Last news in Fakti

31 Декември, 2020 12:28 1 980 11

Кои са най-нежеланите подаръци и какво да правите, ако получите такъв

  • подаръци-
  • празници-
  • нежелани

Много хора признават, че са преподарили или продали поне един разочароващ подарък, който са получили за миналогодишните коледни и новогодишни празници

Кои са най-нежеланите подаръци и какво да правите, ако получите такъв - 1
Снимкa: Shutterstock

Коледните и новогодишните празници са съпътствани от размяната на изобилие от подаръци. След това обаче настъпва времето, в което разочарованите от получените дарове хора търсят начини да се отърват от тях, пише Daily Star, позовавайки се на проучване на британската Асоциация на потребителите.

Близо една пета от участниците в допитването признават, че са преподарили или продали поне един разочароващ подарък, който са получили за миналогодишните коледни и новогодишни празници.

По-склонни да се отървават от нежеланите дарове са по-младите хора на възраст между 18 и 34 години - тридесет на сто от тях споделят, че са намерили "нови стопани" на поне един подарък, от който са останали недоволни след миналогодишните празници, пише dir.bg.

За сравнение - само една пета от хората на възраст между 45 и 54 години и едва една десета от над 55-годишните прибягват до тази практика.

Проучването показва още, че лондончани по-често от провинциалните жители намират "нов дом" на нежеланите подаръци.

Според разбивката по полове жените са по-склонни да се отървават от разочароващи дарове. До тази практика прибягват една четвърт от дамите и само един на всеки седем мъже.

Сред най-лошите подаръци, за които съобщават участниците в допитването, са напитки с изтекъл срок на годност, сутиени втора употреба, използвани картофобелачки или други кухненски прибори, пластмасови кофи, мопове, домакински гъби, гумени ръкавици, почистващи препарати, дъски за гладене на ръкави, поставки за моливи.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 СЕЛО ЧЕПИНЦИ

    7 3 Отговор
    Най-нежеланите подаръци са кюлчета и пачки евро. Ако получите такива ги дайте на боко да ги рециклира.

    Коментиран от #5

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ГРАД КАЗАНЛЪК

    2 1 Отговор
    благодаря ви за поредната изключително интересна и информативна информация госпожо МАРИНОВА ас смятам че всичко по темата е строго ИНДИВИДУАЛНО според човека за мен например най НЕЖЕЛАНИ подараци са пуловери или тези свързани с окрашения защото не винаги хората имат еднакъв вкус иначе най хубавия подарак е букет рози няма жена на света която да не харесва рози

    Коментиран от #6

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 СЕЛО ЧЕПИНЦИ

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "ГРАД КАЗАНЛЪК":

    Един с панделка е много по-романтичен подарък.

    Коментиран от #8

  • 7 СЕЛО ЧЕПИНЦИ

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "Това по...."ФАТМАКА ПИКЧЪРС" ли го гледа":

    Не. Гледах го по Jeep tv.
  • 8 ГРАД КАЗАНЛЪК

    1 3 Отговор

    До коментар #6 от "СЕЛО ЧЕПИНЦИ":

    прав сте господине букета става по хубав с панделка и други окраси примерно букет червени рози с бял целофан и червена панделка е супер но дори да няма такива неща романтиката е в самия жест и всяка жена ще я оцени
  • 9 Хаджиментов

    3 1 Отговор
    Най-нежеланият подарък е изборна победа на БСП!
  • 10 Stéphanie 🎲

    1 2 Отговор
    Много такива подаръци се правят например парфюм може да е на голяма марка но на мен да ми харесва,дреха която никога няма да сложа 🥴единствено мъжа ми може да направи изненада понеже знае какво съм харесала от коя колекция и дизайнер .Досадните шалчета на Hermès тук са традиция 🥴 скъпи вина и алкохол също досаден подарък но много много скъпи не пием много рядко ,последния път се ядосах и го върнах на родителите поискахме чек за цената с този чек си купих поредната чанта от колекцията Dior,вече ме познават роднините мъжа ми също е капризен и ни подаряват чек с хубава сума и сами избираме какво да си купим.Проблема е че ако не знаеш какво точно желае човек дай му пари сам да си избере или пък майка ,свекърва ,баща ....стари хорица единствено Rolls-Royce кола не бих им върнала или къща в Маями
  • 11 Млад весел гербер

    0 1 Отговор
    Любим подарък ми е портрета на вожда с лакът на прозореца на джипа,зареял поглед в светлото бъдеще.Закачил съм си го в тоалетната и облекчението винаги идва мощно,взривяващо и навреме като премиерски джип на пресконференция!