Необходими продукти:
500 гр. брашно
1/2 ч.ч. кисело мляко
1/2 ч.ч. свинска мас неразтопена, може и краве масло
1 ч.л. сол
1 ч.л. сода бикарбонат
2 яйца
200 гр. сирене
Начин на приготвяне:
Киселото мляко се обърква заедно със солта и содата бикарбонат.
Към пресятото брашно се добавят киселото мляко и свинската мас. Омесва се меко тесто, което се разделя на 8-10 топчета.
Сиренето се натрошавa в купа и се обърква заедно с едно яйце и белтъка от второто. Тестените топчета се разточват на питки, в средата на които се слага от плънката. Прегъват се на 2 и се притиска по края.
Пирожките се мажат с жълтък и се пекат в намазана с масло тава, пише Actualno.com.
Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 20 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 И това е фалш....
Коментиран от #12
10:09 04.04.2021
2 Кикимора
Коментиран от #3
10:16 04.04.2021
3 Лост
До коментар #2 от "Кикимора":
Навремето се правеха с мармалад и крем. После ги правеха цилиндрични и със сирене и им казваха понички.Това на снимката са си най -обикновени кифлички. Щом е с мас са рогчета, но от едновремешните. Сегашните повечето ги правят със сладко кифлено тесто. А рогчето трябва да е солено и леко да хрупка и рони.10:46 04.04.2021
4 Посетител
10:56 04.04.2021
5 Този коментар е премахнат от модератор.
6 Този коментар е премахнат от модератор.
7 Котешко с, косми и помийка, с, три листа
Коментиран от #8
11:21 04.04.2021
8 Питките
До коментар #7 от "Котешко с, косми и помийка, с, три листа":
Са, супер...!11:22 04.04.2021
9 :):):):)
12:20 04.04.2021
10 Този коментар е премахнат от модератор.
11 Лъчо
12:23 04.04.2021
12 Този коментар е премахнат от модератор.
13 Този коментар е премахнат от модератор.
14 Ружа
13:22 04.04.2021