Last news in Fakti

22 Януари, 2021 18:31 4 058 4

Как да приготвим чудото клеева тинктура

  • клеева тинктура-
  • пчелни продукти-
  • здраве-
  • имунитет-
  • пчелен клей-
  • прополис

Вижте как се прави този незаменим дар от природата у дома

Как да приготвим чудото клеева тинктура - 1
Снимка: shutterstock

В студените месеци е най-важно да засилим имунитета си и да успеем да се защитим от грип и настинки, пишат кулинарният сайт Gotvach.bg.

Днес ще ви разкрием как се прави домашна клеева тинктура, за какво е подходяща и как да я използваме, за да извлечем най-голяма полза от лечебните ѝ свойства:

Нужни са ви 30 г пчелен клей /прополис/ и 100 мл спирт.

За ваше улеснение може да замразите клея във фризер за по-лесно настъргване и се залива с алкохола. Съхранява се 6 дни на тъмно и прохладно място и след прецеждане вашата тинктура е готова.

Приема се по половин чаена лъжичка, разтворена във вода, или друга течност за повдигане на имунитета.

Как да приготвим чудото клеева тинктура
Снимка: shutterstock

При силна хрема и ангина, както и за облекчаване симптомите при синузит е хубаво да поставите във всяка ноздра за няколко минути по едно памучно тампонче напоено с тинктурата.

При гнойна ангина най-добри лечебни качества на тинктурата може да извлечете чрез гаргари. Течността, която ви е необходима, се приготвя от 50 мл от тинктурата и 100 мл вода за предпочитане преварена.

При високо кръвно налягане може да приемате по 3 пъти на ден по 20 капки, разтворени във вода или мляко.

Тинктурата може да се използва при лекуване на гъбички по ноктите. Необходимо е само няколко пъти да се намазват с тинктурата, без да се разрежда и след това да избягвате поне 1 час мокрене на ноктите. Също така тя лекува и акне.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НАЧИН НА МИСЛЕНЕ НА АЛКОХОЛИКА ----

    4 2 Отговор
    ЗА ВСЯКО РАЗПИВАНЕ ИМА ПОВОД! !!ВСЯКАКЪВ ВИД СПИРТ Е ДОБЪР! !!
  • 2 Вчера

    4 3 Отговор
    Вчера го приготвях на друго място, т.е. сайт. Закъсняваш Миленке!
  • 3 гост

    11 0 Отговор
    Разреждам с първак, не прецеждам да изхвърлям прополиса а го оставям вътре да се разтваря в крайна сметка той има лечебните свойства не разредителя. Добавям си супена лъжица към чая.
  • 4 Лора

    3 0 Отговор
    Продават готова...!