16 Януари, 2021 10:32 7 333 73

От НАСА допуснаха, че може да сме сами във Вселената

  • учени-
  • наса-
  • вселена-
  • сами

"Просто не виждаме светлина от 2 трилиона галактики", заяви ръководителят на изследването Марк Постман

От НАСА допуснаха, че може да сме сами във Вселената - 1
Снимкa: Shutterstock

Мисия на НАСА показа, че галактиките са по-малко, отколкото мислеха специалистите досега, което създава възможност човечеството да е само във Вселената, съобщи Fox News, цитирани от novini.bg.

Мисията "Нови хоризонти", която направи първите снимки отблизо на Плутон, осигури достатъчно данни, за да могат специалистите да определят, че галактиките вероятно са стотици милиони, а не два трилиона, както мислеха досега.

"Просто не виждаме светлина от 2 трилиона галактики" - заяви ръководителят на изследването Марк Постман.

Предишната концепция за 2 трилиона галактики беше изработена по данни от телескопа "Хъбъл". Учени използваха математически модел, за да определят, че 90 процента от галактиките във Вселената са отвъд капацитета на "Хъбъл" да регистрира видима светлина.

Сондата "Нови хоризонти" е на път към междузвездното пространство, подобно на "Вояджър" преди нея. Фактът, че е близо до края на Слънчевата система ѝ дава възможност са вижда околното небе 10 пъти по-тъмно, отколкото от мястото на "Хъбъл".

"Този вид измервания са изключително трудни. Много хора са се опитвали да го направят - обясни съавторът на изследването Тод Лауер. - "Нови хоризонти" ни даде място за наблюдение, за да можем да измерим космическият оптичен фон по-добре от когато и да е досега".

Космическият телескоп на НАСА "Джеймс Уеб" може да помогне на специалистите да научат повече, но изстрелването му беше отложено за пореден път заради пандемията от COVID-19.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 15 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бен ХУР

    50 3 Отговор
    да бе.. даже само американци има на планетата
  • 2 Киро Брейка

    13 3 Отговор
    Аз съм далеко от вас, на 100 трилиона светлинни години.
  • 3 Б.Б.

    33 7 Отговор
    Вие може и да сте сами, аз не съм!
  • 4 гост

    26 6 Отговор
    Може, ама не сме ! Има много доказателства ! Да кажат нещо за обект 51 !

    Коментиран от #6

  • 5 гост

    18 2 Отговор
    Допускам, че има задгробен живот!
  • 6 Зеленко

    16 5 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    зона 51 е зона за военни разработки, добре замаскирани, като ,уж, извънземни !

    Коментиран от #72

  • 7 Б.Б.

    15 11 Отговор
    В чекмеджетата има 1 -2 милиарда светлинни години, и няма как да ме стигнете! Съжалявам!
  • 8 краварска работа

    25 4 Отговор
    Колкото по-ограничен е един човек, за толкова по-изключителен се мисли. Както си смятат за "световен лидер", така и смятат, че света е само тук, на Земята.
  • 9 гост

    12 4 Отговор
    Вижте филма за житните кръгове в Англия / в тубата, но е на руски език / и ще ви станат ясно НЕКОИ работи !
  • 10 Наглост

    19 2 Отговор
    Е нали ЦРУ беше разсекретила документи за НЛО? А днес НАСА пък ни убеждават, че сме сами в вселената. Ха сега вие ми кажете, какво появилите става, новините си противоречат постоянно! Продължавайте да им вярвате, а гледайте ТВ също, това ви е разковничето към РОБСТВОТО!
  • 11 Behemoth

    18 2 Отговор
    А извънземното ,а пришълецът,хищника.....Алф !
  • 12 БАЙ Х@Й‼

    23 4 Отговор
    Ами те от НАСА имаха записи от кацането на Луната, ама сега ги нямало!
  • 13 На-Сра

    13 2 Отговор
    Най-често си мисля,че сме сами във Вселената сутрин ,докато съм на тоалетната чиния.Ние сме самото съвършенство.
  • 14 село

    14 0 Отговор
    "Нови хоризонти" е толкова невъобразимо далече, че самото съществуване на сигнала е отдавна под въпрос. Какво очаквате да каже ръководителят на екипа? Че седят на бюрата и се чудят дали получават сигнал, докато им вървят заплати? Да не говорим за колосалната разлика във възможностите за наблюдение на двата апарата.
  • 15 Те така си пишат, защото

    18 1 Отговор
    не знаят че вселената е създадена от "смакедонците"!

    Коментиран от #18

  • 16 Нострадамус

    6 1 Отговор
    Черна дупка са видели ! Идва да ни изкльопа ! Покайте се шебеци ! Краят идва !
  • 17 Пенсионер 200

    12 3 Отговор
    Аз съм сам във Вселената, с кофичка кисело мляко, стар хляб и едно бурканче лютеница. Когато излезе копривата и левурдата, ще си направя банкет! А Бойко Борисов е болен от диабет, високо кръвно и още нещо, не дотам приятно. Е, то не може "хем до края, хем душата в рая", дори да си премиер в оставка!
  • 18 Со друже Тито към нови вселени

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Те така си пишат, защото":

    Еее! Те там в главата на всяка антика са неизброими вселени - милиарди!
  • 19 Жак Фреско

    3 5 Отговор
    Тук коментират необразовани тапунгери....Незабелязани таланти плячовци....
  • 20 Stéphanie 🎲

    11 5 Отговор
    Статията е подвеждаща не е вярно НЛО от години са идвали на нашата планета.На времето Юри Гагарин е казал че не сме сами 😉 в космоса.Проблема е че много инфо се крие , а всички тези разлини раси на земята също са странни ако бял човек се премести да живее в Африка и има поколение от бял човек -не става черен ,същата работа и за Китай например не се ражда с дръпнати очи ....Да не пишем за пирамидите които също не са строени от хора ,за времето са били доста неуки няма обяснение и за други чудеса на нашата планета.
  • 21 JEB

    3 7 Отговор
    обяснете на тъпото бай у-й..че за да се прехвърли сигнал от земята до луната трябва да има пряка видимост по права линия и подлежи на засичане..ако не бяха ходили на луната тъпите комунисти щяха да са изревали на умряло още 70 година..

    Коментиран от #26

  • 22 JEB

    4 3 Отговор
    числата в космоса са толкова големи също както и процеса на човешката генетика..по добре не си тормозете малките мозъци
    всичко което казват наса е че шанса е намалял значително
    пак в теоритичен смисъл..

    Коментиран от #23

  • 23 точно че ние сме с малките мозъци

    7 2 Отговор

    До коментар #22 от "JEB":

    От
    НАСА и военните сили няма ди кажат истината .Църквата също е голям бодил която се противопоставя на фактите и маниполира хората в непорочното зачатие и Бог.Нали се сещаш че ако кажат истината първо ще се започне със затваряне на църквата ;)))))и всички религии падат в канала

    Коментиран от #30

  • 24 ХА ХА ХА

    9 0 Отговор
    НАСА казали , че или сме сами , или не сме сами във вселената ... ХА ХА ХА !!!
  • 25 JEB

    7 0 Отговор
    наса работят с математика и с визуална аналитична информация..нещо подобно на мене..като видя извънземно тогава ще знам..църквата е друг отдел..малко сложно е за обяснение защото очевидно живота не е възникнал директно на ниво висши бозайници..
  • 26 БАЙ Х@Й‼

    8 5 Отговор

    До коментар #21 от "JEB":

    Кажете на тъ.пото #21, че Земя се пише с главна буква! Може и да го питате как преди половин век са можели да изпратят и приберат хора на 400'000 км , а сега на 400 не могат? За "пробите" Лунен материал дори няма да коментирам!

    Коментиран от #29

  • 27 Чоки

    8 1 Отговор
    Сандвича лъжа, истина, лъжа винаги работи с цел объркване и отклоняване от реалността, която може да бъде само една. Много държави ОФИЦИАЛНО разсекретиха хиляди файлове за НЛО, без да споменават и дума за връзките си с ДРУГИТЕ - разбира се и въпреки това продължават да лъжат, че сме били сами. НЕ на третия пол и на биполярните разстройства!
  • 28 Вояжър

    6 1 Отговор
    Едва ли ще стигне скоро края на Слънчевата система, щото още не е стигнал пояса на Кайпер, а само той е 1,5 светлинни години и се води част от Слънчевата система, щото обектите в него са подвластни на Слънчевата гравитация. Иначе на Сатурновата луна Енцелад вероятно има горещ подводен океан пълен с живот
  • 29 Гошко

    4 4 Отговор

    До коментар #26 от "БАЙ Х@Й‼":

    Някои (нации) вече бяха на Луната, видяха това, което не трябваше да видят, получиха забрана да се връщат там и затова и до днес няма никаква пилотирана мисия до там, няма и да има, докато не падне забраната...
    А, че не сме сами във Вселената е от ясно по-ясно, няма нужда да чакаме НАСА, ЦРУ или който и да било да ни убеждава в противното...
  • 30 Чоки

    4 2 Отговор

    До коментар #23 от "точно че ние сме с малките мозъци":

    Няма да паднат църквите. Първо, непорочното зачатие е познато на науката като партеногенеза. Второ, в самата библия се споменават ДРУГИТЕ като нефилимите. В днешно време богослови не отричат съществуването на НЛО и ги характеризират като демонични явления. Разбира се, че си разсекретяват избирателно, но съвсем друго е откраднат филм на КГБ продаден на черния пазар. Филм на катастрофирало НЛО март 1969 г близо до Екатеринбург. На филма са правени всякакви технически експертизи и е доказана 100 % автентичност. Видеото е още в интернет.

    Коментиран от #35, #37

  • 31 JEB

    8 2 Отговор
    проблема ти бай..на тебе и на много други писатели тука е че не можете да различавате истина от лъжа..ти как си представяш в разгара на студената война американците да успеят да фалшифицират нещо подобно ??..1во всеки ядрен опит и тест на балистична ракета се оповестяват предварително..не случайно площадката е на 100 километра от куба..аполо представлява балистична ракета по същество..от сащ обявяват изстрелваме аполо
    съответно в куба руснаците се залостват и следят цялото шоу..обекта излита всеки по-мощен телескоп може да го следи визуално до луната и обратно..телевизионният и радио сигнал нарочно не е бил кодиран за улеснение на публиката и всяка една страна с възможности е могла да следи какво се случва..едните от прост интерес..другите с надежда да откраднат технология..на практика е невъзможно да се инсценира многократно кацане на луната..тия филми съм ги гледал и има хора които публикуват невероятни твърдения само и само да ги дават по телевизията и да правят пари предста ви си

    Коментиран от #33

  • 32 JEB

    2 0 Отговор
    факта че повтаряте неверни твърдения..мултиплицира една глупава лъжа до опасни размери..мислете малко тия уши не са ви за украса
  • 33 БАЙ Х@Й‼

    1 1 Отговор

    До коментар #31 от "JEB":

    Как скриха ли ? Както скриха от масите истината за "Курск", истината за 11.9, истината за свалените над Украйна и Сирия два самолета и още ред други !
  • 34 JEB

    1 1 Отговор
    при курск е възможно да се скрие защото е подводница направена с идеята да е невидима..самолета от украйна го удариха с бук бунтовниците като целеха су-то на украинците..прави сметка че при курск като извадят частите е много лесно да се определи дали е ударена от вън или е избухнала от вътре..просто краищата на ламарината се обръщат в зависимост от посоката на взрива

    Коментиран от #36, #39

  • 35 Stéphanie 🎲

    3 3 Отговор

    До коментар #30 от "Чоки":

    Прочутата "Библия на Джеферсън"-😉сглобил една история какъв е бил според него истинският живот на Христос.

    Очевидно е, че няма как да задоволим най-строгите изисквания на натуралистите. Нямаме машина на времето и няма как да пратим камера в момента на смъртта на Христос, за да видим дали той ще възкръсне. По онова време не е имало лаборатории и микроскопи, че да анализираме процесите на клетъчно ниво.
    По отношение на Възкресението на Исус е твърде самонадеяно да се твърди че имало археологическо доказателство за неговото съществуване. Няма такива доказателства за съществуването на подобен бог, божи-син или друго подобно нещо. Вероятно е съществувала историческа личнст Исус, който е бил някакъв вожд и месия (спасител)но нищо повече. Просто няма никакви данни и никакви факти нито за непорочното зачатие нито за чудесата.  И това не е научен скептицизъм или атеистични атаки срещу вярата, а просто такива са фактите. Човек който има претенциите да е умен и да може да мисли с главата си трябва просто да прочете двете книги на Кошидовски - Библейски сказания и Евангелистки сказания, и съответно съмнението в него със сигурност трябва да се е породи.

    Коментиран от #38

  • 36 БАЙ Х@Й‼

    4 2 Отговор

    До коментар #34 от "JEB":

    "Курск" я извадиха и има ЕДНА ЕДИНСТВЕНА снимка , трудно но все още я има в нета, на която ясно се вижда мястото на удара и ОГЪНАТИТЕ НАВЪТРЕ около отверстието ръбове!
  • 37 Справка

    3 0 Отговор

    До коментар #30 от "Чоки":

    Смърт от НЛО. НЛО се срива и катастрофира
  • 38 Чоки

    4 4 Отговор

    До коментар #35 от "Stéphanie 🎲":

    Stephanie, ако считаш своята СЪЩНОСТ, просто за едно тленно тяло и нищо повече, това е твое право, твоя СВОБОДНА ВОЛЯ.

    Коментиран от #43

  • 39 БАЙ Х@Й‼

    2 2 Отговор

    До коментар #34 от "JEB":

    Според редица и документални филми, потъването на подводницата „Курск“ е в резултат от изстреляни по нея две торпеда от американските подводници клас „Лос Анджелис“ – „Мемфис“ и „Толедо“. Първата прикривала втората, а двете били част от подводното американско разузнаване по време на най-мащабните руски военноморски маневри от времето на СССР. Първото торпедо било изстреляно по причина, че на първата американска атомна подводница засекли с локационната си апаратура подготовката на борда на „Курск“ за изстрелване на торпеда, което било заповядано в хода на ученията по заповед от флагмана на руския военноморски флот – атомният крайцер „Петър Велики“. Командирът на подводницата си помислил, че понеже американската подводница е в зоната за поразяване от „Курск“ ще бъде цел на атака. Второто торпедо било изстреляно от другата американска подводница в опит да се предотврати ответен торпеден удар, след разбирането за грешката която е допуснала първата американска подводница[1].

    В хода на засекретеното до 2030 г. руско разследване на причините за потъването на подводницата „Курск“ се признава за това, че е имало възможност за спасяване на някои от оцелелите членове на екипажа, но се твърди че има две причини за руския отказ за незабавна помощ от някои страни от НАТО – първата е, че по този начин биха се разкрили конструктивни и други секрети на една от най-модерните руски подводници, а втората и доста по-смущаваща е чисто психологическа, т.е. че оцелелите руски

    Коментиран от #40

  • 40 БАЙ Х@Й

    3 2 Отговор

    До коментар #39 от "БАЙ Х@Й‼":

    а втората и доста по-смущаваща е чисто психологическа, т.е. че оцелелите руски моряци не биха били спестили истината за случилото се, което обстоятелство от своя страна ще постави света на ръба на ядрен конфликт с непредсказуеми последици за цялото човечество.

    Коментиран от #41

  • 41 БАЙ Х@Й‼

    2 2 Отговор

    До коментар #40 от "БАЙ Х@Й":

    Не са малко и руски висши подводничари, които застъпват версията за физически сблъсък на Курск“ с американска подводница като вицеадмирала Олег Бурцев, който по време на прословутото учение командва флотилия подводници, в състава на които влиза и ракетоносния подводен крайцер К-141 "Курск". Още повече, че веднага след потъването на „Курск“ „Толедо“ с много бавен ход от 17 възела отива в норвежко военно пристанище, където е ремонтирана.
    Конспиративните теории твърдят, че и в Москва, и във Вашингтон били наясно, че американците са потопили „Курск“. Новоизбраният тогава руски президент Владимир Путин е бил в постоянна връзка с Бил Клинтън, и само това е предотвратило обратен удар от руснаците, които на секундата след взривовете на „Курск“ вадят военни кораби за борба с подводници. Американската следа е подкрепена от последващите събития и контакти на високо ниво между Москва и Вашингтон. Веднага в Москва каца за първи път шефът на ЦРУ Джордж Тенет, който уж признал, че подводницата "Мемфис" в паника първа е открила огън. След визитата на Тенет в Москва САЩ опростили руския дълг и дадоха на Русия дългосрочен кредит от $10 милиарда, а Клинтън наредил и спиране на изграждането на системата за противоракетна отбрана, което по-късно е възобновено от президента на САЩ Джордж Буш-младши.
    Факт е обаче, че Русия за първи път плати за смъртта на всеки от 118-те подводничари по 720 000 рубли, което по това време прави по 29 000 долара. Вероятно, за да изкупи част от в

    Коментиран от #42

  • 42 БАЙ Х@Й‼

    3 2 Отговор

    До коментар #41 от "БАЙ Х@Й‼":

    Вероятно, за да изкупи част от вината си, че военният флот не изпълни дълга си докрай и поне да се опита да спаси 23-мата моряци в 9-ти отсек.
  • 43 Stéphanie 🎲

    4 1 Отговор

    До коментар #38 от "Чоки":

    Въпрос на прогрес и еволюция 👉 🧠 уважавам и твоето мнение .Ако един учен иска да проповядва вярата сред народа това е вече нещо съвсем различно, и той вече не може да се ползва с авторитета си на учен. Защото ако проповядва вяра в богове значи той пренебрегва всички онези открития които е направила науката до момента относно боговете, Христос и Библията. Пренебрегването на фактите вече води до излизане от науката. Подбирането само на някакви сведения и мнения които подкрепят вярата му, и неглижирането на други факти които показват че боговете са измислени от хората е навлизане в идеологическата псевдонаука.Установено е преди всичко, че Старият завет е сбор от исторически предания, народни легенди, закони, обредни предписания и митове, които по произход са от различни епохи и обществени среди. Това наследство са събрали и обработили еврейски компилатори през много по-късен период — предимно след вавилонския плен. Под напора на тия факти естествено, че се разсеяха много традиции, осветени от вековете, като например аксиомата, че автори на Петокнижието били Мойсей и Исус Навин, че пророците сами написали своите поучения (с някои изключения), че Давид бил съставил псалмите, а Соломон — Песен на песните и Притчите.😉

    Коментиран от #44

  • 44 Чоки

    1 1 Отговор

    До коментар #43 от "Stéphanie 🎲":

    Stephanie, кажи на глухия да те чуе и на слепия да те види!

    Коментиран от #52

  • 45 Шамара

    2 0 Отговор
    Както е тръгнало скоро вселената ще остане сама!
  • 46 JEB

    1 0 Отговор
    обстоятелствата и фактите за инциденти при военни маневри са трудно достъпни слабо казано..знам само че цялата човешка дейност на борда..информациите от датчиците и сонарите се записва автоматично и руснаците така или иначе знаят за причините..дали са си играли военни игри и как така американците са се оказали в обсега..или най-малкото в зоната на ученията ей туй е интересно..

    Коментиран от #49, #50

  • 47 Китодар

    1 1 Отговор
    Извънземни? Виждал съм, но няма!
  • 48 JEB

    1 1 Отговор
    библията е писана преимуществено от хора..много отдавна и то..от там нататъка е претърпяла много редакции за да добие днешният си вид
    отделно църквата..в която служат хора определя църковният канон и тн..въпроса за мен винаги е бил не дали събитията от библията са исторически факти и доколко са достоверни..а как смисълът да съществува живота сам по себе си и дали няма божия промисъл зад него..само си представете че от наса са прави и земята е единственото място със живот в голямото черно нещо
  • 49 Stormtrooper

    3 0 Отговор

    До коментар #46 от "JEB":

    Присъствието им е закономерно. Правило е взаимно да се следят и при реални условия да са незабелязани един за друг. Инциденти за които не знаем са много и на дъното на океана е пълно и с ядрени реактори и с ядрени ракети. Има един филм " Вражески води", който е много добър.
  • 50 БАЙ Х@Й‼

    2 1 Отговор

    До коментар #46 от "JEB":

    Истината за “Курск” едва ли ще бъде разкрита скоро. Но тази подводница според специалисти била “най-неудобната” за американския флот.
    През август-октомври 1999 г. “Курск”, който в НАТО наричали “убиец на самолетоносачи”, участвал в автономен поход в Атлантическия океан и Средиземно море; преди похода подводницата изпълнила успешни ракетни стрелби по заповед на главнокомандващия ВМФ на Русия. Подводницата тайно се промъкнала в Средиземно море през Гибралтар… “Курск” тайно наблюдавал групировката бойни кораби на Шести флот на ВМС на САЩ в Средиземно море, която включва самолетоносача “Теодор Рузвелт”; от него самолетите нанасяли удари по Сърбия по време на операцията на НАТО срещу Югославия. По време на средиземноморския поход “Курск” отработил пет условни атаки по реални цели. 72 души от екипажа били предложени за държавни награди. Изводът е, че “Курск” прикривал многострадална Югославия!
    Внезапната поява на “Курск” в Средиземно море предизвикала паника във флота на САЩ. За издирване на руската подводница били привлечени противолодъчни сили от всички средиземноморски страни от НАТО…
    “Курск” се появявал и изчезвал внезапно и така нанасял съкрушителен удар по американското самолюбие… Като следствие от случая няколко началници, включително и командващият противолодъчната отбрана на Гибралтарската зона, били свалени от длъжност, а “Курск” и неговият командир веднага били включени в списъка с “лични врагове на Америка”.

    Коментиран от #56

  • 51 БАЙ Х@Й‼

    2 1 Отговор
    Истината е, че в района не е имало място за трите подводници едно временно. Само руската е дълга над 150м и широка/висока около 20/30м , а дълбочината е била 115м ! И като прибавим разжалваните заради "Курск" - "На лов за Червения октомври" е бледа сапунка!
  • 52 Stéphanie 🎲

    3 2 Отговор

    До коментар #44 от "Чоки":

    Съмнението разбира се е било най-големия враг на църквата и на вярващите и заради него много умни хора са загинали. И ако човек се запознае малко по надълбоко и с останалите религии от Египет, Месопотамия и Персия, и ако знае повече за слънчевия култ няма да му е много лесно да вярва в истории които са съществували дълго преди Христос. Как да повярваш в непорочното зачатие на Дева Мария, когато десетки други измислени богини преди нея са зачевали непорочно. Как да повярваш във Възкресението на Исус при положение, че преди него има още десетки загиващи и възкръсващи измислени богове.  Как може за се пренебрегне обожественото Слънце, което както знаем има определен годишен цикъл който определя сезоните и загиването и възкръсването на природата, зеленината и живота. Как да повярваме в легендите за живота на Христос при положение че същите истории са разказвани за други богове преди него😉🥴
  • 53 Герберастите

    1 0 Отговор
    Са от друга галактика. Б Б тиквата ръководи от черната си дупка
  • 54 Еди Койси

    1 0 Отговор
    Можем да си четем езиците до безкрай , но фактите са си факти. До този момент няма нито едно неопровержимо доказателство ,че не сме сами . Науката се гради върху факти и доказателства . Всичко останало са теории,догадки и съмнения. До като не се докажат си остават такива . Както казват старите българи ” Око да види , ръка да пипне ” !!!
  • 55 Извънземната MISTYC 👩♀️

    1 1 Отговор
    Вселената е като планетата земя Кочината на безбройните мултивселени в синьото пространството
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 алф

    3 0 Отговор
    Ако се чудите защо извънземните са ограничили до минимум контактите си с хората, прочетете коментарите.
  • 58 КОН

    0 0 Отговор
    През 1929 г. на вълна 75 метра било прехванато необичайно радиопредаване. Hякой, наричащ себе си HИКОМО и представящ се за посланник на чуждопланетна цивилизация, на различни езици по два часа чел следния меморандум, наричан сега “Посланието КОH”. Передаването се провело само един ден. За това частично се споменава в книгата на Бред Стайгър “Срещи с чуждите” (1977) и в предаването на съветската телевизия “HЛО: необявена визита” през 1990 г.
    Интересно, че подобна ситуация се повторила на 27 номври 1977 г. юго-западно от Лондон. Hа територия, представляваща кръг с диаметър 120 километра, се получило нарушение на телевизионното излъчване. Изображението от екраните изчезнало, и неизвестен глас казал, че той е представител на извънземна цивилизация, че земната цивилизация върви по неверен път, че земляните трябва да унищожат всичките оръдия на злото, време за това е останало твърде малко, и ако хората не предприемат необходимите действия, ще им се наложи (на хората) да напуснат пределите на Галактиката.
  • 59 КОН

    0 0 Отговор
    Разследвалите това дело специалисти от лондонската телевизия твърдели, че, въобще не си представят, какви шегаджии биха могли да се окажат способни да го реализират. За подобна акция се изисква много обемиста и скъпоструваща апаратура. Информация за инцидента била предадена на радиостанцията “Гласът на Америка” и на съветското радио на 28 ноември 1977 г. във вечерната “Международна панорама”. Представител на английската полиция уверил слушателите, че “извънземния” скоро ще застане пред земляните на подсъдимата скамейка. Обаче тези уверения си останали празни думи.
    Към разумните жители на Земята, към расата, именуваща себе си Човечество, се обръща Коалиционния отряд от наблюдатели, по-нататък наричащ себе си КОH. Сегашното обръщение на КОH към Земляните е трето по ред, контролно.
  • 60 КОН

    0 0 Отговор
    Към разумните жители на Земята, към расата, именуваща себе си Човечество, се обръща Коалиционния отряд от наблюдатели, по-нататък наричащ себе си КОH. Сегашното обръщение на КОH към Земляните е трето по ред, контролно.
    Първото си обръщение КОH предаде през 19576 (00576) година преди Рождество Христово на жителите от най-големия по това време на Земята град Апурадхапура.
    Второто съобщение КОH предаде през 711 година преди Рождество Христово на жителите от най-големия по това време на Американския континент град Ткаатцеткоатл.
    Сегашното обръщение на КОH към Земляните в основата си идентично с първите две по съдържание, е съставено на основните от днешните езици на Земята: китайски, английски, руски и испански. Текстът на обръщението е коректиран с вземане под внимание съвременното ниво на знания и заблуждения на земните жители. Цел на обръщението е предложението за провеждане в обозримо бъдеще на преговори между представителите на човечеството и представителите на Коалицията за встъпване на Човечеството в Коалицията.
    Доколко провеждането на преговорите ще е възможно само след изпълнението от страна на Човечеството на някои предварителни условия, по-долу предварително се привеждат тези условия заради правилното им разбиране като кратки сведения от космогоничен характер, а също и като сравнителна характеристика на човешкия начин на мислене.
  • 61 КОН

    0 0 Отговор
    Към днешно време Човечеството си е съставило представа за Вселената, като цяло по-правилна, отколкото по време на първото и второ обръщение. Наистина, Земята не е плоска и не се намира в центъра на Вселената.
    Наистина, Земята като една от планетите, се върти около Слънцето. Наистина, Слънцето не се намира в центъра на Вселената, а е само една от звездите, влизащи в състава на Галактиката.
    Наистина, последната от трансформациите на енергии, поддържащи дейността на звездите и съответно Слънцето, и даващи възможност за съществуване на земния живот и сходните със Земята планети, е термоядрената реакция.
    Наистина, разумната раса на Земляните не е единствена във Вселената.
    Повечето останали ваши космогонични догадки са погрешни.
    Заблуда е вярата на вашите учени в съществуването на някакви, даже още не открити от тях неизменни закони на Вселената и постоянството на вселенските константи. Гравитационната постоянна значително се променя и в пределите на вашата Слънчева система, да не говорим за по-големи мащаби, което води до съществени грешки в определените от вас размери на Галактиката и в разстоянията до другите галактики, и поражда създаването на погрешни теории за затворената Вселена, а вече и на теорията за разбягващата се Вселена.
  • 62 КОН

    0 0 Отговор
    Погрешна е и представата за всеобщата триизмерност на пространството, на която преди всичко се базират вашите космогонични представи. Светът е хаотичен, в него няма нищо постоянно, в това число и измеренията. Измеренията на пространството във Вселената се колебаят, плавно се изменят в доста широки предели. Най-добри условия за възникването на органичен живот се явява пространственото измерение, равно на Пи – 3,14159... Значителните отклонения от тази величина действат пагубно на живата природа. В днешно време околностите на Слънчевата система имат измерение, равно на + З,00017... и близостта на това число до цялото число 3 ви е въвела в заблуждение.
    В околностите на вашия галактичен куп дрейфува гравитационен циклон, имащ в центъра си мерност -З,15..., който може да закачи края на вашата Галактика, унищожавайки органичния живот на всички планети, на които не бъдат взети мерки за защита.
    Това обстоятелство прави необходимо за вас влизането на Човечеството в Коалицията в сгъстени срокове, най-късният от които е след 65 000 години от момента на подаването на настоящото съобщение – от 1929 г. сл. Хр., за да успее Коалицията да окаже помощ на Човечеството при подготовката за Циклона.
  • 63 КОН

    2 0 Отговор
    В днешно време във вашата Галактика има около 220 000 разумни раси, вече влезли в Коалицията, и около 1000 разумни раси, разглеждащи въпроса за влизане, в това число и вие.
    КОН ви моли да не възприемате съобщението за гравитационния циклон като опит за въздействие върху вашия отговор.
    Вие грешите при решаване на въпроса за произхода на Слънчевата система и живота на Земята. Слънчевата система е възникнала от прашен облак, посеян от строителен отряд на Коалицията в област във Вселената, отговарящ на двете основни изисквания към условията за възникване и развитие на органичен живот.

    - в област, достатъчно отдалечена от останалите звезди,
    - имаща пространствена мерност, близка към +Пи.

    Вие грешите като уподобявате разумната раса към живия индивидиум, представяйки си в известно бъдеще неизбежното остаряване и смърт на Човечеството. В еволюционния процес новите видове живи същества произлизат от някои стари видове, и вашата грижа трябва да бъде новият вид разумна раса на Земята да произлезе от вашата. Именно това съображение трябва да определя стратегията на развитие на една разумна раса. Човечеството изобщо не се ръководи от такава или подобна на нея стратегия, предоставяйки своето развитие на волята на случая, и направлявайки всичките свои усилия за удовлетворяване на кратковременните си потребности.
    Не трябва да се мисли, че вашите заблуди са случайни и преходни. Те са неизбежни и устойчиви, имайки предвид спецификата на вашето мислене, върху анали
  • 64 КОН

    0 0 Отговор
    Мисленето при живата материя и самото съществуване и развитие на живата материя имат обща основа. И едното, и другото са противотечения на ентропията. При мисленето това противотечение се изразява в търсения на логичност. На вашето мислене също е свойствено търсенето на логичност, но с това свършва сходството на вашето мислене с мисленето, свойствено на огромното мнозинство разумни раси, влизащи в Коалицията.
    Това обстоятелство принуждава много участници от КОН да се съмняват в правомерността на обръщението към вас като към разумна раса. Основа на вашата логика представляват понятията -, като реално съществуващи и многократно проявяващи се при стъпаловиден анализ на всеки сложен въпрос. При това, числото на стъпалата в анализа е крайно и най-често твърде малко, даже когато изследвате достатъчно сериозен проблем. Търсенето на отговор се свежда към избора на едно от две, където две – е числото на степените на възможните решения, тогава, когато най-правилното решение най-често лежи между тях.
    За висшите математици ще бъде разбираема следната аналогия: решението на проблемите, появяващо се след решение на частните питания от типа -, е аналогично на избора на един от върховете на N-мерен куб, тогава, когато пространството на възможните решения, е в първото приближаване на всички точки от N-мерното пространство. Ако не уточняваме, то реалната мерност на пространството от решения най-често се определя от вас невярно, и много рядко в действит
  • 65 КОН

    0 0 Отговор
    Нашето отношение към вас като към разумна раса, се затруднява и от следните съображения. Доколкото ние можем да съдим, всеки научен или юридически закон, смисъл на откритие или изобретение, същността на всяка важна мисъл може да бъде изразена от вас с фраза, съдържаща в най-добрия случай 100 думи от речник с 50 000 думи, включващ математически и други условни обозначения. Общото количество на всевъзможни фрази от такъв речник представлява твърде скромна величина, равна на 50 000100. Ако оставим само фразите, имащи лингвистична диагностична непротиворечивост, то тяхното число ще се съкрати до 50 00050.5. Ако сега отхвърлим фразите, в които думите са граматически правилно свързани, но съдържанието им няма даже видимост на смисъл, то числото на външно осмислените фрази ще се съкрати до 50 00025. Отсявайки лъжливите от истинните твърдения, то по най-завишени оценки списъкът на твърденията, които биха могли да бъдат изречени от вас и да съответстват на действителността ще бъде сведен на 3,9х1037. На нас са ни известни представители на животинския свят от различни планети, способни да дадат не по-малко число разнообразни безусловни реакции, напълно адекватни на действителността, на различни комбинации от външни дразнители, които все пак не могат да бъдат наречени разумни.
  • 66 КОН

    0 0 Отговор
    Изглежда по-правилно би било да смятаме Човечеството не за разумна, а за потенциално разумна раса, доколкото ограничеността на вашето мислене все пак не е вродена.
    Човешкият мозък е надарен от природата с мисловен апарат не по-малко съвършен, отколкото органите за мислене на много разумни раси във Вселената. Но развитието на вашето мислене от самото начало е тръгнало по абсолютно неверен път.
    В началното изграждане на процеса мислене, способността към мислене се крие в потенциалната възможност за многообразна реакция на едно и също информационно въздействие.
    На графиката, именувана по-долу логически фундамент, по вертикала се отбелязва силата, или усетената реакция на информационното въздействие, вдясно по хоризонтала – приемливостта на тази реакция, а вляво от нулата – нейната неприемливост. Както всичко в природата, което още не е обработено от противодействащата ентропия чрез дейността на разума, тази графика е хаотична, отклоненията на кривата върху нея се обясняват с чисто физиологически прагови ефекти. Самовъзпитаването на разума се състои не само в постройката на сложна система за логическо мислене, но и в преработка и подобряване на фундамента, на който тази система се базира. Както показва примера на многобройните разумни раси, на изискванията за успешно познание на природата най-добре съответства преустройството на логическия фундамент по приведената схема.
  • 67 КОН

    0 0 Отговор
    Трябва да направим уговорка, че на нас са известни няколко разумни раси във Вселената, имащи праволинейна структура на логическия фундамент, с разклонения, отиващи в безкрайността. Те съставят собствено обединение на раси, в Коалицията не влизат, тъй като ние не успяхме да намерим с тях общ език. Принципното отличие на тяхното мислене от нашето се състои в това, че площта на фигурата, описваща логическия фундамент у нас е крайна, а в тяхното мислене е безкрайна. Ние даже се затрудняваме да си представим как те възприемат битието, и не можем да разберем какво запазва техния живот под яростните удари на отиващи в неограничената безкрайност положителни и отрицателни реакции на информационните въздействия.
    Необработеният логически фундамент на човека има две значителни отклонения вляво и вдясно от нулата и няколко по-малки. Неговото изследване показва, че човекът не е имал и няма никакви пречки за настройка на своя логически фундамент по общоприетата във Вселената схема. Разумът на човека от самото начало се е развивал в самия си корен погрешно, ориентирал се е на тези отклонения, и сега има този вид на логическия си фундамент. Тези високи отклонения вляво и вдясно от нулата са това, което вие наричате и , и без които по принцип не можете да си представите явлението. Във вас говори само силата на навика. Целевото разцепване на логическия фундамент на понятията и , е най-голямата пречка по пътя към опознаването на битието от вас.
  • 68 КОН

    0 0 Отговор
    Целевото разцепване на логическия фундамент на понятията и , е най-голямата пречка по пътя към опознаването на битието от вас. Нещо повече, теоретическите разработки по логическо мислене, предприемани от вас вместо да поправят грешките, само ги задълбочават. Теоретичните логически системи оперират само с рафинираните понятия и , изключвайки другите варианти на логически реакции. Тези разработки са даже крачка назад в сравнение с логическото мислене, представено в предишната схема, тъй като площта на фигурата, описваща логическия фундамент, вместо крайна, става равна на нула.
    Ползвайки се от вашия математически език, може да се каже, че вашата логика се базира на дискретен фундамент, вместо непрекъснат, при което е взета за основа най-примитивната функция, притежаваща всичко на всичко две значения. Оттук се налага неизбежният извод, че ако вашият метод за възприемане на битието може да бъде наречен мислене, то тази система на мислене представлява най-примитивната от всички възможни.
  • 69 КОН

    0 0 Отговор
    Дискретизацията на логиката ви принуждава да разпространявате принципа на дискретизацията и на всичко останало. Така, натуралният ред на числата, който всъщност се явява възможна, но доста изкуствена математическа хитрост, имаща с природата много малко общо, е станал за вас базис на тези азове на математиката, с които единствено е запознато огромното мнозинство представители на човечеството. Вие се стремите да преброите всичко подред, и в същото време не ви е по силите да предадете, например информация за силата на вятъра, ако не я изразите числено в балове или в налягане на квадратен метър, при което тези три числа, изразяващи една и съща сила на вятъра, не предизвикват у вас еднаква реакция, докато вие не направите допълнителни пресмятания и не се убедите, че те наистина свидетелстват за едно и също.
    Аритметичното пресмятане е довело до появата на главоблъсканици, предизвикани не от реалностите на света, а именно от примитивността на вашето мислене. Вие изразходвате сили, мъчейки се да ги решите и да ги съгласувате с представящата ви се картина на света, като реални загадки на природата. Например, разположението на рационалните и ирационалните числа върху веществената скала.
    Дискретизацията на логиката ви принуждава да раздробявате цялостното възприемане на отделните факти, явления, понятия и категории, полагайки между тях изкуствени граници.
  • 70 КОН

    0 0 Отговор
    Дискретизацията на логиката и принципът на броенето ви принуждават да предполагате числото признаците на предмета като крайно и да давате имена на всяко от тях. Оттук се появява доста съмнителната възможност да отчленявате едни признаци от други – метод, наречен от вас абстрахиране. Движението по стъпалата на абстрахирането към все по-общи признаци, се смята от вас за единствено верен път към познанието на истината, а всъщност това движение е път, водещ в обратна към истинската страна посока, към тъмата. Не случайно всички ваши абстрактни конструкции, наречени философски системи, са взаимно противоречиви, макар че се базират на една и съща логика. Крачка по крачка се потапяте в мрака по стъпалата на абстракциите, крачка по крачка губите връзка с реалния свят, философските ви системи постепенно губят ориентири и достигат дотам, че в мъртвата точка на това движение, на безсмисления въпрос за първенството на материята или духа, дават диаметрално противоположни отговори.
  • 71 Вълко Червенков

    1 0 Отговор
    Глупости.Само в Млечният път има поне 200 милиарда звездни системи.При вероятност 1 на 1 милиард,има поне 200 планети на които има живот.И това е възможно най-консервативен подход при пресмятане на вероятност.
  • 72 Лъжец от НАСА

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Зеленко":

    Ти да не си бил там или си резултат от военен експеримент?😄
  • 73 Студопор

    2 0 Отговор
    Доказателството, че съществуват разумни същества е, че никой още не се е свързал с нас.