17 260 31

Съветите на Ванга за здраве и дълголетие

Баба Ванга често е говорила колко важно е да пазим здравето си

Може би най-известната българска пророчица баба Ванга често е казвала колко е важно да съхраним здравето си възможно най-дълго време. Самата тя живя дълги години и почти не е боледувала.

С примера и съветите си петричката ясновидка ни подсказва какви правила трябва да следваме, за да съхраним здравето, младостта и отличното си настроение дълги години.

Тук от jenata.blitz.bg изброяват най-важните съвета на баба Ванга за отлично здраве и младост.

Най-важното ѝ и просто правило е превенция на болестите. По-добре е заболяването да се предотврати, отколкото по-късно да се лекува. Простият ѝ съвет към всички е да спазват дневен режим, определен начин на живот и специална диета.

Ванга препоръчва да наблягаме на млечните продукти (мляко, кисело-млечни продукти, прясно сирене или извара), яйцата и бобовите култури. Според нея натуралните продукти са най-добрата и здравословна храна, която привежда всички процеси в организма в норма.

Самата Ванга обичаше да яде ръжен, черен и сив хляб, тъй като съдържа повече хранителни вещества, отколкото белия и пшеничения.

Според петричката пророчица, с помощта на пщеницата, или по-скоро със сварените ѝ кълнове, можем да запазим младостта и красотата си. По думите ѝ, е добре да ядем пшеница поне веднъж годишно. Тя лекува сърцето и поддържа кръвното в норма.

Ванга съветва да пием чай от горски треви, тъй като те са създадени от природата, укрепват имунитета и помагат да се справим с болестите. Тревите и плодовете за чая тя е събирала и сушила сама.

По думите ѝ, най-полезни за един човек са билките, плодовете и зеленчуците, които растат в района, в който той живее.

Ясновидката казва, че голяма част от медикаментите и лекарствата не са полезни и пречат на притока на полезни вещества, затова не трябва да посягаме към тях прекалено често.

Според нея, сънят е от голямо значение за здравето. Самата тя е лягала не по-късно от 10 часа вечерта и винаги е ставала рано - в 5-6 часа сутринта. По думите ѝ, този режим е най-добрият за организма и оказва най-добро влияние както на душевното, така и на физическото състояние на човека.

Активната подвижна работа, чистият въздух и природа правят човека здрав, силен и весел. Ванга, която цял живот е живяла на село, никога не си е позволявала да бъде мързелива. Дори и сляпа, тя изпълнява домашните си задължения както всички останали.

Най-важният съвет на пророчицата, който тя дава на всички, които я търсят за помощ: да запазят себе си и душата си чисти.

Добротата, чистите мисли, честността, желанието да помогнеш на тези, които имат нужда и да утешиш другите - всичко това променя човека и му помага да се излекува както отвътре, така и отвън.

А за да съхраните младостта и красотата си, трябва да се стараете да започвате всеки ден с усмивка!

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 116 гласа.

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 Абсолютно

  23 73 Отговор
  излишни писания !
 • 2 Георги

  127 7 Отговор
  Поклон и светла и памет!
 • 3 Слушайте Истината, а не Ванга.

  54 4 Отговор
  Защото: "Който желае да обича живота и да види добри дни, нека пази езика си от зло и устните си от лъжливо говорене нека се отклонява от зло и да върши добро; нека търси мир и да се стреми към него. Защото очите на Господа са върху праведните и ушите Му - към тяхната молитва; но лицето на Господа е против онези, които вършат зло."
 • 4 антрашпиц

  24 49 Отговор
  Ето рецепта за дълголетие : Всяка вечер по 300 грама рамия поне със яко мезе и после чиластрене...
 • 5 Реалност

  62 1 Отговор
  В съвременния сват е почти невъзможно да се живее здравословно,храната е 90% изкуственна ,а биохраната не се знае колко е био доказаха го доста проверки отделно маслото на "Вълчев"още е на промоция на навич пазар след като няколко пъти го хващаха че не отговаря на изискванията примери много да му мислим "бедните"
 • 6 Леяp от Кремиковци

  41 8 Отговор
  Аз като живея до завод „Кремиковци” от кои билки и зеленчуци да ям.Че то тука трудно ги различавaме!!!

 • 7 РАДИО ЕЛТО

  29 4 Отговор
  колко правдиви съвети е дала
 • 8 Румен

  7 65 Отговор
  Абе чета и мисля. Тая лъжкиня до 100 ли живя, че е яла боб и пила чай от билки?
 • 9 ЪРП

  44 5 Отговор
  ДА СЕ СВЕТИ ИМЕТО И НА БАБА ВАНГА!!!...... ЕДНА ОТ МАЛЦИНАТА ДОКОСНАТИ ОТ БОГ БЪЛГАРИ!!!!!!!!!!! ТРЯБВА ДА СМЕ НАЙ-ГОРДИЯ НАРОД НА ЗЕМЯТА ,ЧЕ ТАЗИ СВЯТА ЖЕНА ВИНАГИ Е ПОМАГАЛА НА БЪЛГАРИТЕ И НА БЪЛГАРИЯ , А ВЯРНАМ ,ЧЕ И ОТ ОТВЪДНОТО НИ ЗАКРИЛЯ!!!!!!!! ТАЗИ СВЯТА ЖЕНА ТРЯБВА ПО НАЙ-БЪРЗИЯТ НАЧИН ДА БЪДЕ КАНОНИЗИРАНА В СВЕТИЦА ОТ БЪЛГАРСКАТА ПРАВОСЛАВНА ЦЪРКВА!!!!!!!! БАБА ВАНГА Е СВЕТИЦА В ДУШИТЕ НА БЪЛГАРИТЕ И ТРЯБВА НЕЗАБАВНО И БЪЛГАРСКАТА ПРАВОСЛАВНА ЦЪРКВА ДА Я КАНОНИЗИРА!!! СЕГА ЩЕ СИ ПРОЛИЧИ ,ДАЛИ БПЦ Е ИЗРАСНАЛА ДУХОВНО ПО БОЖИЯТА ВОЛЯ ИЛИ ВСЕ ОЩЕ БПЦ ЗАЧИТА И ТАЧИ АНТИДУХОВНОТО ПОВЕДЕНИЕ НА МИТРОПОЛИТИ ,КАТО ОНЯ ПЛОВДИВСКИЯ С РОЛЕКСИТЕ И ЕС КЛАСИТЕ И РАЗНИ ДРУГИ, КОИТО ОПЕТНИХА И ОПЕТНЯВАТ БЪЛГАРСКАТА ЦЪРКВА И ИЗГОНИХА ВЯРВАЩИТЕ ОТ БОЖИЯ ХРАМ!!!!???

  Коментиран от #13, #14

 • 10 Тъпия

  14 17 Отговор
  Стига глупости. На кого точно го каза? Тези съвети може да ти ги даде всеки.
 • 11 НОЩ

  2 17 Отговор
  Ние С леля ВАНГА всеки четвъртък правим сеанси и тя ни казва какви мерки да въвеждaме!!!!
 • 12 Истината

  29 5 Отговор
  Най-опасни и вредни хора, са не лошите или добрите, а глупавите
 • 13 Тра ла ла

  7 23 Отговор

  До коментар #9 от "ЪРП":

  Ма разбира се, канонизирайте и всички останали мошеници, като ще е гарга да е рошава
 • 14 Тра ла ла

  7 9 Отговор

  До коментар #9 от "ЪРП":

  Понеже очевидно си забравил, да ти напомня, че такива личности, са оплюти и низвергнати от самия Исус, а ти кой беше да му противоречиш, че и да взимаш решения от негово име, не е ясно

  Коментиран от #17, #25

 • 15 Дидо

  8 9 Отговор
  Сама си събирала билките в гората???? Е как??? Пълни измишльотини

  Коментиран от #19

 • 16 Бай ИВан

  6 8 Отговор
  Колко години живя Ванга след като това са уж нейни съвети.
 • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 18 Бисер

  10 1 Отговор
  На един мой познат. Благодарение на моя мързел съм си съхранил здравето. И той настина е еталон на мързел! Само че е жив зян.
 • 19 Мухахахах

  2 4 Отговор

  До коментар #15 от "Дидо":

  Мухахахахахах
 • 20 Свой

  15 1 Отговор
  Който има очи ще види, който има уши ще чуе!
 • 21 ДОКО

  2 3 Отговор
  ПАК НЕЩО СЕ ЗАБРАВЯ ..НЕ Е КАЗАЛА ЧЕ ЗА ПСИХИЧЕСКО СПОКОЙСТВИЕ И ВЯРА В БЪДЕЩЕТО ТРЕБЕ И ЕДНО ЧЕКМЕДЖЕ ПЪЛНО С КИНТИ..
 • 22 Стига с тая изкуфялата

  4 4 Отговор
  Не вярвам във врачки,нострадамоси, звезди,гредачки, зодии и подобни простотии.

  Коментиран от #24

 • 23 Този коментар е премахнат от модератор.


 • 24 премъдри

  1 2 Отговор

  До коментар #22 от "Стига с тая изкуфялата":

  те някои не са вярвали и че земята е кръгла
 • 25 ЪРП

  9 3 Отговор

  До коментар #14 от "Тра ла ла":

  ТА И АЗ ДА ТИ НАПОМНЯ ,ЧЕ БАБА ВАНГА ВИНАГИ, ВИНАГИ И АБСОЛЮТНО ВИНАГИ ДО ПОСЛЕДНИЯТ СИ ЗЕМЕН ДЪХ Е ПОЧИТАЛА И ТАЧЕЛА ИСУС ХРИСТОС; ПРЕСВЕТА ДЕВА МАРИЯ И АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ ХРИСТИЯНСКИ СВЕТЦИ !!!!!!! НЕЩО ПОВЕЧЕ, ТЯ БЕШЕ БЛАГОСЛОВЕНА ОТ ТЯХ ДА ОБЩУВА С ТЯХ И ТЕ С НЕЯ И ВИНАГИ СЕ МОЛЕШЕ ЗА БЪЛГАРИТЕ И БЪЛГАРИЯ!!!! ТОВА Е ФАКТ, КОЛКОТО И ДА НЕ ИМ СЕ ВЯРВА НА БПЦ! ТЯ БЕШЕ ФЕНОМЕН ПРИЗНАТ ПО ЦЕЛИЯ СВЯТ И Е ТЪЖНО , ЧЕ ПРИМЕРНО РУСНАЦИТЕ Я УВАЖАВАТ И ЦЕНЯТ ПОВЕЧЕ ОТКОЛКОТО НИЕ ОЦЕНЯВАМЕ И ЦЕНИМ СОБСВЕНАТА НИ СЪНАРОДНИЧКА ДОКОСНАТА ОТ ГОСПОД !!! ТАЗИ БЛАГОСЛОВЕНА ОТ БОГА БЪЛГАРКА, ПОСТРОИ ЦЪРКВА ПО БОЖИЯТА ВОЛЯ И ТРЯБВА ДА БЪДЕ ПОЧЕТЕНА ОТ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД И ОТ "БПЦ"!!!!!! ПОМНИТЕ ЛИ КАКВО КАЗА ВАНГА НА ПОПА НИКОЛАЙ-ПЛОВДИВСКИ , КОГАТО ОТКАЗА ДА ОСВЕТИ БОЖИЯТА ЦЪРКВА??..."ТИ ТРЯБВА ДА СИ ПО БЛАГ ОТ ЗАХАР И ПО-МЕК ОТ ПАМУК ,ЗАЩОТО СЛУЖИШ НА БОГ" , А ТОЗИ ЧОВЕК СЕ ПОДИГРА С НЕЯ И С БОЖИЯ ХРАМ ТОГАВА!!! ПОМНИТЕ ЛИ ПОСЛЕ ДЕМОНСТРАЦИЯТА НА ЛУКС И ОХОЛСТВО, РОЛЕКСИ И S-CLASS ЛИМУЗИНИ ОТ СЪЩИЯТ ТОЗИ "БОЖИ ДУХОВНИК" ????????
 • 26 ДОКО

  4 3 Отговор
  МНОГО ВЕРОЯТНО ТИЯ СЪВЕТИ КОИТО ДАВА ВАНГА ДА СЕ СПАЗВАТ НАЙ СТРИКТНО ОТ ВЕЛИКОТО ГЕНЕРАЛ ОТ ПОЖАРНАТА БОКО ОТ БАНКЯ..ГЛЕДАМ ГО ДЕБЕЛЕЕ ХУБАВЕЕ И КИНТИ В ЧЕКМЕДЖЕТО МОЕ ДА РАЗВЕЕ..
 • 27 волен сидеров

  2 0 Отговор
  НЯМА НАЧИН ТОВА ТЯ ДА ГО Е КАЗАЛА
 • 28 волен сидеров

  4 1 Отговор
  КАК МОЖЕШ ДА ЗАПАЗИШ ДУШАТА СИ ЧИСТА АКО ЯДЕШ МЕСО И МЕСНИ ПРОДУКТИ,МЛЯКО И СИРЕНЕ ОТ ЖИВОТНИ-ДОЛНА ЛЪЖА Е ТОВА марийче-ОБРАЗОВАЙ СЕ МАЛКО..
 • 29 Различни светове

  2 3 Отговор
  Как може да вярвате на изкукалата бабичка Банга е това не ми е ясно.
 • 30 Пълни глупости.

  3 0 Отговор
  Колко ти е дал Всевишния толкова. Гледайте само да си запазите душите сравнително чисти, че горе всичко се плаща. Остават ти само това, което си изял, изпил и из........б...ал. Каквото успееш да вземеш от живота това е. Всичко останало е вятър и прах. И не се плашете от смъртта тя е ново начало.
 • 31 Киро

  0 0 Отговор
  1,2,3 чаша най ми е добре

Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa или ca нaпиcaни изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg ще бъдат премахнати.