Необходими продукти:
1 яйце
7 с.л. брашно
4 с.л. кисело мляко
1 ч.л. бакпулвер
Начин на приготвяне:
Разбийте 4 с.л. кисело мляко с яйцето, до получаване на хомогенна смес. Добавете 1 ч.л. бакпулвер и продължавайте да разбивате с тел.
Добавете брашното на 3 пъти и бъркайте няколко минутки, докато се смесят добре и да няма образували се топченца.
Получената смес наподобява гъста каша, от която се загребва с лъжица и се пържи в сгорещено олио.
Готовите тиганички са неутрални, поради липсата на сол или захар, и са подходящи за поднасяне, както със сладко, шоколад, така и със сирене, пише actualno.com.
Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Мнение
От где ви дойде тая тъпотия "тиганички"???
Ако нямате тиган (примерно студент сте), но имате тенджера и пържите тестото в нея, тогава как ще се наричат "тенджерички" ли???
Някои хора биха проговорили друг език, стига да не ги свържат евентуално с някое провинциално населено място (а май си имаме и пример вече за това -> р. Бг Македония)!!!
10:11 24.02.2021
2 Още едно
Коментиран от #3
10:17 24.02.2021
3 ОТВРАТЕН ОТ ГЕП
До коментар #2 от "Още едно":
то е простотия, мислят си ,че като изкривяват думите като макетата стават много оригинални и много четени. ТЪПИ МИСИРКИ ТИГАНИЧЕНИ. МИСИРКА ПУЙКА И ТУРКЕЙ Е ЕДНО И СЪЩО.10:34 24.02.2021
4 Еххххххх
Коментиран от #5
10:43 24.02.2021
5 ДЕДО ВИ КРАЧУН
До коментар #4 от "Еххххххх":
В НАШЕ СЕЛО ВИКАХА. УДРИ СИ ЕДНО ТИГАНЧЕ У ГЛАВОЧА. Е ПА ОЩЕ ЕДНО У КРАТУНАТА ДЪРВЕНА ШОПСКА. ГОТИНИ ОРА СА ШОПИТЕ!11:12 24.02.2021
6 Свинаря
11:14 24.02.2021
7 оооооо
Коментиран от #9
13:10 24.02.2021
8 Този коментар е премахнат от модератор.
9 ууууу
До коментар #7 от "оооооо":
ти и твоето семейство и вашата баба май се имате за еталон15:30 24.02.2021