Last news in Fakti

25 Януари, 2021 13:29 12 928 18

Тежки старини за една от най-обичаните ни певици

  • старини-
  • певица-
  • маргрет николова-
  • естрадна певица-
  • 92 години

Една от най-големите трагедии в живота на звездата остава загубата на едно от децата ѝ

Тежки старини за една от най-обичаните ни певици - 1
Снимка Архив:БГНЕС

Маргрет Николова е сред пионерите на естрадната песен в България. Една от най-обичаните и популярни певици от миналия век днес е на 92 години и е застигната от неволите на старостта, пише седмичникът "Ретро".

Изпълнителката на "Птици мои“, която прекрати певческата си кариера още през 2000 г., прекарва дните си предимно на легло. Най-голямата ѝ болка обаче е, че зрението ѝ почти я е напуснало. Вече не можела да чете, защото едното ѝ око било непоправимо увредено. След като се пенсионира от сцената, Маргрет се отдаде на спокойствието в Трън. Там тя живее със своя син и снаха си, които понастоящем също са пенсионери. Именно от снахата на естрадната легенда дошло предложението да се установят в провинцията, защото тя била трънчанка. По-младите се грижат за възрастната Николова, за която единствените развлечения вече са радиото и телевизията. Будният ѝ дух обаче не я е напуснал и слушайки любимите си музикални програми по БНР, където често гостуват нейни колеги, Маргрет не пропуска да се включи на живо по телефона, за да ги поздрави.

Тежки старини за една от най-обичаните ни певици

Някои от наследниците ѝ в естрадата, на които е отъпкала пътеката към славата навремето, днес са милионери, но не са се сещали да ѝ помогнат никак, нито пък да ѝ направят мил жест. Въпреки това певицата не се оплаква от положението си. Доволна е от пенсията, която получава, защото навремето избрала да вземе тази, която ѝ се полагала от мъжа ѝ, след като починал от сърдечна недостатъчност, защото била по-висока.

Освен сина си Николай, с когото живее, Маргрет имала и дъщеря. Една от най-големите трагедии в живота на звездата остава загубата на нейното момиче. Румяна загива в автомобилна катастрофа заедно със своя съученичка след абитуриентския им бал. Отиват на разходка и повече никога не се връщат. Тогава Николова изпада в психологическа дупка и се оттегля от сцената, но получава хиляди писма от своите почитатели да намери кураж и да се завърне.

Днес една от първите ни естрадни прими е горда баба на внуци и правнуци, на които обича да показва снимки от славната си кариера.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 РАДИО ЕЛТО

    53 3 Отговор
    кураж госпожо НИКОЛОВА дори дъждовете не могат да спрат полетът на птиците ЗДРАВЕ ДЛГОЛЕТИЕ ОБИЧ от близките си и вашите приятели да получавате госпожо НИКОЛОВА
  • 3 Знайко

    31 1 Отговор
    Тежки са старините на още 1,5 млн. български пенсионери. И на още поне 1 млн. "работещи бедни" с мизерни заплати. Защо за тях обаче никой не пише? Защо политиците у нас се грижат само за това, колко да е максималната пенсия, депутатската, министерската и кметската заплата, партийната субсидия ... ? Но не и за това, колко да е минималната пенсия? И колко да е разликата между минималната и максималната пенсия? Защо политиците и избирателите не ги е грижа за това, че у нас освен бедни пенсионери има и "бедни работещи"?
  • 4 Спомен от детството..

    37 1 Отговор
    Любили сме,любили,и разлюбвали..Здрава да е и по възможност - щастлива!
  • 5 Чата

    25 0 Отговор
    Браво! Непреходната аристокрация на духа, за който възрастта е допълнително достолепие! Поне такова излъчване има старата госпожа! Явно, малко е хванала от телевизията, не използва лакти, не е амбициозна, та да се прочуе за цял живот! Не само за нейното поколение! А Мими Николова как е? Набор на Лили Иванова, а отдавна е залязла!
  • 6 ГОЛАТА ИСТИНА

    6 29 Отговор
    Евтаназията... актуална тема, след опредена възраст. Достоен живот и достоен начин да си отидеш от него, без да се налага да живееш в мъки и болка.

    Коментиран от #7, #8

  • 7 Доротея

    13 1 Отговор

    До коментар #6 от "ГОЛАТА ИСТИНА":

    Тва от сопствен опит го казваш, нали! Голяма болка има в думите ти, но не си посягай! Дръж се! Колкото ти е отредил господ, толкова ще живееш и няма да дезертираш! Не, че ще е голяма загуба за обществото да се евтаназираш, но все пак..... Твоя си работа!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Софиянеца

    7 19 Отговор
    Дъртите я харесваха и в дует с Георги Кордов, но честно казано, тогава на нас децата, изобщо не ни допадаха.Това си е голата истина, а иначе да е жива и здрава.
  • 10 Доротея

    19 7 Отговор
    Вижте как е изглеждала автентичната българка преди век и сега! И храната, и възпитанието, средата, мирогледа и философията на живота изобщо дават отражение! И не са толкова изрусени тогава! По онова време са се изрусявали само kypвите, а сега всички са такива! Мъжете днес 98,7 % са боядисяни глави, останалите плешиви или с перуки! Факт!

    Коментиран от #11

  • 11 РАДИО ЕЛТО

    13 2 Отговор

    До коментар #10 от "Доротея":

    ДОРОТЕЯ някога при стциализъма живота беше истински а сега разни нпота разни СОРОСИ БАДЪНОВЦИ а БОГ е създал АДАМ и ЕВА ане АДАМ и АДАМ

    Коментиран от #15

  • 12 Аристократите

    16 0 Отговор
    на духа не се натрапват. Те живеят тихо в своето достлепие.

    Коментиран от #13

  • 13 РАДИО ЕЛТО

    4 0 Отговор

    До коментар #12 от "Аристократите":

    вярно е👍👍👍👍👍👍👍👍👍
  • 14 Заглавието

    8 0 Отговор
    е некоректно. Търси сензация. Маргарет Николова живее със сина си и не и липсва любовта на близките. А иначе, старостта е бреме..., но духовния човек преминава през нея с достойнство
  • 15 Дърт

    0 1 Отговор

    До коментар #11 от "РАДИО ЕЛТО":

    А бе, Козлодуй, защо смени ника

    Коментиран от #16

  • 16 Село Хърлец

    2 0 Отговор

    До коментар #15 от "Дърт":

    Защото моя земляк е решил да се разнообрази.пък и радиото беше добро за онова време.имаше една водеща ама и забравих името...

    Коментиран от #17

  • 17 АНОНИМЕН

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "Село Хърлец":

    ДЕСИСЛАВА ДИМИТРОВА сега е семейна и си има дъщеричка ДЕСИ е учителка в соу ХРИСТО БОТЕВ по психология
  • 18 незнайко

    1 0 Отговор
    Бях я забравил . Като прочетах името тогава се сетих. Всички сме смъртни и връщане няма .