Необходими продукти:
300 г кайма
1 глава кромид лук
2 скилидки чесън
1 с. л. доматена паста
1 с. л. горчица
1/2 ч. л. сух босилек
1/2 ч. л. сух риган
За соса:
1 глава кромид лук
2 с. л. краве масло
1 с. л. брашно
1 ч. л. горчица
3 с. л. течна или заквасена сметана
чесън (по желание)
копър, магданоз и/или босилек (по желание)
настърган кашкавал
Начин на приготвяне:
Лукът се запържва леко в разтопеното масло. Добавя се брашното и се запържва още 1 минута. Прибавят се горчицата, сметаната и се довежда до кипване.
Каймата се приготвя от изброените продуктите (като лукът се наситнява, чесънът се пресова). С така приготвената кайма се пълнят гнездата (внимава се да не се начупят).
Гнездата се поставят в тенджерата плътно (оставя се малко разстояние) с кипящия сос. Поръсват се с настърган кашкавал.
Сипва се гореща вода (бульон) до върховете на гнездата, посолява се по желание. Чесънът се нарязва на едри филийки и се поставя в тенджерата. Похлупва се с капак и вари на среден огън около 15-20 минути.
Мързеливите макаронени гнезда при сервиране се поливат с любим сос и босилек по желание.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Ах ти моя паста,
16:39 15.01.2021