2 Март, 2021 09:41 3 820 23

Таня Боева: Не съм в „пенсия", получих награда

  • таня боева-
  • награда-
  • пенсиониране-
  • поп фолк звезда-
  • позиция-
  • заслуги

Певицата изказа своята позиция, след новината, че е първата пенсионирана фолк звезда

Певицата Таня Боева изказа публично своята позиция, след като преди няколко дни в медийното пространство плъзна новината, че е първата пенсионирана фолк звезда.

Изпълнителката даде старт на своята кариера на сцената на „Златния Орфей“, където завоюва престижното отличие „Първа награда за млад изпълнител“, което е и повод да попадне в списъка на Министерството на културата, заедно с много други певци, на които ще бъдат изплащани ежемесечни суми за заслуги в продължение на три месеца.

Ето и написаното от певицата в личния ѝ профил, публикувано без редакторска намеса:

"На вниманието на тези, които живо се интересуват! Разбира се, че не е "пенсия" . От Министерството на културата точно, кратко и ясно са се обосновали в изказа си : " Награда за специални заслуги и принос в изкуството" ! (срок- 3г. " пенсията" има ли срок!)
И до днес, най-горда и оценена се чувствам от Приза " Първа награда за млад изпълнител" на легендарния фестивал "Златния Орфей". Само на 21 , с целият живот и кариера пред мен, бях удостоена с най-голямото отличие, в най-престижния фестивал, от 13- членно жури ,начело с Йорданка Христова и Емил Димитров. Тази награда промени представите ми за това кое е трудно и възможно...накара ме да повярвам, че мечтите се сбъдват и че няма невъзможни неща. Когато човек е упорит, трудолюбив, последователен и работи за мечтите си!
Типично в "хищническо- журналистически стил", с ясното съзнание, че "новината" ще бъде сигурно и бързо изконсумирана, авторът на първо-статията, съзнателно оформя заглавието така.Знае че точно това ще удовлетвори жаждата, вкуса на читатателя у нас. (Типично - българска народопсихология .) Знаейки прекрасно, че на никой не му е интересно кой какво е спечелил. Това само по себе си би била една чисто позитивна новина! А кога Вуте се е интересувал какво е спечелил "комшията"! Друго си е добрата, никого интересуваща и радваща новина да се поизкриви и да зазвучи гротескно, негативно, загрозяващо, състаряващо ... И ето, Хоп- "Наградата" се превръща в "пенсия"- право в десятката! Вуте вече е доволен ," новината" се множи и размножава! :)
Всеки сам себе си определя какъв е! А какъв си се разбира от това, коя енергия те "храни".
Тест: Теб,кое те нахрани ? "Наградата" или " пенсията" ?!

ПС: Приемам с любов и благодарност: уважението и почитта, с която съм удостоена от Министерството на културата! 25години след приза от "Зл. Орфей" ! Благодаря за наградата!
А, кой как ще я нарича, уважи или омаловажи си е единствено и само негов проблем! Мир вам! "


Поставете оценка:
Оценка 1 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 награда

    12 7 Отговор
    най добра гилф на 2021

    Коментиран от #8

  • 2 Дельо Хайдутин

    8 2 Отговор
    Награда за чалга.ха ха ха
  • 3 Таня, другия Майкъл

    6 8 Отговор
    Бе как Таня, ти си на 54,още бая имаш да бачкаш. за пенсия, 21 век, е века на,, приключенията,, такива е нямало дори по времето на Том Сойер, защото , никой вече няма огради, за да ги боядисва, лето. 21 Господне, очакванията са, да има повече мухи, които да унищожат,, ковида,,...!
  • 4 Мутренска държава

    12 5 Отговор
    За пенсионерите с 40 г стаж няма пари за да им преизчислят пенсиите, а за чалгарите с огромните хонорари и бакшиши има.
  • 5 ГРАД КАЗАНЛЪК

    4 11 Отговор
    госпожа ТАНЯ БОЕВА е ВЕЛИКА певица една от истинските ЛЕГЕНДИ и ЕМБЛЕМИ на българската музика с ВЕЧНИТЕ хитовете които е направила заслужава всички награди в музиката но може би това че милиони хора ис цяла БЪЛГАРИЯ обичаме нейните песни и творчество е най голямата награда хората и слет 100 ще си припяват тези незабравими класики велика певица

    Коментиран от #7, #10, #12, #20

  • 6 РАДИО ЕЛТО

    2 1 Отговор
    пее песен ИМАШ ЛИ ПРИЯТЕЛИ👌👌👌👌👌👌
  • 7 РАДИО ЕЛТОх

    7 3 Отговор

    До коментар #5 от "ГРАД КАЗАНЛЪК":

    велики саЍ ЛИЛИ ИВАНОВА ПАША ХРИСТОВА бог ДА Я ПРОСТИ и други но н и попчалга фолка а ти не си цяла БЪЛГАРИЯ разбра ли бе ГЕНАДИ
  • 8 Свещена простота

    6 2 Отговор

    До коментар #1 от "награда":

    Тя е само на 47, бе, какъв ГИЛФ?! Не използвай понятия чието значение не знаеш.
  • 9 С 40 г стаж

    2 6 Отговор
    Зависи кво си работил, да не си подпирал едно веце през това време, може да имаш една година стаж, на такава работа, че да ти вземат здравето и всичкото, кел файда после пенсия и болести...но някои болни и алчни търтеи, са намерили начина, който мислят че е лесен и приходен, който и без пари са го работили.... а на истинския певец и творец, хич не му е лесна работата, ако някой си мисли, че е....!
  • 10 Анти чалга.

    8 1 Отговор

    До коментар #5 от "ГРАД КАЗАНЛЪК":

    Я стига с тази чалга . Аман от тебе. Само чалгия. Нищо друго.Какви награди , и хитове . Това бе е музика. Ще припяват само чалгарите , ако ги има след 100 години.И това не е класика. Стига нарича тези песни така .

    Коментиран от #11

  • 11 РАДИО ЕЛТО

    3 2 Отговор

    До коментар #10 от "Анти чалга.":

    нарочно го прави а чудно как работи в ПЕРУН как се държи с клиентите но изглежда братовчедд му му е първи братовчед и го е взел по милост
  • 12 Гзт

    6 1 Отговор

    До коментар #5 от "ГРАД КАЗАНЛЪК":

    Тая да те вземе на един остро със нейната награда , и така наречените класики , и да си ги слушате там .Ти ще береш банани и ананаси , за ядене а тя щети пее без пари.

    Коментиран от #13

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Михал

    1 5 Отговор
    Дърта маруля, но е за предпочитане е пред други....!
  • 16 Гост

    5 2 Отговор
    На какви пари се е осигурявала госпожата, и колко години?
  • 17 Гост

    4 2 Отговор
    Шлосерите с 40 г стаж получиха по 50 лв награда. Каката с микрофоня получава награда 700 лв всеки месец, доживот.
  • 18 РЕМОНТА НА НОСЪТ

    3 3 Отговор
    НЕ СКРИВА ПЕНСИОННАТА ВЪЗРАСТ
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 бАННЕТЕ ГО БЕ

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "ГРАД КАЗАНЛЪК":

    Що не се.... бе долен чалгар, СПРИ ДА СПАМИШ!!!
  • 21 оооо

    2 2 Отговор
    Таня ЧикиБоева, хахаха.....
  • 22 докторДулитъл

    2 1 Отговор
    Май-муна беше, май-муна остана и пари й дават. Цирк!!!
  • 23 копи пейст

    0 0 Отговор
    В съседните на България страни – Турция, Гърция, Сърбия, Македония бяха създадени съвременни музикални стилове, основани на фолклора на съответните народи. От този вид е съвременната попмузика в Гърция – “елиники травуда”, за чийто баща с основание може да се приеме големия гръцки композитор Микис Теодоракис. Като следствие от безкрайно убитото национално самочувствие, от дълго време в България само се копират чужди музикални форми. В резултат на това ние се обогатихме с нови музикални жанрове от вида “стара градска музика”, която копира музика от Чехия, Украйна, Германия, Франция и др.; “естрадна и забавна музика” основана на копия от Италия, Англия и САЩ и напоследък “чалга”, основана главно на цигански, турски и гръцки напеви и съпровод. Истинското музикално наследство на българите обаче тъне в забрава и постепенно изчезва. От това губят не само българите, от това губи Европа и света, защото културното разнообразие се унищожава.