Last news in Fakti

27 Януари, 2021 12:54 3 247 2

Зеленият чай спасява от...

  • зелен чай-
  • косопад-
  • коса-
  • полезно

Топлата напитка е полезна не само за тялото, но и за косата

Зеленият чай спасява от... - 1
Снимка: Shutterstock

Красивата и добре поддържана коса е гордостта на всяка жена. А за да изглежда косата добре поддържана и блестяща, тя трябва да е преди всичко здрава. Широкоприето е, че косопадът е проблем, който засяга повече мъжете. За съжаление, и жените често се сблъскват с него. И през последните години той се превърна в един от най-големите им проблеми.

Причините за загуба на коса при жените са многобройни. Те могат да бъдат свързани не само с външни фактори, но и с хормонално състояние, липса на витамини, стрес и други обстоятелства. В повечето случаи проблемът изчезва след отстраняване на причината за появата му. За всички, които имат проблем с косопада, има добра новина! Може да решите проблема, който ви измъчва, много лесно с помощта на една проста, но много ефективна напитка, която според учените възпрепятства косопада.

Става въпрос за зеления чай. Специалистите са доказали, че той съдържа органични вещества като катехини, които блокират негативните ефекти на тестостерона и дихидротестостерона, които пречат на нормалния растеж на косата. В рамките на изследването си учените са прилагали екстракт от зелен чай върху скалпа на пациенти, страдащи от плешивост. Много от участниците в експеримента съобщават за значително увеличение на активността на растежа на косата.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    4 1 Отговор
    Айде юруш на зеления чай. Помага и срещу КоВид и импотентност и малоумие
  • 2 Срещу мазна коса и

    2 0 Отговор
    Пърхуть, нищо не помага, а пък за старост и грозота хич...!