Last news in Fakti

8 Март, 2021 11:03 4 463 12

Влогъри разкриха как "кралските експерти" лъжат за Хари и Меган (ВИДЕО)

  • хари и меган-
  • кралски експерт-
  • лъжа-
  • влогъри-
  • интервю-
  • опра-
  • кралско семейство

Ютубъри решиха да проверят как точно т. нар. "кралски експерти" накланят общественото мнение спрямо кралското семейство

Влогъри разкриха как "кралските експерти" лъжат за Хари и Меган (ВИДЕО) - 1
Кадър: CBS

Британските влогъри Джош Питърс и Арчи Манърс, известни най-вече със социалните си експерименти на видео платформата, успяха да запечатат как т.нар. "кралските експерти" анализират ексклузивното интервю, което Хари и Меган дадоха пред Опра. Проблемът беше обаче, че "анализът" дойде още преди интервюто да бъде излъчено. Това обаче не попречи на "експертите" да коментират всяка дума, която двойката все още не е казала, пише Insider.

Влогърите успяха да убедят бившият прессекретар на Кралицата - Дики Арбитър, главният редактор на сп. "Нейно величество" - Ингрид Сюард и кралските коментатори Ричард Фицуилям и Виктория Арбайтър от CNN да направят пълен анализ на интервю, което дори не са гледали.

Момчетата обяснили на експертите, че записът ще бъде излъчен веднага след излъчването на интервюто в неделя вечерта. Това, че не са виждали нищо от интервюто, не беше проблем за коментаторите. Те споделиха без грам съмнения вижданията си и отговориха уверено на въпросите от влогърите, без да знаят в какво участват.

"По време на интервюто, смятам, че Меган беше една актриса, играеща най-доброто си представление", казва Сюард във видеото и допълва: "От начало до край Меган играеше". На въпроса дали Опра е била "мека" с Маркъл, тя отговаря "Това беше железен юмрук, скрит във велурена ръкавица".

"Тя не им зададе трудните въпроси. Трябваше да им зададе трудните въпроси.", коментира Виктория Арбайтър, докато Фицуилям казва: "Това не беше балансирано интервю. Опра им е приятелка. Излъчваше симпатия към тях и всичко в това беше притеснително."

Експертите също изразиха мнението си за коментари на Маркъл за членовете на кралското семейство, които тя не е правила. Те обаче без проблем извъртяха и тази тема.

"Ние тествахме как експертите влияят върху общественото мнение, когато то е толкова поляризирано на темата за кралското семейство, независимо дали имаха някаква вътрешна информация или не", обяснява едно от момчетата. Те разказват, че шумотевицата около интервюто ги е вдъхновила да си направят експеримент. "Хората са склонни да говорят неща, които не са истината, само за да се появят на екран", допълва Джош Питърс като пояснява, че двамата с Арчи не заемат страна в конфликта. Момчетата също така казват, че искат да провокират хората да се замислят върху това кого слушат и да бъдат по-критични към източниците на информация.

"Тези коментатори оформят общественото мнение и зависи от зрителите да решат дали те са квалифицирани, за да споделят мнението им", казва Манърс. "Това видео ще им помогне да решат по-добре и да видят какво са склонни да правят хората за пари".

"Дадохме им факти, които не са факти", казва още Манърс.

Единственият път, в който момчетата са усетили, че правят твърде смела крачка, е когато запитали "кралските експерти" какво мислят за отношението на Маркъл към "Убежището за магарета в Балъм", както и за това, че тя не иска да се ваксинира срещу COVID-19 (и двете неща не са истина). Коментаторите не се поколебаха да изразят отношението си и за това.

"Толкова е необяснимо. Сякаш им давахме шанс", казва Манърс за коментаторите. "Но бих ви дал един милион лири, ако от устата на Меган Маркъл излязат думите "Убежище за магарета в Балъм".

Само един от "кралските експерти" отговорил на Insider, когато изданието го помолило за коментар. Фицуилям обяснил, че е видял два трейлъра на интервюто и това, което е направил е "честа практика и няма нищо непочтено в стореното". Никой друг от "експертите" не е отговорил на изданието.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТИКВА

    5 4 Отговор
    То и нашите лъжат за Плод зеленчука от ГЕРБ ама кво от това
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Дядо Мрази

    18 1 Отговор
    Всеки ден ни занимавате с някой от "кралската фамилия". Тия паразити мен не ме вълнуват, а предполагам и много други.
  • 4 Виолета

    19 0 Отговор
    Голям цирк заформиха! Така е, като си вземеш жена хем по-дърта, хем по-цветна, хем неуспяла актриса! И се водиш по акъла й. Сега кралицата ще ги лиши от титлите, да видим как ще живеят от липсващите хонорари на Меган. Опра естествено е добре разположена към тях. първо, заради цвета си и второ, заради гоненето на сензации.

    Коментиран от #8

  • 5 Павел Пенев

    20 3 Отговор
    Меган е посредствена самозвана актриса. Има скрупули към цвета на собствената си кожа,но да отнесе този въпрос към родителите си, а не да представя Кралския двор като расисти. Хари е добро и прекрасно момче,но тази го манипулира жестоко.

    Коментиран от #7

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Лорд Минчу

    9 0 Отговор

    До коментар #5 от "Павел Пенев":

    Хенри е мега(н) балък !
  • 8 бегай бре

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Виолета":

    а бре моме...не ги мисли тия особи.....нали се сещаш че имената им работят достатъчно за тях....,само да пр.днат на публично място и парите започват да текат...тъй че .....бичи айляк....
  • 9 Буци Б

    1 0 Отговор
    Тия ползват Учебника на КГБ и аз съм го чел, ама всичко е като по шаблон от него.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 ЛИЛЕТО

    0 0 Отговор
    АКО НЕ НАПРАВИ ЦИРК,КОЙ ЩЕ И ОБЪРНЕ ВНИМАНИЕ НА ЧЕРНИЛКАТА,ВСЯКА ЖАБА ДА СИ ЗНАЕ ГЬОЛА,ИНАЧЕ СЕ ПОЛУЧАВАТ ТАКИВА КАТАКЛИЗМИ,ХАРИ ДА СИ ОПИЧА АКЪЛА И ДА СЕ УСЕТИ,АМА ЕДВА ЛИ НА ТОЗИ ЕТАП
  • 12 Бай Благой

    0 0 Отговор
    Много слабо ме вълнуват тия двамата...както и цялото им кралско семейство.