Необходими продукти:
едно яйце
една ябълка /по-голяма/
100 грама захар
3 ч. л. пудра захар
лимонов сок
200 грама брашно
125 мл мляко
40 мл. растително олио
1/2 бакпулвер
пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Първо обелете ябълката, извадете от нея сърцевината и я нарежете на по-малки кубчета. Сложете 2 - 3 лъжички захар и след това полейте отгоре с лимоновия сок. Разбъркайте добре.
Сега се заемете да приготвите тестото. Вземете отделна купа и разбийте хубаво яйцата, сложете и захарта, и бъркайте по-продължително време с бъркалка. После смесете олиото и млякото на части с брашното. Пресейте накрая бакпулвера и започнете да бъркате до образуването на хомогенна смес.
Започнете да смесвате малките парченцата ябълки в тестото. Сложете необходимата по големина хартия за печене в тава и внимателно изсипете в нея тестото. Трябва да заравните добре повърхността. Печенето трябва да става в предварително загрята фурна. Необходимото време за изпичане е около 35 - 40 минути при температура от 180 градуса. Готовия сладкиш трябва да се извади от фурната, и да бъде оставен напълно да се охлади, пише actualno.com. След като поръсите с пудра захар, сервирайте!
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 РАДИО ЕЛТО
10:06 10.02.2021
2 Лора
Коментиран от #3
10:14 10.02.2021
3 РАДИО ЕЛТО
До коментар #2 от "Лора":
здравей ЛораКоментиран от #4
10:35 10.02.2021
4 Киро Краваря
До коментар #3 от "РАДИО ЕЛТО":
На тебе колко пъти да ти се казва да се пръждосваш бе???? Заминавай в блица или те натириха???10:43 10.02.2021
5 Какво
12:45 10.02.2021
6 Брендилия
Коментиран от #7
15:36 10.02.2021
7 вени
До коментар #6 от "Брендилия":
трябват му редки зъби и космат език22:41 10.02.2021