Необходими продукти:
160 г брашно
4 яйца
60 г краве масло
250 мл прясно мляко
100 г заквасена сметана
60 г захар
50 г тъмни стафиди
30 мл ром
1 щипка сол
пудра захар за поръсване
за сладкото от мандарини:
600 г едри мандарини
1 нар
70 г захар
Начин на приготвяне:
Яйцата се разделят на белтъци и жълтъци. Жълтъците се разбиват с млякото и брашното. Прибавят се стафидите, предварително накиснати в рома и половината от маслото, предварително разтопено, пише bonapeti.bg.
Белтъците се разбиват с щипка сол и захарта.
Двете смеси се съединяват, така че да стане еднородна пухкава маса.
В сгорещен тиган се загрява част от маслото и се изсипва 1/3 от сместа (как ще разделите сместа зависи от големината на тигана). Пържи се на умерен огън после палачинката се обръща внимателно, с помощта на чиния и се пържи и от другата страна.
Нарязва се в тигана (без да се изключва котлона) на малки хапки, поръсва се пудра захар и се оставя леко да се карамелизира. Така се приготвят и другите 2 палачинки.
Мандарините се филетират, като се запазва и малко от корите им.
Слагат се в касерола заедно със захарта и отделените зрънца от нар. Кипва се за кратко.
Палачинките се поднасят горещи със заквасената сметана и сладкото от мандарини.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 въпросче
10:06 03.04.2021
2 От Хайделберг
Коментиран от #4, #6
10:11 03.04.2021
3 Ами не сме ходили в тез държави
10:24 03.04.2021
4 Товарищ
До коментар #2 от "От Хайделберг":
Яж тогава борше пелмени10:38 03.04.2021
5 kuchen
10:42 03.04.2021
6 хахаха
До коментар #2 от "От Хайделберг":
Имат, имат. В Германия даже всяка бундесланд си има типични ястия, това че ти не ги знаеш, не значи, че нямат.10:45 03.04.2021
7 ники
11:07 03.04.2021
8 Гост като гост
Журналистите използвайте Български термини !!!
Коментиран от #9
11:18 03.04.2021
9 друг гост
До коментар #8 от "Гост като гост":
Измишльотина на някое ,,шефче-кашаварче " е тази рецепта. Няма нищо общо с оригинала.Какви мандарини,каква заквасена сметана? Сладко от цели сини сливи и пудра захар,това е оригинала.Коментиран от #10
12:09 03.04.2021
10 Абсолютно
До коментар #9 от "друг гост":
Нищо "виенско" няма в тази рецепта. Това със сладкото от мандарини (?!) определено уби рибата. Ябълков мус/пюре. Това е истината. Вероятно са прочели "мариленмармеладе", и, вместо "сладко от кайсии", са го превели като "сладко от мандарини". Българска му журналистическа работа! 😆😄🤣😉16:27 03.04.2021
11 Абсолютно...
16:30 03.04.2021