Необходими продукти:
900 г смляно свинско месо
1 голямо яйце
1 с. л. едрозърнеста горчица
1 скилидка чесън
1/4 ч. ч. магданоз
1 с. л. черен пипер
1 с. л. червен пипер
1 с. л. кимион
1/2 с. л. сол
Начин на приготвяне:
В голяма купа смесете наситнените чесън и магданоз, солта, кимиона, черния и червения пипер, горчицата и яйцето, и разбъркайте добре. Добавете месото и отново разбъркайте, докато подправките и каймата се смесят добре, пише bonapeti.bg.
Гребнете със супена лъжица от сместа и с навлажнени ръце оформете кюфтенца.
Подредете ги в тава, върху хартия за печене, на разстояние едно от друго.
Печете около 20-25 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна, докато кюфтенцата станат златистокафяви.
Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 10 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Заслужава, си свинаря
16:09 28.02.2021
2 шеф
Щото друго различно освен нея не виждам в рецептата.
16:19 28.02.2021
3 Грух Джуланов
Коментиран от #6
16:37 28.02.2021
4 Интересно
Коментиран от #5
16:46 28.02.2021
5 Брендилия
До коментар #4 от "Интересно":
Що..? Чесънът е чесън, ама лук17:00 28.02.2021
6 АНОНИМЕН
До коментар #3 от "Грух Джуланов":
Имат си и чехите много добри попадения, но това дето са изкопирали от немците вярно е - не става! Някои са порнография за нашия вкус и то много меко и с уважение казано!17:39 28.02.2021
7 Йозеф
18:20 28.02.2021
8 Яжте сега
18:34 28.02.2021
9 Реалист
21:25 28.02.2021
10 ГЛАМАРИ
22:12 02.03.2021