Last news in Fakti

31 Март, 2021 22:30 7 130 21

Ето как да удължите живота си с алкална вода

  • алкална вода-
  • ползи-
  • стареене-
  • здраве

И как да си я приготвите

Ето как да удължите живота си с алкална вода - 1
Снимкa: Shutterstock

Известно е, че алкалната вода изхвърля токсините, забавя процеса на стареене, регулира нивата на рН и е отлично средство за профилактика на хронични заболявания и рак.

Как да си приготвите алкална вода?

Нивата на рН могат да бъдат киселинни или алкални в скала от 0-14. Например, рН 2 ще е киселинно, а рН 10 - алкално. Нормалната питейна вода обикновено, е неутрална, с рН - 7. Алкалната вода има рН 8 или 9.

Чаша алкална вода всеки ден е много важна за човешкото здраве

Съвременните диети и модерните храни създават киселинна среда в тялото ни. Алкохолът, рафинираните захари и солта, кофеинът и преработените храни убиват тялото ни бавно.

Има няколко симптома, които показват, че тялото ни е твърде кисело - главоболие, болки в корема, слаб имунитет и постоянна умора.

Алкалната вода хидратира клетките ни и подобрява цялостното ни здраве. Известно е, че раковите клетки не могат да живеят в алкалната среда на организма.

Твърде алкалната среда също не е полезна за здравето.

Следователно, трябва да вземете предпазни мерки, защото твърде високите алкални нива могат да унищожат здравите ви клетки и да увредят органите.

Zdrave.to предлага лесна рецепта за приготвяне на алкална вода. Необходими са ви само 3 съставки:

• 1 лимон

• 1 чаена лъжичка хималайска сол

• 2 литра пречистена вода

Напълнете голям буркан с филтрираната вода. След това добавете резенчетата лимон, хималайската сол и разбъркайте добре. Оставете напитката да престои една нощ.

Препоръчително е да изпиете 2 чаши от тази алкална вода на следващата сутрин, преди закуска.

Правете това всяка сутрин и след няколко дни ще усетите резултата.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВиК

    22 3 Отговор
    В САЩ пет деца са с чернодробна недостатъчност след пиене на алкална вода.
    Алкална вода на марката „Риъл уотър“, която се продава на американския пазар е свързана със зачестили случаи на чернодробна недостатъчност при деца. По случая работят и щатските регулаторни органи.

    Поне пет бебета и деца от Невада са приети в болница с хепатит и чернодробна недостатъчност, след като пили алкална вода на марката. Други шестима души се разболели след като пили от същата вода и случаите продължават да се трупат.

    Коментиран от #3

  • 2 Майна

    31 4 Отговор
    Ма те искат да ни ,,ваксинират,, ...ние живота ще си удължаваме с алкална вода.....СВЪРШИ СЪС ЗДРАВОСЛОВНИЯ ЖИВОТ, ВЪПРОС НА ОЦЕЛЯВАНЕ Е ВЕЧЕ...ЕЙ, ТРЯБВА ДА СЕ СЪПРОТИВЛЯВАМЕ , ХОРА!
  • 3 Майна

    13 0 Отговор

    До коментар #1 от "ВиК":

    И аз четох това...
  • 4 И кво, жълтата, хкебарка

    3 2 Отговор
    Отдавна е омряла, какво ще удължи с алкална та, вода, или пък хипото500 кг, клиентите ли...?!
  • 5 Истината

    12 16 Отговор
    Тази статия е лъжа, лимона вкисва организма, пробвал съм с пе ха метър, за солта да не говорим.
  • 6 Гацо

    8 1 Отговор
    Цел живот пием вода от герано...
  • 7 Бах

    8 4 Отговор
    И аз четох същото за САЩ. Имам чувството , че ТИКВАТА поръчва подобни статии за да довърши народа по всички възможни начини !
  • 8 Гост

    5 1 Отговор
    Защо трябва да искам да удължа тази агония?

    Коментиран от #9

  • 9 Нети

    6 2 Отговор

    До коментар #8 от "Гост":

    Недей така бе човек ще дойдат прекрасни времена изчакай, пий си водата или уискито, ракията, събитията предстоят
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Алфа Вълкът

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "РЕДАКТОРА":

    Браво е! 😆😆😆
  • 12 диета

    5 3 Отговор
    Значи солта вреди, но трябва да си купим хималайска сол. Лимонът съдържа витамин C, което си е киселина, но с него ще трябва да си правим алкална вода.
  • 13 Диетолога

    7 1 Отговор
    Ей, много прост народ има. Лимона понеже бил киселина и хоп не ставал за тая работа. Точно той алкализира много добре организма. Това се случва при разграждането на лимона, а много хора си мислят, че като е кисел непременно ще бъде такъв и при усвояването му в организма. Например месото не е кисело, но то е един от най-мощните храни, които ни правят кисели. Много полезно е сутрин на гладно да изпиете чаша топла вода с лимонов сок от 1 изцеден лимон с кристал хималайска сол или келтска сол. Виждам, че и за тези видове сол някой не са чували. Тези 2 вида сол съдържат 82 микроелемента важни за нашето тяло, а обикновената сол ги няма. Също така обикновената морска сол е изключително вредна не само заради това, че е бедна на минерали, но и е пълна с пластмаса. Моретата и океаните са пълни с микропластмаси и при изпаряване на морската вода, за да се добие солта, те остават в нея и после вие я поглъщате. Ако искате да сте здрави се интересувайте и четете малко повече е съветът ми!
  • 14 Мохо

    1 0 Отговор
    Единствения начин да алкализираш организма и тялото е със сода бикарбонат (хлебна)

    Коментиран от #18

  • 15 Аз пия горяща

    1 2 Отговор
    Светена вода и рецептата е старобългарска тайна - Голям Меден или Златен казан и малко Джибра от убит Дявол с малко Захар от хималаиска тръстика и после варя докато Дяволът излети
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Овчиконгмо

    3 0 Отговор
    Изворната вода е неутралната тази,която извира тече в реките и пълни езера и язовири.Чешмяната вода е алкална,която е преминала през допълнително пречистване,но ако е от резервоар,както на повечето села е неутрална.Минералната вода също е алкална,но внимавайте със съдържанието на калция и флуора в някои води е в пъти завишено и при непрекъсната употреба води до камъни в бъбреците.Там си пише какво и колко съдържа.Най опасни са девин и хисаря.Подпочвените води,кладенчови са киселинни стават за пиене,но не за постоянно.Сондажната вода е високо киселинна от нея произвеждат всички марки безалкохолни и алкохолни напитки не стават за пиене в научните среди я наричат мъртва вода или не узряла.Старите хора казват,че вода,която не е минавала през камъни не се пие.В интрнет продават тестери моите са течни капвам 1 капка в малко вода и истината излиза.Не можете да пиете само алкална вода натоварва бъбреците,защото те подържат кръвта неутрална,за да живеете
  • 18 Но пречистена

    3 0 Отговор

    До коментар #14 от "Мохо":

    Медицинска сода - от аптека или магазин за еко храни.

    Коментиран от #19

  • 19 ЕКСПЕРТА

    3 0 Отговор

    До коментар #18 от "Но пречистена":

    МЕДИЦИНСКАТА СОДА Е СОДА БИКАРБОНАТ
  • 20 Ооо

    1 1 Отговор
    Аз не разбрах няколко неща:
    1. Защо чакаме лимона да се вкисне във водата?
    2. Защо е тая сол и то хималайска? Има ли предпочитания от кой връх да е ? От Еверест най-добре ли работи като е най високо?
    3. Ко праим с останалата вода вкисната от предния ден като на другия ден изпием само 2 чаши от нея?
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.