2 Март, 2021 16:55 2 989 11

Кучето решава проблемите ви със съня

  • сън-
  • куче-
  • легло-
  • безсъние-
  • инсомния-
  • домашен любимец

Ето как кучетата ни помагат да спим по-добре

Кучето решава проблемите ви със съня - 1
Снимка: Shutterstock

Повечето собственици на кучета разрешават на домашните си любимци да се качват в леглото им и дори да спят там, въпреки че част от тях не си го признават. Ако имаш куче или обмисляш да си вземеш такова, запознай се с няколко съществени причини да споделяш леглото си с домашния си любимец – това ще ти помогне за редица неща, включително и с проблемите със съня. Кучето безспорно е най-добрият приятел на човека.

1. Кучетата са в състояние да намалят чувството за тревожност и безпокойство, а това улеснява заспиването

Кучетата са популярни с това, че намаляват нервността и помагат на хора с тежки тревожни разстройства. Най-малкото, грижата за кучето кара собственика да излиза навън и да живее пълноценно живота си, но също така създава спокойствие през деня и вечерта. Ако позволиш на кучето си да спи в леглото ти, това може да ти помогне да спиш по-добре и да се чувстваш по-спокойна.

2. Кучетата ни помагат да се чувстваме защитени

Когато човек си вземе куче, обикновено започва да се чувства по-сигурен. Дори и декоративните породи са в състояние да те предупредят за предстояща опасност с лай, дори и да не могат да те защитят. А колкото по-близо го допуснеш да е до теб, толкова повече се засилва чувството за сигурност. Така, ако кучето е до теб в леглото, ще можеш да заспиш много по-лесно.

3. Кучетата обожават да бъдат глезени

Кучето винаги ще е много щастливо и благодарно, когато му позволиш голяма близост с теб. Това, че виждаш щастливо едно от любимите ти създания ще ти донесе доза щастие преди сън.

4. Кучетата даряват уют и топлина

Възглавниците и меките завивки са уютни и топли, само че те въобще не могат да се сравняват с топлината, която е в състояние да ти даде едно куче. Меката му козина и обичта му са незаменими. Доста от собствениците си признават, че пускат кучетата да спят в леглото им, за да ги топлят през нощта. Все пак телесната температура на кучетата е по-висока от човешката. Даже и едно малко кученце ще те накара да се чувстваш доста по-удобно.

5. Кучетата гонят депресията

По абсолютно същия начин, по който облекчават чувството за тревожност, е доказано чрез изследвания, че кучетата са в състояние да намалят симптомите на депресия при всеки човек. Този домашен любимец предлага безусловна любов, а това, че има за кого да се грижиш, те кара да се чувстваш още по-добре. Много специалисти твърдят дори, че кучетата намалят високото кръвно налягане. Тези неща ще ти помогнат да спиш още по-добре.

Нека обобщим - кучетата помагат при безсъние. Този проблем може да бъде много сериозен и даже може да доведе до сериозни или хронични здравословни проблеми. Част от тях са затлъстяване и диабет, затова, ако имаш проблем със съня, трябва възможно най-бързо да потърсиш решение. Един чудесен вариант е да оставиш кучето си да спи до теб. Това като цяло е добре за психическото ти здраве. Ако основните причини за безсънието ти са притеснения или тревожност, като просто позволиш на косматия си приятел да си легне до теб в леглото, ще ги пребориш с лекота.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 отврат

    9 22 Отговор
    Това да си кучкар е най-унизителното нещо. А 80% от Ганчовците са кучкари. Спят с песовете си, а някои дори си купуват мъжки едра порода и викат, че съпрузите им карали тира по цял месец.

    Коментиран от #9

  • 2 БАСТА ФАКТИ

    8 10 Отговор
    най-веке решава проблемите със сеска га е мъжко.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Мюмюн

    7 2 Отговор
    Имаме тука у катуна три песа-кръстил съм ги Кашмир, Балтон и Файтон. Щото първия, кат легне до мене, топли ва. Козината му е една такава мека, нищо чи мирише на пръжки.Кат родобски губер е. Втория пес му викам тъй, щото е тежък и като захлупи чавето с тялото си, то горкото не мож са обърне, ама топло държи. А Файтона е неустановен откъм произход кучак, ама едър кокал има и лапетата го яздят кат боен кон насам натам. Убаво е чиляк да има хайванчета у къщи, весело е.
  • 6 Варна

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Андреа":

    Евала.....😄 Зими си кучи, дет лай само, да ни хапи.
  • 7 Донякъде

    3 0 Отговор
    Може да се каже, но повече ме успокоява друго....!
  • 8 Много

    4 0 Отговор
    Е изпростял матряла,като чета коментарите.Тотални дегенерати
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Мяу

    1 0 Отговор
    Аз обичам котки. Чиба!
  • 11 цербер

    2 0 Отговор
    Преди жените спяха с мъже,а сега с кучета. Бебета от кучета не се раждат. А едва ли куче ще задоволи жена. Отвратни времена и разбирания налазиха страната ни. Вече гледат кучета вместо деца. Кучетата не искат дрехи,учебници и училище.