Необходими продукти:
1 пакет бутер тесто
сладко по избор
или
течен шоколад
или
сирене
или
кашкавал
или
шунка/колбас по избор
Начин на приготвяне:
Бутер тестото, с което ще приготвяте кроасаните, трябва да бъде добре охладено, но в никакъв случай замръзнало. Разточете го леко с точилка, преди да започнете с изпълнението на рецептата. След това го разрежете на триъгълничета с големина по избор – толкова, колкото искате да бъдат големи кроасаните ви. В ъгълчетата или пък по цялото парче сложете сладкото, шоколада или соления продукт, с който сте избрали да приготвите вашите кроасанчета.
Завийте ги внимателно и ги поставете върху хартия за печене или намазнена тава. Можете да ги намажете с жълтък за повече блясък. Печете във фурна, предварително загрята на 180 градуса. Извадете, когато кроасаните придобият златист цвят.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 РАДИО ЕЛТО
10:17 17.03.2021
2 Жълтия, контрабас
12:14 17.03.2021