21 Януари, 2021 18:02 5 143 8

Ако пием топла вода всеки ден...

  • топла вода-
  • вода с лимон-
  • хидратация-
  • полезно

Редовната консумация на топла вода, особено придружена с лимон, е доказала своите полезни свойства

Ако пием топла вода всеки ден...  - 1
Снимки: Shutterstock

Пиенето на топла вода, обикновено придружена с резен лимон или сок от лимон, има невероятни ползи за здравето. Ако развиете този навик да пиете по една чаша топла вода на гладно, в тялото ви може да настъпят положителни промени, пише az-jenata.bg.

Едни от най-добре изразените ползи за здравето от пиенето на топла вода с лимон рано сутрин на гладно са подобряването на храносмилането, ускоряването на метаболизма и по-красивата и гладка кожа. Това се дължи най-вече на детоксикиращите ефекти от този ритуал.

Добре е да пиете топла вода на гладно, особено с лимон, защото тя активизира процесите на обмяна на веществата, събужда организма след сън и го хидратира. Поддържането на добра хидратация още от сутринта е изключително важно за здравето и състоянието на тялото. През нощта по време на съня ние губим голямо количество течности и затова пиенето на топла вода сутрин е един добър начин да възстановим тези загуби и да се хидратираме.

Ако пием топла вода всеки ден...



През зимните дни топлата вода може да ви помогне и да се сгреете, ако имате нужда. Тя е чудесен заместител на горещия чай, с който, както знаем, не е добре да се прекалява. Пиенето на топла вода има отпускащ за мускулите ефект, особено след тренировка.

Пиенето на топла вода сутрин може да помогне и на кожата ви. Топлата вода хидратира кожата, а в комбинация с лимон има алкализиращи и регенериращи свойства, които могат да успокоят различни кожни раздразнения, акне, да балансират секрецията на мастните жлези, което намалява себума и лъщенето.

Редовното пиене на топла вода сутрин може да помогне в отслабването, тъй като засилва метаболизма и детоксикацията на организма. Това е добра предпоставка за изгаряне на мазнини в комбинация със здравословен и балансиран режим на хранене.

Топлата вода помага на дебелото черво да ускори движенията си, което подобрява редовността на изхождането и детокса.

Препоръчително е водата, която пиете, да не е твърде гореща. Прекалено топлите течности могат да увредят хранопровода, зъбния емайл, да повлияят негативно на микрофлората в устната и коремната кухина.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Д _р Хаус

    12 1 Отговор
    Ми то ако това го направи Де.П..ски то язовир „Студена” пак ще пресъхне!!!
  • 2 ДрБр

    11 2 Отговор
    А не може ли греяна ракия!

    Коментиран от #3

  • 3 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    12 0 Отговор

    До коментар #2 от "ДрБр":

    Греяната е вечер,а топлато вода -сутрин на гладно!
  • 4 Космите с епилатор

    7 2 Отговор
    А топлата вода, ше стана, бяла, млада, без акне, но на свинската кожа не може да се помогне, тя е дебела и груба.... от опит......!
  • 5 Азмъжа.бг

    7 1 Отговор
    Пийте по полвин литър ракижос със тлъсти мезета в продължение на цял жувот ,и няма да съжалявате за НИЩО !
  • 6 един от многото

    5 1 Отговор
    Ще станем като чайници!
  • 7 Д-р Ханс Грубер

    7 0 Отговор
    Затова хората пият чай от векове, много преди зелените тревопасни да измислят топлата вода с лимон
  • 8 Да бе да

    0 0 Отговор
    Пийте топла вода и после излезте да се надишате с малко студен въздух. Ефекта я ясен. Разбирам да се прибирам измръзнал....