Last news in Fakti

4 Март, 2021 11:00 14 908 23

Маги Халваджиян стана винар

  • внучка-
  • вино-
  • винар-
  • маги халваджиян-
  • кай-
  • продуцент-
  • магърдич халваджиян

Едната напитка се казва също като внучката на продуцента - Кай

Маги Халваджиян влезе в бизнеса с вина, написа HotArena.

Преди две години му хрумнала идеята да започне да произвежда любимата си напитка - просеко, която е предпочитана от богатите и известните. В момента продуцентът предлага на пазара три вида като цените започват от 22,90 и стигат до 32,90 за розето, което се предлага в луксозна кутия.

Едната напитка се казва също като внучката на Маги - Кай, която се роди в края на 2019 година. Макар продуцентът да не е имал намерение да кръщава на нея вината си, се получило съвпадение.

Когато синът му Бедрос и снахата Алекс съобщили на щастливия дядо и жена му Кремена, че новородената им дъщеричка е кръстена Кай, Халваджиян направо се стъписал: 'Моето просеко се казва Кай", а то се случило доста месеци преди появата на детето. Веднага след това той започнал да звъни на италианците, за да им каже за щастливото съвпадение. Той ще подарява всяка седмица на победителя в Капките от своето просеко.


То се произвежда в Италия и по-специално във Венето. Съдружниците на Маги са италианци, с които той се познава от години. Както е известно, майката на продуцента от дълги години е на Ботуша. Бившата балерина след смъртта на баща му се жени за богат италианец. Маги също е живял там, когато е бил на 22 години. Отива с идеята да учи режисура, но баща му умира внезапно от инфаркт и продуцентът се разделя с мечтата си да следва, а започва да работи, за да помага на майка си и брат си Джуди, който тогава е само на 14 години.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Убиват ви

    16 6 Отговор
    Вижте самолетите как шарят небето, не случайно. Убиват реколтата и нас, ама ние си блеем и гледаме само надолу.

    Коментиран от #2, #7

  • 2 трактат

    10 6 Отговор

    До коментар #1 от "Убиват ви":

    Стига с това шарене не тези самолети.Достатъчно е един да се изкашля без маска в метрото или препълнен автобус и айде изначале.Едно дете да иде болно на ясла или градина прехванало от родител и самолета виновен.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 пенсионер

    19 0 Отговор
    аз пък мислех, че е специалист по халвите и локумите......
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 При

    17 1 Отговор
    потомствени винари от стотици години , каквито има не малко в Европа , спазващи дългогодишен опит и традиции и учещи постоянно нови неща , той щял и той хоп - троп , винар да става ?! Кой ще му пие виното ?

    Коментиран от #9

  • 9 Stéphanie 🎲

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "При":

    И на мен ми се вижда доста смела идея,то така се става винар😂😉Най малко трябва да познава тази материя винопроизводителят е преди всичко специалист в лозя и вино. Той е едновременно лозар и експерт по винопроизводство. На лозето си винопроизводителят контролира всички етапи на лозарството: .Има някой много редки сортове грозде които са почти изчезнали смяна на климат ,мана...Да не пиша че френското е най добро .Ако е пушач забрави нос 😉 вкус ... Трябва да знаеш много голяма е конкуренцията 😂като цените започват от 22,90 и стигат до 32,90 за розето 😉 за тези пари бедна ми е фантазията какво ще е виното 😜 Като бизнес е прекрасна идея и много рискова....
  • 10 Ивайло

    8 1 Отговор
    Аз пък си помислих, че е станал халваджия и бозаджия!!! С това има най-голям опит, хахаха!!!
  • 11 нако

    3 0 Отговор
    Е те това се казва арменска работа !!! Тя става като потвърждение на вица за Киркор , Гарбед и кремовете . Както казват "хайцте" , твоите сънародници , че виното им е хубаво , а конякът им не ! Да , ама са известни с коняка !!! Така , че те съветвам да си купуваш арменско вино !!! Жабарите нямат хубави вина ! Френците са и винари и отлични производители на винени продукти !!! Така е , въпреки , че
    от пучи масали и лакърдии повече се печели !!!

    Коментиран от #15

  • 12 Бабикян

    2 0 Отговор
    Наздраве!
  • 13 Непрокоспани опити

    2 0 Отговор
    Напразни напъни
    Жабата няма копитата на коня....
  • 14 АНОНИМЕН

    3 0 Отговор
    Вино което "доферментира" след добавка на мая/дрожди/ и захар означава само едно: конски тропот в главата на сутринта +звезди и жълто-зелени кръгове пред очите! И зелева чорба не помага! Ако обичате виното и имате поне малко мозък пийте само "сухо" вино, т.е. БЕЗ ОСТАТЪЧНА ЗАХАР! И да - задължително от сигурно място! Всички шампоански, полусладки, полусухи и прочее г+++рии са поразяващи повече или по-малко!
  • 15 АНОНИМЕН

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "нако":

    Коняк е името на френско градче на няма и 50км от Бордо! Коняк като напитка е : гроздова ракия два пъти дестилирана в класически меден казан/без колони/! При втората дестилация се отделят първите 1-2% заради метанола и етилацетата, както и опашката с маслата! Концентрата на около 65% алкохол отлежава в дъбови бъчви за Х години! Според годините са и звездите на етикета После преди бутилиране го разреждат до 40%! Има и бърз начин за отлежаване, оцветяване и овкусяване, но ще пропусна - има го в учебниците на УХТ-Пловдив и не само!

    Коментиран от #16

  • 16 Stéphanie 🎲

    0 1 Отговор

    До коментар #15 от "АНОНИМЕН":

    Да не живееш във Коняк така е за около час съм там от Бордо зависи дали има бушон .Имам няколко бутилки cognac Hardy ,Cognac Napoleon кофре със чаши доста скъпо но си струва за ценители и хора които пият по малко но качествен алкохол .За арменски коняк не съм чувала може и да има ама ще да е като българският такъв 😉😜мислиш че пиеш коняк

    Коментиран от #18

  • 17 ссср

    2 0 Отговор
    винар, овчар, свинар,гаидар ,ще става какъвто иска като има балами да му гледат глупостите.
  • 18 един от стадото

    3 0 Отговор

    До коментар #16 от "Stéphanie 🎲":

    Арменяк е ерменския и се пие от олигарх нагоре, до Путин. Поморийския винен дестилат отлежал 30г в дъбови бъчви, взели своето от него, но дали тяхното на него беше част от армаганите на Иван Костов кога ходи на гости на Путин 99та мисля беше. И какъв е тоя НАПАЛЕОН пред едно истинско Хенеси или Курвоазие с една Кохиба между пръстите. Питай Боко или Черепа. Те си падат по тоя тертип..
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 КРАДЕЦ

    1 0 Отговор
    ТОВА НАЙЛО Е ЗА ЗАТВОРА , КРАДЕ ТРУДА НА ДРУГИТЕ !
  • 21 СМЕТ

    0 0 Отговор
    парите го направиха чалгар НО ТЕ НЯМА ДА ГО НАПРАВЯТ ВИНАР !НЯМА НАСТРОЕНИЕ В НЕГО ЗА ДА Е ВИНАР , СТАВА САМО ЗА АЙДУК !
  • 22 Гост

    0 0 Отговор
    Хоби на богат човек, който дискретно се фука. Жена му му нареди къщата в абсолютен кич и я представи в сто списания за връх (ама на балканския мутро-тъскан-ривайвъл). Наеха една вила в Италия, та поканиха сто човека, но целия им живот е лишен от смисъл, защото му липсва дълбочина в куртурен аспект (в професионален не е така, ако им харесват халтурите, които правят). И вече са експерти по Италия, вкус, история, изкуство, и... вино. Е да, ама не. Имат си заведения да си го предлагат, но бизнес тук не може да стане смислен, тъй като има професионални търговци, компетентни, с портфолио, с адекватен достъп до пазара, ценова и търговска политика и т.н. и т.н. Между две шоу-та няма да развият марка или да я развият значимо, дори да се напънат още/ с още марки и ценови нива Не става така. Затова виното на този Маги е една глупава богаташка фукня, но само за неразбирачи на пазара и на виното чисто като характеристики на продукта. У нас вече има достатъчно богати хора, които сме обиколили огромен брой световни винени дестинации и имаме познания повече от много набедени сомелиери и смятам за смешно и обидно за самия Маги да прави такива женски ала-Барби чупки и стойки как има вино и се ангажира да подвежда и италиански "партньори".
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.