Last news in Fakti

1 Март, 2021 19:27 11 574 23

Юлияна Кънчева изхвърли сестра си на улицата

  • юлияна кънчева-
  • топ модел-
  • сестра-
  • взаимоотношения-
  • ирина

Топ моделът и настоящ преподавател в НБУ изуми всички с тази жестокост

Много тежки се оказаха отношенията между Юлияна Кънчева и сестра ѝ Ирина. Топ моделът изуми всички с реакциите и отношението, които има към по-малката си сестра, която е бивш продавач-консултант в столичен магазин, пише таблоидът "Уикенд".

През 2019-та двете губят майка си и точно тази загуба ги противопоставя една срещу друга до такава степен, че картинката е чак грозна. Едва ли ще останете много изненадани да разберете, че повод за дрязгите между двете са имоти за милиони в центъра на София, които трябва някак да си поделят.

Напрежението между Юлияна и Ирина ескалирало до такава степен, че двете са стигали дори и до физическа саморазправа. В спора между сестрите се намесил и известният дизайнер Жоро Пентаграма, който е съпруг на Юлияна, а от брака си с нея има 15- годишно момче. Пентаграма взел страната на жена си и дори заплашил с бой журналист от Нова телевизия, който имал желание да разследва сложната ситуация и да помогне на Ирина.

Жената била сигурна, че сестра ѝ Юлиана Кънчева я е лишила от наследство с пълномощно, написано на летяща хартия, докато тя се е лекувала в две болници след тежка хирургическа операция.

"Претърпях тежка операция на белите дробове – онкологична. Наложи се да се лекувам последователно в две болници - "Бургасмед" и "Софиямед". Когато се прибрах от болниците и последвалото лечение, ме очакваше неприятна изненада. Заварих врата на апартамента заключена, бравата - сменена, а дрехите ми бяха изхвърлени.

Обадих се на сестра ми, защото нямах представа за случилото се. След смъртта на майка ни нямам други роднини. Видяхме се с Юлияна. Тя ми показа някакво завещание, което според мен не е нотариално заверено, просто един лист хартия. Имам и свидетел – мой приятел беше с мен, когато това се случи. Завещанието и прехвърлянето на имотите е станало през 2017 г. Тогава майка ни още беше жива. Юлияна каза, че съм ѝ причинила артрит, че двете не сме се разбирали, че не съм се грижела за нея, макар че живеехме заедно в един от апартаментите ни, който се намира на ул. "Осогово" 68.

Истината е, че не сме се карали – просто имахме възрастови различия на поколенията, както се казва. На ул. "Чипровци" 3 имаме къща. До там също достъпът ми е напълно отрязан. Семейството притежава още имоти в центъра, които отдава под наем, в това число и хостел близо до Женския пазар. Абсолютно всичко е прехвърлено на Юлияна, без аз изобщо да подозирам. Нямам идея кога може да е станало. В някои сгради участват братовчеди и сестра ми. Мен обаче ме няма никъде – все едно не съществувам!

Майка ни почина на 18 септември 2019 г. Може да се каже, че след кончината ѝ започнаха проблемите със сестра ми. Бях в болницата, когато тя позвъни, за да каже, че мама си е отишла. Лекарите не ме пуснаха за погребението, защото бях с дренажи, с маркучи по гърба и трудно се движех. Излязох от здравните заведения половин човек, с инвалидна група. Върнах се в София в края на октомври и разбрах, че не мога да вляза в жилището ни. Това ме разби психически. Болката беше по-голяма от тази, която изпитвах след операциите.

Временно ме приюти един приятел, но не мога да живея с години при него. Трудоустроена съм и карам на инвалидна пенсия, плюс част от един наем. Изхранвам се с минимални пари, при условие, че семейството ми разполага с имоти за милиони", споделя пред изданието Ирина, която недоумява как може да бъде лишена от нещо, което ѝ се полага по закон.

"Аз живея при приятел и трябва да напусна, защото идва дъщеря му. В уличен контейнер ли да ходя да спя? Как може да бъда лишена от това, което ми се полага по закон?", жалва се по-малката сестра, която прави проверка за състоянието на имотите и в Агенцията по вписванията. Оказало се, че всичко се води на името на Юлияна Кънчева. Изпадналата в безизходица 45-годишна жена се чудела как ще излезе от тази ситуация и дали ще успее да оспори завещанието. Пари за адвокат на този етап няма, освен това ѝ роднините ѝ постоянно я плашели, че отвори ли си устатата, ще я изкарат я алкохоличка, я наркоманка.

"Не искам да издавам лични тайни от живота на сестра ми. Не искам да я наричам с думи, каквито тя използва към мен. Не ѝ завиждам. Нямам съпруг, но съм имала дълготрайни връзки. Не мога да имам деца по медицински причини. За мен Юлияна и племенника ми бяха всичко – единствените. Но явно вече нямам и тях. Звънях ѝ по телефона. Тя ми отговори: "Аз не познавам такава". Искам да я помоля, да не бъде лош човек, да бъде сестра и християнка", с тъга в очите обобщава ситуацията по-малката сестра.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Красива и зла

    42 3 Отговор
    Така не се прави,има и други начини..
  • 2 Димитър

    64 3 Отговор
    Няма как да я лишат от наследство, да ги съди, ще го спечели със сигурност.

    Коментиран от #11, #15

  • 3 Малеййййй. И га си и буклуците

    52 2 Отговор
    Са таа юлиана и пентаграма залепил се като пиявица за милиончетата..
  • 4 Димитре,болна е

    34 3 Отговор
    Изтормозена,откъде сили за дела и пари за адвокати? Тя разчита на сестра си,ако намерят допирна точка,това е решението..
  • 5 Бомбето

    9 26 Отговор
    Абе явно има нещо гнило.
    Напълно е възможно сестрата Иринка, да шмърка, или да си порка.
  • 6 Тулуп

    19 1 Отговор
    Български селяндури.
  • 7 Нормално за етноса

    24 1 Отговор
    За пари тези и майките си продават.
  • 8 555

    6 14 Отговор
    Хайде, хайде и, аз същия проблем, само че аз не мога да си получа наследството от една мързелана, която цял живот не е работила и един апартамент не можаха да купят, така че не подкрепяйте безрезервно изхвърлена та госпожа.
  • 9 Циганска, работа

    10 1 Отговор
    За имоти да се караш, няма ли некой съсет юрист госпожата.. явно е рано ги е хванала склероза та....!
  • 10 Огън да ги гори

    20 1 Отговор
    Сестри и братя..... алчни за всичко...!
  • 11 Хе хе

    16 1 Отговор

    До коментар #2 от "Димитър":

    За съжаление, това е България! А в България, може всичко! А най-много вървят незаконните неща! Жалко!
  • 12 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    17 1 Отговор
    Това е изпитание-кармично,което може да доведе до тежко наказание от съдбата!Ако участниците не го разберат и не се помирят пред съдбата,а не пред обществото ,или законът човешки,това семе ще бъде жестоко наказано!Всеки,който участва в това изпитание и не се смири също ще бъде наказан жестоко!На вас говоря,не на тях!те отиват към пъкъла,а вие така възпитавайте децата си и така ги дарете с наследство,че да има на всеки по равно!А,после каквото нареди съдбата,а тя към такива е Благосклонна!
  • 13 наглост

    17 1 Отговор
    Няма такъв закон, който да ти отнеме всичко .....трябва помощ за тази жена. Дано има някой адвокат, който да има добро сърце и необходимият опит, за да помогне Справедливостта да възтържествува.

    Коментиран от #14

  • 14 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    11 1 Отговор

    До коментар #13 от "наглост":

    Адвокат с Добро сърце.......Човек с добро сърце би станал Без дом,но не и адвокат!
  • 15 Правни неволи

    11 1 Отговор

    До коментар #2 от "Димитър":

    Бедата е там, че когато се водят дела за имоти, съдебната такса се изчислява в проценти от стойността на имота. Тези сестри са наследници на недвижими имоти за милиони. Затова онази, която трябва да заведе дело ще бъде принудена да плаща хилядарки за съдебни разноски. Но дали ги има? Спомнете си колко много хора си загубиха апартаментите дори в онези случаи, при които не беше трудно да се докаже, че някой ги е ограбил чрез фалшиви документи, без собствениците дори да подозират какво се върши. Ограбеният завежда дело, но законите ни са такива, че мошеникът може да обжалва непрекъснато. И ограбеният в даден момент вече не успява да плаща разноските, не спазва срока за обжалване и така си губи имота. Законът трябва да се коригира, за това много се писа, но все не остава време да се обсъдят и гласуват онези мерки, които защитават интереса на обикновения, честен гражданин.
  • 16 big

    4 0 Отговор
    Да, грозно е! Още повече, че истинските лоши взаимоотношения са били далеч преди това, а човешката лакомия няма граници! В моето семейство тези отношения, борба за пари и имоти, не са чужди. Така беше: с майка ми и брат и; жена ми и нейния брат; предполагам същото ще се случи и между сина и дъщерята. Тази борба включваше всичко: кражби, настройване едни срещу други. лъжи, облагодетелстване приживе, но не съм чувал за фалшифицирани документи! Много е важно и кой е гледал майка им! В края на краищата те са сестри и не е този начина, но винаги има едно НО ....
  • 17 Броко

    3 5 Отговор
    С един гол лист хартия неможеш да накараш никой съдия по вписванията да ти впише имота в регистъра. Нещата са съвсем други най вероятно малката сестра е нередовна и родителите наистина са нямали избор. Дори голямата да и подари някой от имоттите малката ще го загуби, щом са стигнали до там.Най вероятно Ирина е правила много глупости преди това.
  • 18 Юрист

    1 1 Отговор
    Независимо от завещанието, като пряк наследник сестрата има право на запазена част, тъй, че може да развали завещанието до размера на разполагаемата, част, с която е имал право да се разпорежда наследодателя.

    Коментиран от #19

  • 19 Броко

    3 0 Отговор

    До коментар #18 от "Юрист":

    Ако имотите са прехвърлени с пкупко-продажба от родителите на едната дъщеря другата нищо не може да направи.
  • 20 цербер

    0 0 Отговор
    Топ моделката и настояща преподавателка в НБУ изуми всички с тази жестокост.
  • 21 глоги

    0 0 Отговор
    пълномощно, написано на летяща хартия ..... НАПИСАНО НА ХВЪРЧАЩ ЛИСТ ХАРТИЯ. Хартията не е птица.
  • 22 Бате Панко

    0 0 Отговор
    Гарантирано от Юла Цигойнерката и жалкото и мъжле.
  • 23 Деси

    0 0 Отговор
    Нищо не е такова каквото изглежда.Истината може би е друга "Ние сме полусестри с Ирина. Нейната фамилия е Павлова. Тя е дете от втория брак на майка ми. Има си жив баща, който живее в Пловдив и брат и сестра по бащина линия."