Необходими продукти:
500 гр. кайма (микс свинско и говеждо 1:1)
1/3 чаша овесени ядки
1/4 чаша мляко
1 гл. лук
1 скилидка чесън
1 яйце
сол, черен пипер и кимион на вкус
галета
Начин на приготвяне:
Смесете млякото и яйцето. Яйцето да е със стайна температура, а млякото малко по-топло.
Сложете овесът в една купичка и го залейте със сместа. Изчакайте люспите да набъбнат.
Смесете чесъна с каймата и лука. Лука нарежете на ситно, а чесънът може да минете през преса.
Добавете подправките - сол, черен пипер и кимион.
Сложете каймата при овесените ядки и смесете всичко заедно.
Оформете кюфтетата и ги сложете в галетата.
След това ги пържите както обикновено в олио на тигана. Може да покриете тигана за няколко минути, за да се запарят. Когато станат златисти, ги махнете от огъня.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Веган
10:08 17.02.2021
2 Този коментар е премахнат от модератор.
3 555
Коментиран от #5
10:23 17.02.2021
4 Повече рецепти
10:28 17.02.2021
5 Истината
До коментар #3 от "555":
Такава "национална"кухня няма.Всичко е взето от турци,гърци и прочее.12:03 17.02.2021
6 Защо бе момиче
Коментиран от #7
12:53 17.02.2021
7 Микса
До коментар #6 от "Защо бе момиче":
Брейййй! Аз като съм ДЖ Живко Микса, Живко Сместа ли да ми викат ?18:43 17.02.2021