2 Март, 2021 10:05 2 602 2

Рецепта на деня: Солени еклери с кашкавал

  • солени-
  • еклери-
  • кашкавал-
  • предястие-
  • какво да сготвя

Идеални за закуска или за предястие

Рецепта на деня: Солени еклери с кашкавал - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

250 мл. вода

80 гр. масло

150 гр. брашно

4 яйца

1 жълтък за намазване

Щипка сол

Черен пипер

150 гр. рендосан кашкавал

Чубрица и ленено семе за поръсване

Начин на приготвяне:

Включете фурната на 220 °С.

В тенджера сложете водата, маслото, солта и черния пипер. След като заври, отдръпнете от котлона и изсипете брашното.

Бъркайте интензивно с лъжица, докато получите еднородна смес. Върнете на котлона и продължавайте да бъркате за още една минута. Отдръпнете от котлона, сложете едно яйце и разбийте с миксера.

Добавете следващото яйце и пак разбийте и така с четирите яйца.

Изсипете кашкавала. Пуснете отново миксера.

В тава, върху хартия за печене с ч.л. взимайте от сместа и оформяйте топчета в тавата. Намажете с разбит в малко вода жълтък и намажете топчетата. Отгоре поръсете чубрица, ленено семе или сусам. Печете 20 мин. Извадете от фурната и сложете върху решетка да се охладят, пише Lunchbox.eu.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хермес

    1 0 Отговор
    Трудна рецепта, но ги обожавам, солен вариант, не знаех че има, кое е трудното, енергичото и майсторско бъркане на тестото, за да се отдели от съда...!?
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.