Това, което у нас доста прилична на родопския пататник, в Италия е известно като "frico" - традиционно картофено ястие, което е в списъка на Guardian с 12 европейски вкусни ястия, препоръчани от най-добрите готвачи, пише trafficnews.bg.
Необходими продукти:
300 грама картофи
40 грама свинска мас
200 грама твърдо сирене
40 грама пресни билки (копър, див лук, риган)
Начин на приготвяне:
Обелете и настържете картофите, след това ги сложете в купа с вода, за да отстраните излишното нишесте.
Загрейте свинската мас в тиган, след това добавете отцедените картофи и запържете до омекване.
Добавете настърганото сирене и го разпределете равномерно върху картофите. Пържете за около 5 минути или до златисто кафяво, след това внимателно обърнете палачинките и продължете да пържите около 5 минути.
Отгоре добавете пресни билки.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Брендица
16:13 12.04.2021
2 Брендица
16:34 12.04.2021
3 Gogo
Коментиран от #4
16:36 12.04.2021
4 😁😁😁😁
До коментар #3 от "Gogo":
е...в ресторанта ако знаеш какво е frico ще си го поръчаш ли...😁...а тъй четеш менюто и поръчваш и си мислиш ,"лелииии кво ли е туй вкусното нещо",,😁19:23 12.04.2021
5 Няма, ли шпекув, салам или пумия неква.!
08:31 13.04.2021