10 Февруари, 2021 10:05 3 421 7

Рецепта на деня: Въздушен и мек ябълков десерт

  • сладкиш-
  • десерт-
  • ябълка-
  • какво да сготвя

Сладкиш само с едно яйце и една ябълка

Рецепта на деня: Въздушен и мек ябълков десерт - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

едно яйце

една ябълка /по-голяма/

100 грама захар

3 ч. л. пудра захар

лимонов сок

200 грама брашно

125 мл мляко

40 мл. растително олио

1/2 бакпулвер

пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

Първо обелете ябълката, извадете от нея сърцевината и я нарежете на по-малки кубчета. Сложете 2 - 3 лъжички захар и след това полейте отгоре с лимоновия сок. Разбъркайте добре.

Сега се заемете да приготвите тестото. Вземете отделна купа и разбийте хубаво яйцата, сложете и захарта, и бъркайте по-продължително време с бъркалка. После смесете олиото и млякото на части с брашното. Пресейте накрая бакпулвера и започнете да бъркате до образуването на хомогенна смес.

Започнете да смесвате малките парченцата ябълки в тестото. Сложете необходимата по големина хартия за печене в тава и внимателно изсипете в нея тестото. Трябва да заравните добре повърхността. Печенето трябва да става в предварително загрята фурна. Необходимото време за изпичане е около 35 - 40 минути при температура от 180 градуса. Готовия сладкиш трябва да се извади от фурната, и да бъде оставен напълно да се охлади, пише actualno.com. След като поръсите с пудра захар, сервирайте!


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 РАДИО ЕЛТО

    2 1 Отговор
    БЛАГОДАРЯ за предложената рецепта
  • 2 Лора

    4 0 Отговор
    Аз харесвам ябълков сладкиш..!

    Коментиран от #3

  • 3 РАДИО ЕЛТО

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Лора":

    здравей Лора

    Коментиран от #4

  • 4 Киро Краваря

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "РАДИО ЕЛТО":

    На тебе колко пъти да ти се казва да се пръждосваш бе???? Заминавай в блица или те натириха???
  • 5 Какво

    1 1 Отговор
    да разбъркам добре -яйцата или яйцето. Последно, колко яйца - едно, две, пет
  • 6 Брендилия

    0 0 Отговор
    Въздушен и мек ябълков десерт. А, Вени трябва ли му вятър да се втвърди?

    Коментиран от #7

  • 7 вени

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Брендилия":

    трябват му редки зъби и космат език