2 467 0

Рецепта за вечеря: Пилешки гърди с лимон и портокал

Популярна комбинация от пиле и лимон, с малко джинджифил за пикантност и глазирани портокали

Рецепта за вечеря: Пилешки гърди с лимон и портокал
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

1 бр. пилешки гърди с кост
20 гр. корен от джинджифил
1 ч. л. сух розмарин

3 суп. л. захар
1-2 портокала
лимонов сок

зехтин за пържене
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Като начало пилешките гърди трябва да се мариноват. За целта изцедете сока на половин лимон. След това смесете в купа настъргания джинджифил, лимоновия сок, сухия розмарин и 2 супени лъжици захар. Поставете пилешките гърди в маринатата и оставете за 15 минути.

През това време се заемете с портокалите. Нарежете ги на филийки, сложете ги в тенджера, добавете сока на половин лимон и една супена лъжица захар. Оставете да заври на слаб огън, след това изчакайте, докато не се сгъсти.

Маринованите гърди запържете в зехтин до златисто кафяво.

Загрейте фурната на 180 градуса. Наредете месото върху лист за печене, залейте го с мазнината, в която го изпържихте и остатъка от маринатата. Отгоре наредете портокаловите резенчета и печете във фурната 20-25 минути.

Сервирайте пилето с резенче портокал отгоре, пише jenata.blitz.bg.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.

Още по темата

Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa или ca нaпиcaни изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg ще бъдат премахнати.