненадите, които се правят за тях

Живеем в динамично време. Сякаш много хора станаха цинични, започнаха да забравят какво е да изненадаш някого без повод или как да приемеш изненада към теб самия. Скучните хора често се оказват и големи егоисти, на които е трудно да се угоди. Самите те никога не биха направили нещо мило, за да зарадват някого, пише az-jenata.bg

Не са отворени за нови неща

Скучните хора не искат да рискуват и рядко биха напуснали своята зона на комфорт. Те си се движат в обичаен коловоз, издигат стени, остават далеч от иновации, от интересните неща, които се случват всеки ден в нашия свят.

Не четат книги

Знаем, че колкото повече четем, толкова по-богат речник имаме, познания, превръщаме се в интересна и приятна компания. За скучните хора да четеш книги е досадно занимание. Винаги се оправдават, че „нямат време“. Те нямат нужда да научават нови неща, но и не осъзнават, че не са интересни като личности.Според някои западни изследвания, редовно четящите хора, „тренират“ своето чувство за съпричастност, освен че са и по-интересни като събеседници.

Заобиколени са от хора със същото интелектуално ниво

Още един белег на скучната личност е, че тя е заобиколена от себеподобни. Ако вие имате много разнообразни познания, любознателни сте, обичате театъра, киното, изкуството и т.н., то определено не можете да срещнете съмишленик в лице на скучния човек. Той също казва, че обича да ходи на театър, но рядко си купува билети, защото за него е по-ефективно да ги похарчи на заведение. Но ако вие му предложите безплатни културни мероприятия, ще откликне, за да не излезе, че нищо не разбира от тях. Важното е да се покаже в социалните мрежи, че изкуството не му е чуждо.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Професора

    48 5 Отговор
    Гире описа 99% от българите!
  • 2 Монгола

    25 2 Отговор
    Милена съм я виждал да чете книга обаче интересното защо заглавието на книгата беше на обратно иначе се беше зачела доста сериозно!
  • 3 Да бе!

    21 7 Отговор
    Частично вярно! Скучните посещават български театър! Там слушат крясъци и тъпотии!

    Коментиран от #7

  • 4 пройчо

    13 2 Отговор
    7) Драпате си камбанките и се прозявате като преял павиан публично...също ,като Тлъстия ви Баш Бакан бою!!!...и спиете,та хъркате на раздаване на Нобеловите награди !:))
  • 5 Скучния

    14 2 Отговор
    И на кого трябва да се харесват скучните, на Милена ?
    Ние да не сме клоуни или хора без работа и грижи.
  • 6 Criminal

    10 2 Отговор
    Ми то ние цялата компания сме на едно ниво интелектуално.....само простотия, ама ни е много весело..............
  • 7 Гост

    8 2 Отговор

    До коментар #3 от "Да бе!":

    Български театър или кино...хм...няма такова животнУ!
  • 8 Гост

    4 0 Отговор
    Ми значи сме егати скучното племе българите :)) пък мисля , че не е така особенно хора за които в тъпо да се четът книги излизат , че да скучни ама ела ги виж на по чашка дали са такива:))
  • 9 Българина е роден

    5 3 Отговор
    Досадно скучен лицемерен лъжец.....!
  • 10 Qest

    1 5 Отговор
    От вичко написано само книгите не чета и никога в живота ми няма да се случи да го направя най скучно ти е отвратително занимание на света

    Коментиран от #12

  • 11 Грую

    3 2 Отговор
    Може и да съм скучен ама в леглото съм номер едно
  • 12 Така мислиш

    4 1 Отговор

    До коментар #10 от "Qest":

    Понеже освен скучен явно си и много прост. Но това ти няма как да го осъзнаеш

    Коментиран от #13

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Аз13

    1 0 Отговор
    Кога ке ме блокитате,айде от ми се спи вече,отко га изчаквам
  • 15 ГоЩо

    0 0 Отговор
    Явно съм 100%-тов скучняр!!!
  • 16 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    Как да чета книги ?!? По цели нощи броя жълти монети и се чудя как ще изкарам до заплата..........., ако ми я дадат.........