Last news in Fakti

30 Януари, 2021 11:08 7 875 28

Житният режим на Петър Дънов започва скоро, ето най-важното за него

  • жито-
  • житен режим-
  • петър дънов

Чудотворният житен режим започва на 1 февруари тази година

Житният режим на Петър Дънов започва скоро, ето най-важното за него - 1
Снимка: Shutterstock

Всяка година през месец февруари хиляди последователи на Петър Дънов спазват предписания от него житен режим. Датата, на която стартира той, варира в зависимост от фазите на Луната. Но лечебният му ефект е толкова осезаем, че дори хора, които са малко запознати с личността на учителя, следват тази популярна диета, за да се пречистят от токсините и да се заредят с енергия, сила и ентусиазъм за месеци напред, пише woman.bg.

Тази година житният режим стартира на 1-ви февруари, понеделник, след като е преминала фазата на Пълнолуние, и Луната започва бавно да намалява. Тогава ефектът от освобождаването на натрупаните мазнини и токсини в организма е много по-мощен. Продължителността на диетата е десет дни и до 10-ти февруари ще сме приключили с нейното изпълнение. Той ще се проведе при необичайно планетно струпване в знака Водолей. Подобно е имало през 1962 г. Следващото ще бъде отново през 2080 г.

На първи февруари, когато режимът започва, пет планети, освен Слънцето, са във Водолей, а Луната е в знака на чистотата – Дева. А на 10-ти, когато той завършва, във Водолей са влезли и Венера и Луната. Такова струпване на седем светила във Водолей е знаменателно и бележи една стъпка напред към ерата на Водолея на обществен план и една крачка нагоре в еволюцията на всеки осъзнат човек.

Важно е да сме упорити и да не се отказваме, а да вярваме, че този начин на хранене ще ни направи по-добри хора, по-слаби, по-леки и по-смели. Защото неговата цел е не само да се освободим от излишните килограми, натрупани през зимните месеци, но да пречистим и душата си и да забравим за всички ирационални страхове, които ни пречат да живеем пълноценно.

Защо точно жито?

Житото е естествен източник на витамините B1, B2, E, натрий, калций, желязо и фосфор. Също така е богат на фибри и антиоксиданти. Много е важно да се консумират цели зърна варено жито, защото повечето полезни вещества се съдържат в обвивката им и ако се смелят или натрошат, те губят част от свойствата си. Освен това се смята, че при обработката на семената, се нарушава тяхната „прана“ - жизнената им енергия. Ето защо освен варено жито, не е полезно да се консумират всякакъв вид тестени изделия, приготвени от брашно.

Препоръчително е да се пие повече вода, минимум литър и половина на ден, като избягвайте да консумирате минерална или чешмяна такава. Забравете за кафето, алкохола и сладкишите. Десет дни са кратък период, така че ще издържите!

Какво представлява самият житен режим?

Житният режим на Петър Дънов започва скоро, ето най-важното за него
Снимка: Shutterstock

Вечерта преди 1-ви февруари измийте сто грама жито и го залейте с вряла вода. Оставете го да кисне цяла нощ. На сутринта го прецедете, като добавите към тази течност малко мед и лимонов сок. Житото вече е покълнало и се разделя на три равни части, за да имате храна за сутрин, обед и вечер. Половин час преди всяка порция се изяжда по една ябълка, а половин час след нея се хапват по три ореха. Много е важно вечерята да се консумира преди залез слънце, което обикновено се случва около 18:30 часа по това време на годината.

Когато тези десет дни приключат, внимавайте как ще се захраните, за да не стресирате тялото си. На десетия ден от обяд се препоръчва да се започне с така наречената „ангелска супа“, която се приготвя по следния начин:

Сверете 3 обелени картофа в литър вода, след което добавете малко количество ситно нарязани магданоз и лимон. Хапвайте от тази супичка по малко от обяд до вечерта. Така шансът да затормозите работата на стомаха си и да ви стане тежко е сведен до минимум.

Какво трябва да знаем, преди да се подложим на този режим?

1. Ако скоро сте боледували от грип или имате понижена имунна система поради някаква причина, по-добре не се подлагайте на тази строга диета или предварително се консултирайте с личния си лекар.

2. Уверете се, че пшеницата, която използвате за приготвяне на дневните си порции, не е ГМО. Пазарувайте от места, които могат да ви гарантират биологично чисти продукти.

3. Консумирайте преварена вода или трапезна изворна, закупена от магазина. Житният режим на Петър Дънов е уникален метод за поддържане на здрав дух в здраво тяло и набиращата му популярност е доказателство за неговата ефикасност. Спазвайте го, само ако се чувствате готови да изживеете едно цялостно пречистване на всички астрални нива.

Най-трудни са вторият и третият ден на това предизвикателство, защото тогава ще усещате силно чувство на глад. Детоксикацията често е съпроводена със симптом на главоболие, но ви съветване да не прибягвате до прием на медикаменти. На четвъртия ден от режима неприятните усещания ще отшумят, но ако това не се случи, ви съветваме да прекратите диетата.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Знахара

    10 18 Отговор
    Дънов е умреял на 80 години не е много за пример!

    Коментиран от #6

  • 2 гост

    18 5 Отговор
    Житен режим не знам ще започне ли , но ГЛАДЕН скоро ще има .

    Коментиран от #3

  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    10 5 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    гарантирано от герб
  • 4 Мъдрият

    34 22 Отговор
    Престанете вече да пишете статии за тоя окаян човек ДъноВ!

    Не разбрахте ли, че той е сектант и еретик, официално отлъчен от Българската Православна Църква през 1916г.

    Така че, които сте негови последователи също сте такива!

    Бог да ви вразуми и просветли!


    п.с. А днес е велик Православен празник на Светите Трисветители: Василий Велики, Йоан Залатоуст и Григорий Богослов, чества се и Светия наш благоверен цар Петър!

    За това не сте написали нито дума!

    Срамота Факти Бг!

    Коментиран от #5, #8

  • 5 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    14 9 Отговор

    До коментар #4 от "Мъдрият":

    прав си господине
  • 6 Пецо

    7 2 Отговор

    До коментар #1 от "Знахара":

    Знахарчо може би трябва да живее 200 г. ли ?На всеки краят е написан на челото от Всевишния тъй че колкото и да се стараеш не можеш да го избегнеш.

    Коментиран от #10

  • 7 Дидо

    6 11 Отговор
    Слушайте Дънов, яжте фураж и скоро вместо да отслабнете ще сте станали прасета.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Бреййй

    11 13 Отговор
    Първо, по времето на Дънов, не е имало ГМО т.е. от къде е знаел за него, та е дал съвет да не е ГМО !? Второ, житото е тъпкано до горе с глутен, та не знам какво полезно очаквате от глутенова диета !? И трето, хич не е ясно, какво общо има между храненето и планетите ??? Това определено са идеи на смахнати хора

    Коментиран от #18

  • 10 Ъхъ

    5 6 Отговор

    До коментар #6 от "Пецо":

    Кой е ,,Всевишния,, ? И къде е написано нещо на челото, че не го виждам ?
  • 11 Този се появи

    8 4 Отговор
    Пак за лицемерните и фалшиво набожните....!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Мъдрият

    13 9 Отговор

    До коментар #12 от "К 1929":

    Това е гнусна клевета!

    Безумецо и хулнико - замълчи!

    Тежък грях е човек да хули Православната църква!

    Бог да те вразуми!

    Бог да те вразум
  • 14 АКО ЧЕТЕТЕ ВНИМАТЕЛНО. .

    18 2 Отговор
    ТРЯБВА ДА СЕ ЗАЛЕЕ С ВРЯЛА ВОДА И СЛЕД ТОВА КАТО ПОКЪЛНЕ И ГОТОВО ЗА ЯДЕНЕ. .ДА ПИТАМ СЪБИНЧЕТО. ..КАК КАТО ЗАЛЕЕШ ЗЪРНО С ВРЯЛА ВОДА ТО ЩЕ ПОКЪЛНЕ?

    Коментиран от #28

  • 15 Пак се изказа

    15 1 Отговор
    събинооо, заливаш с вряла вода, пък видиш ли - то взело че покълнало житото .... от къде си паднала и на какво???
  • 16 Оги

    7 10 Отговор
    Какъв е тоя изперкал екстрасенс Дънов? От какъв зор някой трябва да вярва на бръщолевенията му?
  • 17 Мъдрият

    5 3 Отговор
    Благодаря на модератора, че изтри хулните и гнусни коментари с номера 8 и 12!

    Бог да ви благослови!

    Коментиран от #22

  • 18 Тольо

    9 1 Отговор

    До коментар #9 от "Бреййй":

    Около 5% от хората по света имат проблем с глутена .За останалите 95% не е проблем ,обаче фирмите гордо изписват по опаковките "без глутен" което е един рекламен трик.Така че заяждането ти е неоснователно :D

    Коментиран от #21

  • 19 Хасан

    8 9 Отговор
    айде стига с тези ненормалници шамани, ходжи, знахари, гледачки и прочее.
    Дънов е бил един психично болен човек и нищо повече.
  • 20 един от многото

    10 3 Отговор
    Като кълвем жито и ядем по три ореха дневно , не знам дали няма да почнем да снасяме яйца или да живеем като катерички по дърветата!
  • 21 Бреййй

    6 1 Отговор

    До коментар #18 от "Тольо":

    Така е, прав си. Не се заяждам, а просто иронизирах, тия дето се си търсят мана небесна, за разни диети. До оня ден ревяха, че имало глутен в хляба, а сега изведнъж го игнорират. Няма случайно, всичко съм свързал със стари публикации и лицемерието на ,,вярващите,,
  • 22 Ъхъ

    6 11 Отговор

    До коментар #17 от "Мъдрият":

    То така се започва диктатурата , с цензура и налагане на фантастичните илюзии на невежите , първо ще им затворите устата насила т.е. терора над свободно мислещите продължава до ден днешен. Гледай си там всевишния и не казвай на хората какво да правят, те имат права и говоренето е сред най-популярните, па ти си живей през 17-ти век, никой не ти пречи

    Коментиран от #24

  • 23 Понякога, покълва жито

    2 0 Отговор
    Но зелено и некачествено, защо......грамотните знаят.....!
  • 24 Мъдрият

    11 5 Отговор

    До коментар #22 от "Ъхъ":

    Не си прав!

    Никаква диктатура и цензура! Това бяха просто хулни коментари, противоречащи на правилата на сайта и затова модератора ги изтри!


    И не говори глупости за 17 век, защото точно умните, трезви и логично разсъждващи хора са вярващи в Бога!

    Аз самият съм високоинтелигентен човек с три висши образования! И повечето ми църковни познати и приятели са вишисти.
  • 25 Симеон-Хасан

    2 1 Отговор
    Интересни мнения на хора, които се позовават на църквата. Същата тази църква, която изгори на кладата Джордано Бруно , някои и други учени и която внушава на хората да борят вирусите и епидемиите с молитви и свещи. Ммммххх... Интересно. Но все пак и Исус е казал: помогни си сам, че да ти помогне и Бог. И да не забравяме, че света и прогреса человечески се развива въпреки църковните канони, а не заради тях
  • 26 12345

    4 1 Отговор
    Нищо по опасно няма от секти.Дънов е еретик,сектант и не е никакъв в христианския свят.Такива опасни секти са адвентистите, петдесетниците ,които в България се подхранват от сектите в сащ.Изпращат им средства-долари,препоръчват им да се кръщават на зряла възраст, избират хора с психични отклонения, внушаеми, подтикват ги да прехвърлят имуществото си на сектата .Много наивници, останали сами след като адвентистите им вземат имуществото остават на улицата и започват да просят. Това адвентистите и петдесетниците го правят по препоръка на чуждите т. нар.пастори .Който се е откъснал от православието не е видял добро.Важи и за католиците,когато преминат към секти.В сащ има 20 престъпни секти.
  • 27 кочо

    1 0 Отговор
    след 10 ят ден на 11 на обяд се изяжда едно цяло печено агне а за безалкохолно 2л. пъпешова ракия.ако това не даде резултат се преминава в режим Б -2кг.пилешки трътки паниран св.дроб-7кг.за безалкохлно 12 л. от 3пъти претакатото вино на бай съби.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.