Необходими продукти:
• кора на 1/2 лимон
• джинджифил
• 2 скилидки чесън
• 50 мл олио
• 300-350 г пилешки гърди
• 1 бр. червена чушка
• 1 бр. зелена чушка
• 1 голяма глава лук
• 2 бр. моркови
• 120 г зелен фасул
• 30 г фъстъци
• 2 с.л. сос от стриди
• щипка захар, сол, черен пипер
• листа от кориандър или магданоз за поръсване
Начин на приготвяне:
Настъргвате лимоновата кора, обелвате и нарязвате на ситно чесъна, чушките - на шайби, лука също на ситно, а морковите - на дълги ленти.
Нагорещявате добре олиото в дълбок тиган, след което добавяте настърганата лимонова кора, чесъна и джинджифила (на върха на ножа) и леко запържвате.
След това прибавяте нарязаното на тънки филийки пилешко месо и запържвате за около 10 минути. Добавяте всички зеленчуци (чушки, моркови, лук и зелен фасул) и бъркате хубаво, покривате с капак за около 10-15 минути, за да се задуши ястието, като от време на време бъркате и така до пълната готовност на пилето и докато зеленчуците са почти сварени.
Накрая прибавяте фъстъците, соса от стриди, захарта и подправките на вкус. Запържвате няколко минути, за да се смесят продуктите и сваляте от огъня.
По желание сервирате поръсено с листа от кориандър или магданоз и комбинирате със сварен ориз.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Преведена
16:12 24.02.2021
2 въпросче
16:28 24.02.2021
3 Лора
16:29 24.02.2021
4 стрида
Коментиран от #5
16:37 24.02.2021
5 един от стадото
До коментар #4 от "стрида":
..с голяма адамова ябълка, нали. Най- красивите ''тайлантки'' са такива. Ама най- вкусната тайландска гозба готвят ония тайландки дето са хап за страх..18:33 24.02.2021