24 Март, 2021 16:58 5 980 3

84-г. затворник излиза на свобода след 58 години

  • затвор-
  • затворник-
  • свобода-
  • германия

Смята се, че това е един от най-дълго лежалите затворници в Германия

84-г. затворник излиза на свобода след 58 години - 1
Снимка: Shutterstock

Германското правосъдие разпореди да бъде освободен 84-годишен мъж, излежаващ от 58-годишна присъда за двойно убийство. Това съобщи днес висшият регионален съд в Карлсруе, предаде "Франс прес".

Според медиите става дума за един от осъдените, лежали най-дълго в германски затвор.

По време на престъплението той е бил на 25 години. Мъжът е бил осъден на 30 май 1963 г. от магистрати в Берлин, след като нападнал и убил една двойка в колата ѝ.

Получил доживотна присъда, той неведнъж е подавал молби за освобождаване, но те са били отхвърляни - за последен път през май 2020 г. Тогава адвокатът му обжалвал решението.

Максималната присъда в Германия е 15 години лишаване от свобода, но правосъдието може да лиши затворник от възможността след 15 години да иска условно освобождаване с оглед "особената тежест" на извършеното престъпление, пояснява АФП.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Овчарник

    12 1 Отговор
    недостиг, дълг, наркотици, алкохол правят от хората животни... Един образован канибал от вейгани би се държал по друг начин.. Образование и възпитание му е майката останалото е пари и лакомия...
  • 2 На, дамски

    1 0 Отговор
    Ще е някой рода...!
  • 3 РЪМПЕЗИ

    10 0 Отговор
    МАЙКО МИЛА...ЗАТВОРНИЦИТЕ В ГЕРМАНИЯ ЖИВЕЯТ ДО 90 ГОДИНИ...КЪДЕ СМЕ НИЕ....