7 Март, 2021 12:06 9 019 38

Икебаната изригна срещу Рут Колева: Затвори си тъпата уста, не съм пенсионер

  • деян неделчев-
  • деян неделчев-икебаната-
  • икебаната-
  • рут колева

Колоритният изпълнител излезе с гневен коментар на писмото на Рут Колева и изпълнителите у нас

Отвореното писмо на Рут Колева, подписано и от голяма част от поп изпълнителите в страната, бе последвано от среща при премиера Бойко Борисов. Обещаните 4300 лв. на близо 1000 музиканти отприщиха дискусия "За" и "Против". Според Хазарта компенсации трябва да получат само тези с декларирани доходи, а Слави Трифонов пък определи обещанието за помощ като чиста предизборна кампания.

Деян Неделчев, известен и като Икебаната, пък се възмути силно от част от писмото на Рут и компания и сподели мнението си в своя Фейсбук профил, пише plovdiv24.bg.

"Вижте отвореното писмо на Рут Колева към министъра на културата Банов по повод безработните музиканти. Това, което мен много ме подразни в писмото на "Голямата" Рут, която вече прекалява с изказванията си по повод моето и по-старото поколение, е следният абзац -

"Вие не сте певец от "Златният Орфей" в пенсионна възраст, вие сте активен млад човек, работещ здраво като всеки друг гражданин, но за вас (за разлика от почти всички бизнеси) закрила и подкрепа няма."

Аз не съм стигнал пенсионна възраст и тези награди за "Златният Орфей" не са за пенсии, а за принос към БГ културата, скъпа моя Рут. Ти, Рутке, може да си мечтаеш за такъв фестивал", пише Икебаната и продължава:

"Аз не съм виновен, че съм се родил по времето на "Златният Орфей", а се гордея, че съм част от това велико поколение музиканти. Мога да кажа на "великата" Рут Колева, че тя може само да съжалява, че не се е родила по това време и че много е изпуснала. Защото "Златният Орфей" беше класа и голям професионализъм. А не като сега излюпени музикантчета, които с нищо не можеш да ги запомниш - нито като глас, нито като песни, нито като харизма. Та Рут да си затваря тъпата уста и да мирува, и да не се мисли за богоизбрана, защото не е такава. "Златният Орфей" беше затрит от новите правителства и разрушиха страхотния летен театър, за да построят мол или хотел. Аз съм плакал, защото БГ културата се унищожава. Ние се гордеехме със "Златният Орфей", както и италианците до ден-днешен със "Сан Ремо". И си го имат вече 71 години, а ние едва 30 г. имахме "Орфей". Та, Рут, моля те, замлъкни и си затвори плювалника, ако обичаш, защото се вижда, че нищо не ти е ясно".

ВИЖТЕ ОТВОРЕНОТО ПИСМО НА РУТ КОЛЕВА КЪМ МИНИСТЪРА НА КУЛТУРАТА БАНОВ ПО ПОВОД БЕЗРАБОТНИТЕ МУЗИКАНТИ,И ТОВА ,КОЕТО МЕН...

Публикувахте от DEYAN ANGELOFF-ДЕЯН НЕДЕЛЧЕВ в Събота, 6 март 2021 г.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 33 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    67 3 Отговор
    Тия бездарници, дори монтирани на герберастката хранилка, която ни щави Нас, пак са недоволни.

    Коментиран от #8

  • 2 Днес по

    73 1 Отговор
    БНТ се хвалеха как ходили до Зинзибар, а вие балъците плащайте с данъците си.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 митко щерефф

    46 4 Отговор
    Деян на младини имаше хубави песни, после нещо превъртя и мина на другия бряг...и взе да пее абсолютни глупости.
  • 5 Мухаха

    23 34 Отговор
    Българската музика е подходяща само за умствено изостанали, които не знаят втори пък какво остава за трети език.

    Коментиран от #15

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Икебаната

    11 21 Отговор
    Аз не съм пенсионер аз съм пендиОНер!
  • 8 Не са бездарници

    29 3 Отговор

    До коментар #1 от "ТаУмВзе":

    Различно талантливи са,но искат на всеки да дадат като на тези хилядата.Ако хвърлиш на 5 кучета 3 кокала и бау бау започва.Наш Боко не е Исус,та с три риби да нахрани стотици.Води си изборната кампания и купува вотове от певци-музиканти,попове,лекари,учители и прочее..

    Коментиран от #13, #30

  • 9 Рутка заспала

    23 2 Отговор
    Съчки събирам, пръчки събирам...
  • 10 хъхъ

    41 3 Отговор
    "Златният Орфей" го няма, но има Годишни музикални награди Планета Пайнер.

    ДемоНкрация.

    Коментиран от #14

  • 11 Бай Иван

    36 3 Отговор
    А ние дето не пеем, какво да прави е? Не че тези могат!
  • 12 Факт е,

    60 3 Отговор
    Че Икебаната е на светлинни години, като изпълнител и харизма от новоизлюпените "певци и творци", защото те могат да го помнят със "Съчки събирам" и "Дъртака", но аз го помня от няколко Орфея, и мога да кажа, че класата и нивото по нищо не отстъпваше на САН РЕМО, Полския СОПОТ, немския ПЕТЕРС ПОП ШОУ, и ред други Европейски фестивали за популярна музика, не забравяйте, че Рецитали на тези фестивали изнасяха най популярните изпълнители в света, и това ако не е признание здраве му кажи, може ли да си спомените, дали Оскар Бентън, или Прешъс Уилсън, или Рики е Повери, или Албано и Ромина Пауър, или Бони М, щяха да изнесат рецитал в зенита на своята кариера, ако Златният Орфей не беше класа, така че не храпете против Деян Неделчев, защото е класи над всички новоизлюпените "творци", без музикално образование, и да не забряваме, че и Лили Иванова не може да чете ноти, въпреки, че и казват примата на Българската естрада.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Антон

    29 1 Отговор

    До коментар #10 от "хъхъ":

    Да, а това е така, защото нивото на Българската култура е, като нивото на Българската политика, демек много, ама мно-о-о-ого ниско!
  • 15 OZZY😈

    27 2 Отговор

    До коментар #5 от "Мухаха":

    ТОЧНО ТАКА!МУЗИКА И ФИЛМИ BG ИМАШЕ ПРЕДИ 1989г.ПО ПРИНЦИП МУЗИКАТА Е СЛАБА В БГ!!!!„СЪЧКИ СЪБИРАМ” Е ПРАВ!!!ТОЯ БРЕТОН РУТ Е ЛУЗЕР!!!🐑🐑🐑🐑🐑
  • 16 Миндо

    45 0 Отговор
    Имат по 5-6 апартамента, возят се на скъпи коли, непрекъснато поместват снимки от почивки по света, а сега и помощи. А за нас с Ладите кога. “Абе не е нормално да няма ядене”!
  • 17 4 април

    30 3 Отговор
    Да свалим бай Ганьо от джипката
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 случаен

    19 1 Отговор
    това му е проблема на българина, примирил се е че не може да има нищо нормално в собствената си държава, и го търси в други държави, от други източници, в една нормална, силна, и културна държава, с възможности и самочуствие, чужд език щяха да имат нужда да учат само преводачите, които си изкарват парите по този начин, другите хора нямаше да имат нужда от това, само в колониите се слуша музиката на колонизатора, и се учи езика на колонизатора още от първи клас, до 1989 година учехме руски език, но бяхме по свободни, нямаше го този натиск и доминация на английския език, който е в момента
  • 20 Кукера

    32 3 Отговор
    Този пък Икебаната ми хареса! Право Рут-илище в Очи....
  • 21 Русенец

    21 4 Отговор
    Бокича си прави ПР с нашите пари, и хич не му е кой се оплаква.
  • 22 Рут Колева е права,

    1 30 Отговор
    че трябва да има механизъм за подкрепа на музикалните творци на свободна практика, а и не само музикалните. ”Златният Орфей”, за който имам мнение подобно на вашето беше значим, защото певците тогава не тънеха в бедност. Културната битка печели Рут Колева.
  • 23 Винету мачка наред

    2 9 Отговор
    Вие сте любимата ми магистрала,аз съм вашият велик валяк - ще ви изгладя асфалта и на 04 04 ще сте като полирани..
  • 24 Икебана

    24 0 Отговор
    Тук си прав, тази и мен страшно ме подразни, тя не е дори музикант на свободна практика, слага се на, едно ниво с музиканти, които са, се трудили на, това поприще, нз как. да те нарека, самочувствие и аз нз от какво го има....бих я нарекла,, хелий,,..!
  • 25 Гоуст

    36 0 Отговор
    Някой, ей така за спорта, може ли да каже една песен на Рут без да търси в нета, защото аз не знам нито една, а от край време Рут се лансира за някаква страшна певица
  • 26 Перо

    28 1 Отговор
    Прав е човека! Данъкоплатеца ще плаща на некадърните джендъри,наричащи се “музиканти” на свободна практика. Същото е и положението на безброй хора с различни професии и какво,цялата държава ли да мине на държавна издръжка.Другите страни субсидираха всеки отделен гражданин,а не измислени и купувани гласоподаватели от отделни браншове!
  • 27 Порно

    6 12 Отговор
    Рути , не го слушай , не си затваряй устата. Тоя Ик ебана не знае какъв кеф е като я запуши човек.
  • 28 Днес

    23 0 Отговор
    Прочетох прословутия списък с 1000 муиканти за държавна помощ.
    Хм. Абе, Хора, там има само може би 30-40 човека дето съм им чувал имената. Всичко останало са някакви никому неизвестни имена. Като почнеш с Рут Колева. Едва ли има някой , дето може от раз да каже поне една песен на това наше културно недоразумение. Като я видя на екрана и ми идва да си застрелям телевизорът.
  • 29 Давид

    8 0 Отговор
    Като дойде нормално правителство след няколко години ще затворят подобни сайтове . Факти , блиц , пик , епицентър и хиляди други за пропаганда от типа разделение и опростачване на нацията .
  • 30 Коректно

    6 0 Отговор

    До коментар #8 от "Не са бездарници":

    За протокола - Исус нахрани 5000 души с ДВЕ РИБИ и 5пет хляба
    .Не споменавай напразно Божието име.
  • 31 Тази

    15 0 Отговор
    Рут, миналата година беше заседнала в Мексико, заради пандемията. после прати снимки от участието си в митинг на Black livre matters в Ню Йорк... А сега опряла до помощ от държавата...
    Какво да кажа са с пенсия от 280 лв. А цял живот работих за развитие на българската култура .
  • 32 dada

    5 2 Отговор
    а нас потребителите, кой ще ни обезщети за творбите ти
  • 33 Мари

    11 1 Отговор
    Деян Неделчев е певц с прекрасен глас. Има хубави песни. Има и участия в Златния Орфей. Наградите се раздават по заслуги. Дори и брат му Бойко е по-добър
    изпълнител от Рут. Българинът е крайно време да се научи да не гледа в канчето на другия и да плюе. Вместо всички да се подкрепяме и си помагаме, злобата и простотията ни превзема. Опомнете е хора.
  • 34 ШУТ НА РУТ

    13 0 Отговор
    Нещастна и оглупяла с никво творчество нооо виж ламти за кинтари от държавата

    Коментиран от #35

  • 35 Нито

    9 0 Отговор

    До коментар #34 от "ШУТ НА РУТ":

    е нещастна, нито е оглупяла. Тя е "всеядно". Вре се навсякъде, за да се рекламира и отвсякъде иска да печели. "Капацитет" по всичко.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Помня

    1 1 Отговор
    За Златния орфей не знам , ама си спомням тромбата на Вили. Голяма работа беше. Мизерия.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.