13 Януари, 2021 19:04 4 207 5

Ако ядете ананас всеки ден, тялото ви...

  • ананас-
  • здраве-
  • ползи-
  • плод

Лекарите са категорични, че има четири много сериозни ползи от редовната консумация на този плод

Ако ядете ананас всеки ден, тялото ви... - 1
Снимка: shutterstock

Правилното хранене е изключително важно за доброто състояние на организма на всеки човек. То от своя страна оказва огромно влияние върху външния вид.

Консумацията на много плодове и зеленчуци е също толкова важно за всеки човек. Един изключително полезен плод е ананасът. Хубавото на този плод е, че през зимните месеци той се открива лесно почти във всеки хранителен магазин. Освен това не изисква сложна обработка и подготовка.

Лекари обясняват, че ежедневната консумация на този плод може да направи четири невероятни чудеса с тялото на човек.

Ето и четирите ползи от редовната консумация на ананас:

Елиминира токсините

Яденето на ананас помага за намаляване на риска от сърдечни заболявания и рак поради високото си съдържание на антиоксиданти. Те също са отговорни за неутрализирането и елиминирането на токсините.

Подобрява имунната система

Витамин С е от съществено значение за правилното функциониране на имунната система. Ананасът е толкова богат на витамин С, че трябва да изядете само няколко парченца от плода, за да получите дневните си нужди. Поради противовъзпалителните си свойства се препоръчва да се консумира поне един пресен ананас седмично през зимата.

Помага за отслабване

Ананасът съдържа витамин В1, който е отговорен за метаболизма на въглехидратите и съответно помага за по-бързото отслабване. В същото време плодовете почти не съдържат мазнини, а съдържанието на калории е само 48 kcal на 100 грама, така че много често се включва в различни видове диети.

Подобрява еластичността на кожата

Този сладък плод, както беше споменато по-горе, е богат на антиоксиданти като витамин С и бета-каротин и е истински еликсир на младостта, възстановяващ еластичността на кожата и предотвратява отпускането на гърдите.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалност

    25 0 Отговор
    Забравяте да кажете че това важи за "слънчевия ананас " не за този зеления дето виси с месеци по витрините които е ял узрял пресен ананас знае че и вкуса е съвсем друг ,все едно да си представите нещо като оранжериините домати и домашните лятно време.
  • 2 Ще мислите само за ПРАС

    11 0 Отговор
    Ако едете редовно ананас....!
  • 3 абе хора

    2 0 Отговор
    Стига глупости за разни плодове и зеленчуци, идва щи през стотици и хиляди километри, брани зелени и пръскани с разни химии за да имат цвят. Зарежете тиь помии авокадо, ананас, чия, киноа и незнам още какви, дето някои тарикати са внесли и трябва да си ги продават. Яжте местни плодове и зелунчуци.
  • 4 Бай Цвятко

    1 0 Отговор
    Ма, не се реже така! Ей не сте били в АФРИКА. Реже се вертикално и после на слайсове, демек филии. Тва на снумката е айо ина 100 ананаса и не ти пъка кво режеш.
  • 5 Име

    1 0 Отговор
    Най-богата на витамин С е шипката. А този плод един брой е към 4 лв. Нямам нужда от реклама, за тези пари може да си купи човек ябълки и цитруси.