Last news in Fakti

22 Януари, 2021 22:30 7 244 29

Три храни тровят червата

  • храна-
  • вредна храна-
  • черва-
  • колбаси-
  • захар-
  • маргарин

Лекар изброи опасните за червата храни

Три храни тровят червата - 1
Снимки: Shutterstock

Д-р Томас Фрилинг, лекар от Германия, изброи храните, които тровят червата, пише Focus.

На първо място експертът съветва да се откажем от сушени, пушени и силно преработени колбаси, които са признати за канцерогени и значително увеличават риска от рак на червата. Фрилинг отбелязва, че като цяло консумацията на червено месо трябва да бъде намалена до 500 грама на седмица.

Три храни тровят червата

Специалистът препоръчва и намаляване на захарта, която насърчава растежа на вредните бактерии и измества полезните микроорганизми. Освен това „лошите мазнини“ като маргарин и майонеза трябва да бъдат елиминирани от храненето, тъй като те могат да натоварят сериозно червата.

Лекарят отбелязва, че най-добрите продукти за здравето на чревната лигавица са фибрите, които се съдържат в бобовите растения и зеленчуците, както и в бананите, рибата, картофите и пълнозърнестия хляб.

Три храни тровят червата


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    64 14 Отговор
    Никакви храни не тровят червата,а негативните мисли.
    Проблемите свързани с храносмилателната система са свързани с това какво не мога да смеля в реалността около мен,Проблемите в семейството.

    Коментиран от #2, #4, #13

  • 2 Косадка

    12 13 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Приблемите в уколната среда най ма тровят мен ,тьолените станаа пъргави ного ...Кото котка са !
  • 3 Финвал

    15 4 Отговор
    Стига рива ма ,стани веган !
  • 4 Диверсант

    30 1 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    От една година те бомбардират и с грип. Как да смогне човек

    Коментиран от #16, #17

  • 5 Проф.Мермерски

    38 1 Отговор
    Интересно какво ли става в червата на ШИШИ!!!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Българин

    60 1 Отговор
    Химията в храната трови човека. Няма държавен контрол и производителя слага химия за да му е трайна продукцията. Търгаша от чуждо здраве не се интересува.
  • 8 Море от любов

    8 0 Отговор

    До коментар #6 от "ГРАД КАЗАНЛЪК":

    Ма днеска що си толкова лош.Да не са ти запушени червата!!!?нали си романтичен!!!
  • 9 Щаба на Ред Сокс

    9 1 Отговор
    Всички салами са едни ваксини ,даже и транспорта им е спецЕфичен ...
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Мутафчийски

    11 2 Отговор
    С Леки може всеки !Да се ваксинира.
  • 12 Хаджидупевадев

    6 1 Отговор
    В ЧЕРВАТА СЕ ИЗВЪРШВА 80% ОТ АСИМИЛИРАНЕТО НА ХРАНИТЕЛНИТЕ ВЕЩЕСТВА
  • 13 Гост

    5 3 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    В момента, в който на пациент е казано, че има рак на червата, който трябва да се оперира, той обикновено преживява два нови конфликта:



    1. Мисловна атака срещу корема, който ще бъде разрязан (такъв биологичен конфликт причинява перитонеален мезотелиом).

    2. Неизменно карцином на черния дроб винаги вдясно дорзално (откъм гърба).



    Последното изразява биологичния страх, че поради тумора вече няма да може да преминава храна през червата, т.е. пациентът преживява архаичния страх от буквално умиране от глад. Тази представа може също да ускори и паниката от възникналия илеус (запушване на червата).



    Ако мине известно време между диагнозата и фактическата операция, хирургът обикновено открива пръчковидни (подобни на въже) „метастази” по перинуема; ако е направен ЯМР (ядрено-магнитен резонанс) на черния дроб преди или след операцията, хирургът ще открие и гореспоменатите отделни възли по повърхността на черния дроб, дорзално вдясно. За съжаление, има много примери за такива пациенти, които са обявявани за „нелечим и безнадежден случай”.

    Коментиран от #14

  • 14 Гост

    5 3 Отговор

    До коментар #13 от "Гост":

    Формално погледнато, теорията за „метастазите” е стандартна медицинска доктрина, която обаче сме в състояние да преустроим систематично, логично и биологично. Осъзнаваме, че пациентът получава нов рак в резултат на ятрогенно получени конфликти, преживяни от неочакваната диагноза и несъмнената нужда от операция. Поради непознаване на истинските причини, хирурзите често премахват възлите по черния дроб, както и колкото се може повече от „перитонеалните метастази”. След операцията пациентът смята, че вече е „освободен от страданията си” и като знак за разрешаване на конфликта „коремна атака”, развива асцит (ефузия в коремната кухина) като знак за излекуване. Този момент хирурзите и онколозите интерпретират като началото на края, но всъщност нито един от тях няма никакво разбиране за биологичните причинно-следствени връзки. От този момент нататък пациентът попада в омагьосан кръг и всичко, което се „случва” по отношение на дебелото черво, само ускорява възобновяването на чернодробния карцином.

    Коментиран от #15

  • 15 Стой Копеев

    4 6 Отговор

    До коментар #14 от "Гост":

    Ти си т.н. неканен гост ,айде да не те задържаме ,че очевидно времето ти е ценно ,наслаждавай му се и завещай лозето на стринка си !

    Коментиран от #18

  • 16 Гост

    9 0 Отговор

    До коментар #4 от "Диверсант":

    Мен никой с нищо не е в състояние да бомбардира.
    Болестите са заболяване на ума и понеже докторите няма как да го лекуват,за това и те не си помагат с техните знания и на хората също.
    Има не малко примери за хора как успешно са се излекували от нелечими болести за траиционната медицина,но никой не се интересува и тъ
  • 17 Гост

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "Диверсант":

    Мен никой с нищо не е в състояние да бомбардира.
    Болестите са заболяване на ума и понеже докторите няма как да го лекуват,за това и те не си помагат с техните знания и на хората също.
    Има не малко примери за хора как успешно са се излекували от нелечими болести за траиционната медицина,но никой не се интересува и търси алтернатива.
    Хората смятат,че колкото по-скъпо е едно лечение толкова по-надеждно е,а ако е безплатно и човек трябва да си помогне сам,те го пренебрегват,защото е свързано с това,че трябва да се носи отговорност,а всеки е научен да отиде на доктор и той да му решава проблемите със здравето.
    Да ама не.
  • 18 Гост

    10 2 Отговор

    До коментар #15 от "Стой Копеев":

    Истинският проблем, свързан с грипната H1N1 епидемия не е „вирусът” или грипът, а профилактичната ваксина. От десетилетия медицината убива милиони хора с използването на химиотерапия и морфин като „лечение” на рака. Прилагането на ваксини за „предотвратяване” на болести ще доведе до същия резултат.



    На нас не ни се казва истината за ваксините, произвеждани от компании като Бакстер и Глаксо. Ако конспирацията на „Новия световен ред” (фраза, използвана многократно от Джордж У. Буш в неговите речи) не е само теория, то тогава е време да разберем, че всяка спринцовка ще съдържа не само отровни химикали, но заедно с токсичния коктейл и RFID микрочип с цел проследяване.



    Джейн Бюргермaйстер, австрийски разследващ журналист, заедно с ФБР е завела наказателно дело срещу СЗО, ОН и няколко високопоставени правителствени и корпоративни служители. Няма да чуете за това по CNN или други канали. Джейн Бюргермaйстер обвинява тези организации в биотероризъм и опити за извършване на масов геноцид.

    Коментиран от #24, #28

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Щаба на Ред Сокс

    1 1 Отговор
    ......Джейн Бюргермайстер е швейцарска журналистка ....
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Забраван

    3 1 Отговор
    Забрави млякото е вредно. А и факта че не сме крави и горе препоръчаната целулоза не можем да преработим.
    И кво стана? Пак само месо е полезно за човека. Пък мозъка спора без месо.
  • 26 Лора

    2 0 Отговор
    Натровиха ни и тогава изчезнаха от списъка ни...!
  • 27 Народна мъдрост

    1 0 Отговор
    На глада очите са големи, на запека - също. Затова, яжте фибри.
  • 28 Кой

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "Гост":

    го интересува къде хозиш че да те следи, дали си пътуваш за почивните дни до Каспичан или се шляеш по моловете, някой хора се имат за много важни, смях
  • 29 гладен

    1 0 Отговор
    ми дай да не ядем въобще хем добре за червата хем добре и за джоба